بهتر است غذای مصرفی در سحر، ویژگی یک وعده ناهار سبک را داشته باشد.
خوردن غذاهای پروتئینی( گوشت و تخممرغ) در وعده سحری به دلیل افزایش هورمونهای القاکننده سیری باید مورد توجه قرار بگیرد. مصرف کافی کربوهیدراتها (برنج، ماکارونی و نان) نیز برای تامین ذخایر گلیکوژنی در این وعده غذایی توصیه میشود. همچنین مصرف دو تا سه واحد میوه در وعده سحری برای تامین آب و مواد مغذی مورد نیاز بدن ضروری است.
افزودن فیبرها در قالب سالاد و سبزی خوردن در کنار سحری به تنظیم فعالیت گوارشی، تنظیم بهتر قند خون و تعادل در آب بدن کمک فراوانی میکند. در ضمن خوردن کربوهیدراتهای پیچیده در این وعده نظیر نان و برنج، موجب سیری طولانی مدتتر در ساعات روز میشود.
استفاده از غذاهای پرچرب یا شیرین نظیر کلهپاچه یا حلیم برخلاف تصور، سیری طولانی مدتی برای فرد ایجاد نمیکند. کالری بالای این خوراکیها باعث افزایش سریع قند خون شده که ترشح انسولین زیاد را به دنبال دارد.
به بیان دیگر، ترشح انسولین موجب افت سریع قند خون و ایجاد حالت ضعف و گرسنگی در همان ساعات اولیه صبح میشود. این پدیده که به آن دامپینگ میگویند سبب میشود آنها که به امید کسب توان بیشتر در روز، این خوراکیها را برای سحری انتخاب میکنند کارایی کمتری داشته باشند.
آب خوردن زیاد در وعده سحر ممنوع
شاید بسیاری از روزهداران تصور کنند مصرف زیاد آب در وعده سحر باتوجه به گرم بودن هوا و طولانی بودن فاصله بین سحر و افطار به تامین آب مورد نیاز بدن کمک میکند؛ نوشیدن زیاد آب در وعده سحر از تشنگی جلوگیری نمیکند. توصیه میشود کم شدن آب بدن با خوردن میوههای آبدار تامین شود. مصرف شربت آبلیمو و عسل هنگام سحر از حس تشنگی میکاهد. همچنین نباید برای رفع تشنگی چای نوشید، زیرا مدر است و باعث میشود آب بدن از دست برود. در صورت تمایل به نوشیدن چای بهتر است از چای کمرنگ استفاده شود.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!