این نوع حساسیت هم، مثل بقیۀ انواع حساسیت ها (حساسیت به موی حیوانات، گرده ها، کِرِم ها و...)، به خاطر واکنش بیش از حد به یک ماده( آلرژن) است. بدن به اشتباه آن ماده را خطرزا میشناسد و اقداماتی برای مبارزه با آن انجام میدهد.
بعد از خوردن مادۀ غذایی یا تماس داشتن با آن ها، واکنش حساسیتی خود را نشان میدهد.
- بعد از خوردن خوراکی های حساسیت زا. - بعد از تماس خوراکی های حساسیت زا با پوست. - تنفس کردن بوها هنگام طبخ و آماده سازی خوراکی هایی که حساسیت زا هستند.
در بیشتر موارد، حساسیت غذایی در دقایق و حتی ساعاتی بعد از برقراری تماس با آلرژن خود را نشان میدهد. با این حال، شدت و تأخیر واکنش بستگی به نوع تماس، میزان آلرژن، میزان حساسیت فرد و دفعات در معرض قرار گرفتن آن دارد.
علائم حساسیت غذایی چیست؟ نشانه های پوستی: پوست خشک است، شروع به خاریدن میکند و پوست پوست میشود. پوست قرمز، گرم و دردناک میشود.
گاهی اوقات هم کهیرهای وسیعی دیده میشوند.
نشانه های دهانی: انتهای گلو میسوزد، لب ها متورم هستند و فرد برای بلعیدن خوراکی ها دچار مشکل میشود. این نشانه بین کسانی که علاوه بر حساسیت غذایی، به گرده ها هم حساسیت دارند، بسیار بیشتر دیده میشود.
نشانه های تنفسی و چشمی: بینی میگیرد یا فرد دچار آبریزش بینی میشود، عطسه، سرخی چشم ها، جاری شدن اشک از چشم ها و...
این نشانه ها، گاهی اوقات قبل از واکنش های حساسیتی شدید بروز پیدا میکنند.
نشانه های گوارشی: شایع ترین نشانه های گوارشی، تهوع، استفراغ، اسهال و دردهای شکمی هستند.
در نهایت شوک آنافیلاکتیک، شدیدترین واکنش به حساب میآید. در این صورت درمان اورژانسی، ضروری است. این حالت خود را به شکل احساس بیماری، خارش، کهیر و مشکل در تنفس نشان میدهد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!