آهن موجود در گوشت قرمز چه به لحاظ جذب در بدن و چه میزان ارزش حتی از گوشت سفید هم بالاتر است و بدن انسان آهن گوشت را تقریباً دو برابر بیشتر از آهن سایر مواد غذایی مثل گندم و سبزیجات جذب میکند و بدین وسیله از کم خونی جلوگیری میکند. کم خونی ناشی از فقر آهن شایعترین کمبود تغذیهای است که کودکان و زنان بیشتر در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند.
اشخاصی که از کمبود آهن رنج میبرند اصولاً همیشه خسته، بیحوصله، بدون تمرکز و دارای سرگیجه، تاری دید و تپش قلب هستند و حتی در بعضی اشخاص ناخنها حالت قاشقی پیدا میکنند که با خوردن جگر یا با خوردن گوشت قرمز میتوان کمبود آهن در بدن جبران کرد که البته باید در یک دوره زمانی این رژیم دنبال شود.
خوردن غذاهای حاوی ویتامین C در کنار پروتئین از قبیل گوجه فرنگی، لیموترش، فلفل دلمهای، آب پرتقال و غیره جذب آهن را در بدن افزایش میدهد.
گوشت قرمز حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است و ارزش غذائی پروتئین گوشت (گوشت سفید و قرمز) نسبت به پروتئین گیاهی بیشتر است.
با توجه به اینکه گوشت منبع چربی هم محسوب می شود، افرادی که چربی خون دارند بهتر است در خوردن گوشت قرمز مراعات کنند و بیشتر گوشت سفید را در دستور کار قرار دهند.
گوشت منبع خوبی برای تامین ویتامینهای گروه B است و املاحی چون روی، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!