معمولا مسمومیتها جدی گرفته نمی شوند، اما باید بدانید که گاهی این بیماریهای به ظاهر ساده میتواند موجب مشکلات زیادی شوند.
مطالعات اخیر نشان داده، میزان مسمومیتهای غذایی در کل جهان در حال افزایش است و هر چند برخی از مسمومیتها بسیار نادر هستند، اما با عوارض جدی مثل مشکلات مفصلی، مشکلات کلیوی، عفونتهای مزمن دستگاه گوارش و نارسایی کلیه همراهند. به رغم پیشرفتهای تکنولوژی، انتقال میکروبها از گوشتها، لبنیات، تخممرغ، غذاهای دریایی، میوهها و سبزیجات بیشتر شده است.
غذا را داغفریز کنید. شاید به نظر گذاشتن غذای داغ در یخچال یا فریزر خیلی جالب به نظر نرسد، اما با این شیوه اجازه رشد به میکروبها داده نمیشود، زیرا سردشدن سریع اجازه رشد میکروبها را میگیرد. در عوض گذاشتن غذای گرمشده در دمای اتاق (خارج از یخچال و فریزر) علت اصلی آلودهشدن آن به میکروبها و علت اصلی رخدادن مسمومیتهای غذایی است.
حتما ضدعفونی کنید. همه میوهها و سبزیجات در مزارع و در زمان حمل از مزارع تا مغازهها و تا زمان رسیدن به دست شما و حتی در خانه شما به انواع و اقسام آلودگیها و میکروبها آلوده میشوند و در واقع سطح روی آنها بسیار کثیف است، درست است که در مورد میوههای پوستدار، داخل میوهها تمیز است اما در زمان بریدن یا حتی خوردن این میوهها ممکن است آلودگیها را از سطح آنها به داخل ببرید.
برای آنکه دچار مشکل نشوید بهترین کار این است که مناطق آسیبدیده یا برگهای نامناسب سبزیجات و میوهها را جدا کنید، سپس آنها را بشویید و ضدعفونی کنید. در مورد میوههایی که سطح ناصاف دارند و در مورد سبزیجات، حتما از یک برس مخصوص شستن استفاده کنید. در مورد میوههایی مثل مرکبات، هلو، شلیل، گلابی و... پس از شستن آنها را خشک کنید (با یک دستمال کاغذی یا پارچه خشک و تمیز) و بعد هم در یخچال نگهداری کنید.
علت اصلی مسمومیتهای غذایی با سالاد، دقت نکردن در شستوشو و ضدعفونی کردن مواد تشکیلدهنده سالاد مثل کاهو، خیار، کلم، گوجهفرنگی و... است.
پختن گوشتها در دمای مناسب و به مدت زمان کافی تنها راه از بین بردن میکروبهای آن است و کبابکردن و گریلکردن نمیتواند تمام آلودگیهای گوشت را از بین ببرد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!