ریشۀ حدود 40 درصد از مرگ و میرها، بیماریهای قلبی عروقی است. پس از بیماری های قلبی عروقی، حوادث و تصادفات و پس از آن نیز سرطانها در راس علل مرگ و میرها قرار دارند.
شیوع بیماریهای قلبی عروقی در همه جای دنیا و در کشور ما در مردان بیشتر از زنان است. وضعیت هورمونی زنان به میزان زیادی از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کرده و یا آن را به تاخیر می اندازد. اما تغذیه ناسالم، تحرک ناکافی و استرسهای روزمره سبب افزایش بیماری های قلبی عروقی می شود.
همچنین با بالا رفتن سن، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی افزایش می یابد، ضمن اینکه سابقه خانوادگی نقش مهمی در ابتلای افراد به بیماری های قلبی و عروقی دارد. فشار خون بالا، قند خون بالا و چاقی نیز زمینه ساز ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هستند.
دور کمر بالاتر از 80 تا 85 سانتیمتر در خانمها و 90 تا 95 سانتیمتر در مردها آنها را در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی قرار میدهد.
- میوه ها، سبزیجات و حبوبات را در برنامه روزانه خود بگنجانید و از مصرف غذاهای پرچرب و پرکلسترول پرهیز کنید.
- مصرف چربیهای ناسالم، پرخوری، بالا بودن میزان کلسترول در غذاها، استفاده زیاد از روغنهای حیوانی، کله پاچه، جگر و... در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی موثر است.
- به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به جای گوشت قرمز، گوشت سفید را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
- از خوردن غذاهای سرخ کرده و فست فودها خودداری کنید.
- به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی یک ساعت ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!