منو
 کاربر Online
646 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  دوشنبه 25 مهر 1384 [06:04 ]
  فشار روانی (استرس)
 


وقتی در راه رسیدن به هدف با مانعی بر خورد می کنیم ، چون ظرفیت سازگاری ما به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد ، دچار فشار روانی یا استرس می شویم . استرس عبارت است از فشار هایی که به انسان وارد شده و بر توانایی های او تأثیر می گذارد .
منابع فشار ممکن است محرومیت هایی خارجی یا داخلی باشند . همه مسائل و مشکلاتی که در زندگی انسان به وجود می آیند ، نوعی فشار روانی محسوب می شوند البته استرس هایی مانند شکست تحصیلی یا شغلی یا برخی بیماری های جسمانی و روانی قابل پیشگیری اند ولی استرس هایی مانند مرگ نزدیکان ، زلزله و ... را نمی توان پیشگیری کرد .
در تمام موارد ، مهمترین عامل در تعیین چگونگی و نوع استرس ، تصورات فرد و میزان ارزشی است که او برای آن مورد خاص قائل است ،زیرا آنچه در یک فرد ایجاد استرس می کند ، ممکن است برای فرد دیگر تولید استرس نکند .
استرس های دراز مدت ممکن است به ایجاد اختلالهای از جمله زخمهای گوارشی ( زخم معده و زخم اثنی عشر ) ، بیماری های قلبی و بیماری های فشارخون کمک کند . ضمنا" کم نیرویی مزمن و خستگی پذیری افراطی از نشانه های فشار روانی ناشی از مشکلات حل نشده می باشد .

روشهای مقابله با استرس چیست و آیا می توان گفت مهمترین روش رفتار سازگاری یا مقاوم بودن است .

آیا هدف این است که به طور کامل از استرس دور شویم ؟



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  دوشنبه 25 مهر 1384 [14:52 ]
  > فشار روانی (استرس)
 

با سلام

نه اصلا چنین نیست، استرس بذاته لازم هست اما کنترل میخواهد و تاحدودی در مسائل و پدیده‌ها حضورش ضروریست.

بحث تکمیلی را در مقالات زیر دنبال کنید.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  سه شنبه 26 مهر 1384 [05:27 ]
  > فشار روانی (استرس)
 

با سلام

با توجه به مطالبی که شما معرفی کردید و در پاسخ به جواب سوال که داده اید پس می توان گفت :
که هدف این نیست که از استرس دور شویم چون که استرس ، قسمتی از زندگی و محصول طبیعی وجود و محیط ماست بلکه هدف این است که بتوانیم تحمل خود را در مقابل استرسها افزایش دهیم و برای مقابله سازنده و منطقی با آنها آمادگی لازم را به دست آوریم .
شیوه های که فرد از محیط خانواده و جامعه یاد می گیرد و به وسیله آنها این قدرت را پیدا می کند تا با موقعیتهای ناکام کننده ، تعرض زا و دارای فشار های روانی به شیوه صحیح روبه رو شود ، به نحوی که باعث آرامش خاطر و احساس امنیت در او گردد ؛ که میکانیزم دفاعی نامیده می شود .

انواع میکانیزم دفاعی :

سرکوبی ، بازگشت ، خیالبافی ، دلیل تراشی ، تصعید ، جبران ، جابجایی ، همانند سازی ، منفی بافی و انکار می باشند .

آیا به نظر شما این چنین است؟










  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  سه شنبه 26 مهر 1384 [09:00 ]
  > فشار روانی (استرس)
 

با سلام و تشکر از بحث جالب و مفیدی که مطرح نموده اید.
من هم با نظر شما موافقم. استرس و فشارهای روانی اگر چه به ظاهر ناراحت کننده است ولی وجود آن در حد معقول آن مورد نیاز بدن است.
و فقط نکته اساسی در این رابطه این است که بدانیم که چگونه از رشد بیش از اندازه و مضر آن جلوگیری کنیم .

