منو
 صفحه های تصادفی
لشکرکشی محمود به هند- نبرد مهاون
حالات مردم در آخرالزمان
شیار ساز
درخت فندق
احسان به مردم
جغرافیای گیاهی و خطوط اصلی رویشهای ایران
فرهنگ اصطلاحات و واژگاه سینمایی( و ، ه ، ی)
تغییر سیاست یزید پس از واقعه عاشورا
فراسوی بی‌نهایت
رطوبت نسبی
 کاربر Online
1572 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 28 مرداد 1387 [19:35 ]
  وجود نام خلیج‌فارس در کتاب‌هاى و نقشه‌هاى باستانى اروپایى
 

در نقشه تاریخى موجود در سازمان زمین ‌شناسى و اکتشافات ‌معدنى کشور، برگرفته از مجموعه کتاب‌هاى باستانى 250 ساله اروپایى، نام خلیج پریسکوس یا خلیج‌فارس و خوزستان و طبس و دیگر مناطق ایران با اسامى نوشته شده است. به گزارش سازمان زمین ‌شناسى و اکتشافات ‌معدنى کشور، دکتر جمشید افتخارنژاد، کارشناس ارشد این سازمان از وجود نقشه کهن ایران بزرگ به عنوان سندى قدیمى براى اثبات نام خلیج‌فارس از حدود 250سال قبل خبر داد و گفت: پرفسور یوان اشتوکلین، زمین‌ شناس سوئیسى در پایان خدمتش و به هنگام ترک ایران، اصل نقشه کهن ایران بزرگ را به رسم یادبود به اینجانب هدیه نمود که این نقشه مرزهاى ایران را از زمان‌هاى گذشته به طور واضح نشان مى‌دهد.

وى افزود: بر اساس این نقشه، ایران در گذشته در غرب تا دیاربکر و منطقه کردستان عراق و ترکیه و تا دریاى آزوف و شمال قفقاز و همه کشورهاى آسیاى مرکزى امروز را در بر مى‌گرفته و در شرق نیز تا حوالى تبت و کشمیر و کابل و جلگه پنجاب و ازبکستان و در جنوب تا جنوب خلیج‌فارس امتداد داشته است.

افتخارنژاد با بیان این که در این نقشه همانند دیگر نقشه‌هاى قدیمى نام خلیج‌فارس به همین نام نوشته شده، تصریح کرد: در نقشه‌هاى پیشین نیز خلیج‌فارس به نام پرسیکوس سینوکس یاد برده شده که در اینجا هم خلیج پریسکوس یا خلیج‌فارس، خوزستان و طبس و دیگر مناطق ایران نوشته شده است.

وى با اشاره به متن ارسال شده پرفسور اشتوکلین درباره نقشه مورد نظر، خاطر‌نشان کرد: این نقشه، یک چاپ اصلى از مجموعه کتاب‌هاى باستانى، نقشه‌هاى ایران و آسیاى مرکزى است که D`Isle G.de اولین جغرافى‌دان نامى پادشاهى فرانسه تهیه کرده و حدود 250سال قبل به چاپ رسانده است.

یادآور مى‌شود دکتر یوان اشتوکلین از چهره‌هاى ماندگار در دانش زمین‌شناسى ایران بیست و هفت سال از عمر خود را براى شناخت پدیده‌هاى زمین‌شناسى ناشناخته ایران‌زمین سپرى نمود و اندوخته‌هاى ارزشمند علمى خود را در قالب تعداد فراوانى کتاب،‌ مقاله و نقشه‌هاى زمین‌شناسى به یادگار گذاشت.

وى در سال 1950 میلادى، همزمان با ملى شدن صنعت نفت ایران با گروهى از زمین‌شناسان کشور بى‌طرف سوئیس به ایران اعزام شد. این گروه در قالب شرکت جدید‌التاسیس شرکت ملى نفت ایران، هسته مرکزى اکتشافات را سامان داده و اکتشافات را در سراسر کشور آغاز و همزمان به آموزش نیروى انسانى جوان در صنعت همت گماشتند.

در سال 1341(1960میلادى) که سازمان زمین‌ شناسى کشور فعالیت خود را در چارچوب پروژه مشترک ‌UNDP سازمان ملل و دولت ایران آغاز کرد، اشتوکلین به عنوان زمین ‌شناس ارشد این پروژه مشترک از سوى ‌UNDP منصوب و مسوولیت برنامه‌ریزى، تهیه و تدوین نقشه‌هاى زمین‌ شناسى سراسرى کشور را برعهده گرفت. وى با کاردانى و درایت مدیریت وقت سازمان و تلاش پرثمر زمین‌ شناسان جوان ایرانى، نسبت به ایجاد و تجهیز آزمایشگاه و بخش‌هاى گوناگون بر اساس استاندارد سازمان‌هاى زمین‌ شناسى کشورهاى پیشرفته دنیا اقدام نمود به نحوى که سازمان زمین‌ شناسى نوپاى ایران در زمان کوتاهى عقب‌ماندگى‌هاى موجود را جبران و موقعیت ممتازى در منطقه کسب نمود. پس از ترک ایران، همکاران ایرانى او به خوبى از مسئولیتى که به عهده آنها گذاشته شده بود برآمدند و امروز سازمان زمین‌ شناسى و اکتشافات ‌معدنى کشور در جایگاه والاى علمى کنونى خود قرار گرفته است.

  امتیاز: 0.00