علاقهتان به غذاهای گوشتی زیاد است، اضافه وزن هم دارید، به زندگی کمتحرک نیز خو گرفتهاید و از همه بدتر قند، چربی و فشار خونتان، کمی از حد طبیعی بالاتر یا لب مرز است. این موارد در کنار هم می تواند به بالا رفتن میزان اسیداوریک بدن منجر شود که حاصل سوخت و ساز سلولی است؛ یعنی از طریق سلول ها وارد خون و از طریق کلیه دفع می شود.
اگر سلول های بدن ما بیش از حد معمول، اسیداوریک تولید کنند یا دفع آن از طریق کلیه ها کاهش یابد، سطح اسیداوریک در بدن بالا می رود.
به گفته متخصصان غدد، در چنین شرایطی باید بشدت مراقب بروز عوارض ناشی از چنین اختلالی یعنی عوارض کلیوی چون سنگ های کلیه یا مشکلات مفصلی چون التهاب و درد مفاصل و در نهایت بروز بیماری نقرس بود که یکی از انواع بیماری های التهاب مفاصل یا آرتریت است.
اگر سطح اسیداوریک خیلی بالا باشد، برای کنترل آن باید دارو مصرف شود، اما در کسانی که اسیداوریکشان کمی بالاست، ولی بدون علامت هستند، با گرفتن یک رژیم کم قند و کم چربی، کاهش وزن و داشتن برنامه ورزشی روزانه (30 دقیقه پیاده روی)، سطح اسیداوریک کاهش می یابد.
غذاهایی که سبب افزایش اسید اوریک می شوند: گوشت قرمز، ماهی، میگو، احشای داخلی نظیر کله پاچه، مغز، جگر، ماکیان و نیز غذاهایی مثل مارچوبه، گل کلم، اسفناج، ریواس، لوبیاها، قارچ و عدس، سطح اسیداوریک را بشدت بالا می برند.
تخم مرغ اسیداوریک خون را خیلی افزایش نمی دهد، ولی باعث افزایش دردهای ناشی از نقرس می شود.
غلظت طبیعی اسیداوریک در خون ما بین 3.8 تا 6.3 میلی گرم در دسی لیتر است. درمان افزایش اسیداوریک در مراحل اولیه و قبل از بروز عوارض، با کاهش سطح چربی، قند و فشار خون با داشتن رژیم غذایی مطلوب و تحرک بدنی، براحتی ممکن است.
در صورت بروز عوارض کلیوی نیاز به همکاری و بررسی های تخصصی از سوی متخصصان اورولوژیست و بهره گیری از شیوه های درمانی برای رفع مشکلات کلیوی وجود دارد. در صورت بروز درد و التهاب در مفاصل، بویژه در اندام تحتانی چون پاها و وجود خطر ابتلا به بیماری نقرس نیز بیمار باید از سوی متخصصان روماتولوژیست مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!