  امتیاز: 0.40     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  سه شنبه 26 مهر 1384 [09:45 ]
  > فشار روانی (استرس)
 

باسلام و تشکر


اگر هر فردی بتواند مشکلات خود را از طریق ایجاد روحیه و اراده قوی و بر حسب خصوصیات خاص شخصیتی و محیطی خویش حل کند در حقیقت قادر است از ایجاد استرس جلوگیری نماید .

واقعا" می توانند آنسانها فشار روانی ( استرس ) در وجود خودشان تا حدودی کنترل کنند ؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 27 مهر 1384 [06:41 ]
  > فشار روانی (استرس)
 

مگر شما ها دکترید شما چه میدانید استرس چیست شما خودتان عامل استرس هستید

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 27 مهر 1384 [15:57 ]
  > فشار روانی (استرس)
 

استرس خوب است و من آنرا دوست دارم و برای همکارانم در شبکه رشد تا میتوانم استرس ایجاد میکنم وقتی مخفیانه به آنان نگاه میکنم مِبینم که همه دارند کلاه هایشان را محکم به زمین میکوبند آی خدا نمیدانی که چه کیفی دارد این این همکاران دلسوز رااسترس زده کنم .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 29 مهر 1384 [11:20 ]
  > فشار روانی (استرس)
 

من شنیدم یک جوان جنوب شهری خلاقیت بخرج داده و از استرس برق تولید میکند اینرا او گویا به نحوی زیرکانه انجام میدهد و با نگاه خیره در صورت آدم های قشری کاری میکند که طرف از کوره در رفته و برق از کله اش بپرد ! سپس او پیش میرود و با شمارش مو های سر ریخته شده روی زمین ولتاز لحظه ای آنرا با دقت قریب به یقینی مشخص میکند . او همچنین ادعا کرده است اگر انبارهء مناسبی به او بدهند او میتواند با ذخیرهء آن تمام برق مصرفی سقاخانه های ایران را بدهد .

کمال آزادی

  امتیاز: 0.40     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فرشباف 3 ستاره ها ارسال ها: 213   در :  پنج شنبه 24 اسفند 1385 [07:26 ]
  فشار روانی شدید
 

سلام

محققان در جدیدترین تحقیقات خود نشان دادند، گذراندن یک دوره فشار شدید روانی می‌تواند سلولهای عصبی جدید را در مغز نابود کند.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی نیوز، محققان دانشگاه روزالیند فرانکلین شیکاگو معتقدند یافته‌های آنها شناخت جدیدی از بروز افسردگی ارائه می‌کند. دانشمندان با انجام آزمایشهایی بر روی موش‌ها دریافتند، تنش موجب از بین رفتن سلولهای عصبی در ناحیه هیپوکامپوس مغز که ناحیه یادگیری، حافظه و عواطف است، می‌شود.

محققان دریافتند در موشهای جوان تنش ناشی از رویارویی با موشهای بزرگتر پرخاشجو، تولید سلولهای عصبی در هیپوکامپوس مغز را متوقف نکرد. با این حال این تنش از ادامه حیات سلولهای عصبی جلوگیری کرد که در نتیجه شمار کمتری یاخته‌های عصبی جدید برای پردازش احساسات و عواطف باقی ماند.

هیپوکامپوس یکی از دو ناحیه مغز است که در طول حیات انسان و موش به تولید سلولهای جدید عصبی ادامه می‌دهد.

محققان معتقدند از دست دادن سلولهای عصبی می‌تواند یکی از علل بروز افسردگی باشد.

این دانشمندان دریافتند مرگ سلولها بلافاصله پس از تجربه یک موقعیت تنش‌زا رخ نمی‌دهد و پس از یک تاخیر دستکم ‪ ۲۴‬ساعته اتفاق می‌افتد. از این رو می‌توان از این وقفه زمانی برای درمان و جلوگیری از نابودی سلولها بهره برد. به نظر می‌رسد تحقیقات جدید نتایج پژوهش‌های پیشین را که بیانگر آن بود هورمون‌های استرس مانع از تولید سلولهای جدید می‌شوند رد می‌کند.

به گفته دانیل پترسون سرپرست این تحقیقات گام بعدی پی بردن به تاثیر تنش در کاهش عمر سلولهای عصبی است.

  امتیاز: 0.00