چربي شير با كلسيم موجود در مواد غذايي، از جمله كلسيم خود شير، تركيب نامحلولي درست ميكند و دسترسي بدن به كلسيم را كاهش ميدهد. لذا با مصرف لبنيات كمچرب، به جذب بالاي كلسيم كمك ميشود.
شير حاوي كلسيم، فسفر و منيزيم است كه اصلا ربطي به چربي آن ندارد.
همچنين پروتئيني كه فوقالعاده از نظر تغذيه، براي رشد كودك ارزشمند است نيز در قسمت آبكي شير باقي ميماند و با گرفتن چربي شير از بين نميرود، يعني با گرفتن چربي شير، تنها چيزي كه از شير جدا ميشود، چربي آن است نه چيز ديگر.
شیر و مواد لبنی مثل ماست و پنیر بهترین منابع غذایی كلسیم هستند و تمام انواع لبنیات كم چرب و پرچرب آن به یك اندازه كلسیم دارند. هر چه میزان چربی این محصولات لبنی كمتر باشد، كلسیم آن بهتر جذب میشود.
فقط كلسیم شیر نیست كه به استحكام استخوان كمك میكند، بلكه مواد جامد موجود در شیر كه رنگ سفید شیر را موجب میشود نیز نقش مهمی در سلامت استخوان دارد.
كشك غنی از كلسیم است و مصرف غذاهایی كه در تهیه آنها كشك به كار میرود به عنوان یك منبع خوب كلسیم حائز اهمیت است.
سلامت، رشد و استحكام استخوانهای بدن نیازمند عنصر معدنی مهمی به نام كلسیم است كه در بدن ساخته نمیشود و باید از برنامه غذایی روزانه تأمین شود.
كلسیم برای استحكام دندان و استخوان ضروری است. كلسیم برای عملكرد طبیعی عضلات، تشكیل لخته خون و فعالیت طبیعی سیستم عصبی هم لازم است.
بدون كلسیم سیستم عصبی قادر به انتقال پیامهای عصبی نیست.
كلسیم در كاهش وزن، پیشگیری از سرطان روده بزرگ، كاهش عوارض یائسگی، تنظیم فشارخون و پیشگیری از بیماریهای قلبی نیز نقش مهمی دارد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!