محصولات غذایی غنی از قند مصرف بیش از حد قند منجر به کاهش تولید یک ماده شیمیایی در مغز میشود که به عنوان فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز شناخته شده است. نبود این ماده باعث اختلال در یادگیری و همچنین به خاطر سپردن میشود. طبیعت اعتیادآور شکر عواقب بلند مدتی به همراه دارد به طوریکه بر توانایی یادگیری تاثیر میگذارد ومهارتهای شناختی را تضعیف میکند.
شیرین کنندههای مصنوعی بسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرین کنندههای مصنوعی در زندگی ما فاقد آسیب هستند دارای تصور غلط هستیم. استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی در نهایت به آسیبهای مغزی منتهی میشود.
مواد غذایی سرخ شده سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیوارههای سرخرگ های مغز رسوب میکند؛ عدم خونرسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی میشود. بنابراین، هنگامی که رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مشکلات مغزی مواجه میشوید.
چربیهای ترانس چربیهای ترانس هنگام افزودن هیدروژن به روغنهای مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود میآیند. چربیهای ترانس در روغنهای شیرینیپزی، روغن نباتی جامد، مارگارینها، شیرینیها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیبزمینی سرخکرده و سایر غذاهایی که با روغنهای هیدروژنه، پخته یا سرخ شدهاند، یافت میشوند. مصرف چربیهای ترانس خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلبی را افزایش میدهد و در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه میسازد. همچنین، مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز میشود که در نهایت به بیماری آلزایمر منتهی می گردد.
غذاهای منجمد شده اکثر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارند مجبور میشوند که غذاهای خود را فریز کنند.
مصرف مواد غذایی یخ زده، به طور منظم میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که تخریب سلولهای مغزی در طول زمان است، منتهی شود.
محصولات غذایی شور مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، میتواند اعتیاد آور بوده و با عواقب خطرناک همراه باشند. سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما این ماده میتواند همچنین تواناییهای تفکر ما را مختل سازد.
پروتئینهای فرآوری شده زمانی که پروتئینها فرآوری میشوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، میشوند می توانند خطرناک باشند. مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئینها ترکیب میشود بسیار سرطان زا میشوند.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!