آب ژاول به مخلوط نمکهای NaCl + NaOCl گفته میشود.که در اصل نمکهای سدیم یونهای -Cl و -ClO میباشد.آب ژاول خاصیت ضد عفونی کننده دارد و برای ضد عفونی کردن سبزیجات و... مورد استفاده قرار میگیرد.
آب باراک به مخلوط KCl + KClO گفته میشود.آب باراک نیز خاصیت ضد عفونی کننده دارد. ولی چون کلا یونهای پتاسیم در جهان کمیاب هستند، بنابراین گرانتر از آب باراک هستند.
کلرور دوشو به مخلوط CaCl2 + Ca(ClO)2 گفته میشود.کلرور دوشو نیز خاصیت ضد عفونی کننده دارد و برای ضد عفونی کردن اماکن عمومی ، بیمارستانها ، ایستگاهها و... مورد استفاده قرار میگیرد.به این علت که ارزانقیمتتر است.
علت خاصیت ضد عفونی کنندگی این مواد
علت این امر، انجام این واکنش در محیط و محلول اسیدی و آزاد شدن گاز کلر است:
Cl- + ClO- -----> Cl2 + H2O
هرچه ارزش کلردهی ضد عفونی کننده بالا باشد، یعنی هر واحد حجمی محلول حاوی این ترکیب، چند واحد حجمی گاز کلر آزاد کند ، خاصیت ضد عفونی کنندگی بالا خواهد بود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!