سر نهنگ های دریایی بسیار بزرگ بوده و بیش از یک سوم وزن بدن آن را تشکیل می دهد. حدود 90 درصد وزن این سر از عضو اسپرماستی تشکیل شده است که مخلوطی از تری اسیل گلیسرول ها و موم های دارای مقادیر زیاد چربی غیر اشباع می باشد.
دردمای بدن نهنگ در حال استراحت، یعنی حدود 37 درجه ی سانتی گراد، این مخلوط مایع بوده ولی در حدود 31 درجه ی سانتی گراد شروع به کریستالیزه شدن نموده و وقتی درجه ی حرارت چند درجه بیشتر کاهش می یابد، جامد می گردد.
برای ماندن یک حیوان آبزی در یک عمق خاص بدون شنا نمودن، لازم است چگالی آن برابر با آب اطراف آن باشد. نهنگ دریایی برای انطباق با چگالی اطراف خود، متحمل تغییراتی از نظر شناور بودن می گردد.
کلید حل این مشکل در نقطه ی ذوب روغن اسپرماستی می باشد. وقتی درجه ی حرارت این روغن، در طی یک شیرجه ی عمیق، چندین درجه کاهش می یابد، سفت، کریستالیزه یا سنگین تر می شود.بنابر این وضعیت شناوری نهنگ تغییر یافته تا با چگالی آب دریا سازگار گردد.
درهنگام شیرجه، مکانیسم های فیزیولوژیک مختلفی سبب تسریع در سرد شدن سریع این روغن می شود.
درهنگام برگشت به سطح، این روغن جامد اسپرماستی، گرم و ذوب شده تا چگالی آن با چگالی آب سطحی سازگار گردد.
بنابر این در نهنگ دریایی یک تطابق آناتومیکی و بیوشیمیایی قابل توجه وجود دارد.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
تحقیقات جدید نشان میدهد نهنگهای شاخدار ساکن آبهای قطب شمال که مشاهده آنها در اصل سبب پیدایش افسانه جانور موسوم به تک شاخ یا `یونیکورن` شده است، همانند انسانها هر کدام یک صدای کاملا منحصر به فرد دارند.
به گزارش سایت اینترنتی `لایوساینس`، همانگونه که انسانها میتوانند به طور مثال از پشت خط تلفن صدای اقوام خود را شناسایی کنند، نهنگهای تک شاخ موسوم به `ناروال`( (Narwhaleنیز هر کدام دارای صداهای مشخصی هستند و از این صداها برای شناسایی یکدیگر و یا یافتن اقوام خود در فواصل دور، استفاده میکنند.
تحقیقات پیشین دانشمندان نشان داده بود که پستانداران آبزی از سیگنالهای صوتی برای ارتباط با یکدیگر استفاده میکنند و حتی نهنگهای ساکن هر منطقه دارای لهجه خاص خود هستند اما در این مطالعات هیچگاه به صدای متمایز هر کدام از این حیوانات توجه نشده بود. دانشمندان موسسه اقیانوسشناسی `وودز هول` در مطالعهای جدید با استفاده از تجهیزات صوتی دیجیتالی به ضبط صدای دو نهنگ ساکن در خلیج `آدمیرالتی` در جزیره `بفین` در شمال کانادا پرداختند.
دانشمندان در این مطالعه تجهیزات ضبط صدا را به بدن نهنگها متصل کردند و بدینترتیب موفق شدند برای نخستین بار صدای نهنگهای مشخص را حین حرکت آنها ثبت کنند. بررسی صداهای ضبط شده این دو نهنگ نشان داد هر کدام آنها دارای صداهای کاملا متمایزی از یکدیگر، شامل سوتها و اصوات منقطع هستند و از این صداهای متمایز برای ارتباط با یکدیگر استفاده میکنند.
دانشمندان در مطالعات قبلی نیز متوجه شده بودند که دلفینهای موسوم به `پوزه بطری` هر کدام از صوتهای متمایزی برای تماس با اطرافیان خود استفاده میکنند که آن مطالعات نخستین شواهد وجود این قبیل تماس صوتی میان جانداران دنداندار، محسوب میشود.
هر چند در مورد نهنگهای شاخدار قطبی نسبتا اطلاعات کمتری در دست است، اما دانشمندان عقیده دارند این جانداران نیز مانند سایر انواع نهنگها احتمالا از حس شنوایی بسیار قوی برخوردارند. طول شاخ مارپیچ نهنگهای شاخدار که تنها در آبهای قطبی زندگی میکنند به بیش از ۱/۸متر میرسد. این پستانداران در گروههای بزرگ گاه هزاران کیلومتر در اقیانوسها مهاجرت میکنند.
جامعه این نهنگها معمولا دارای گروههای کوچکتر است که در اشکالی منظم در دریا جابهجا میشوند و احتمالا هر کدام با صدای منحصر به فرد خود، با سایر اعضای گروهشان ارتباط برقرار میکنند. گزارشی از این مطالعه در شماره سپتامبر ۲۰۰۶نشریه `جامعه صوتی آمریکا` به چاپ رسیدهاست.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!