تغذیه سالم یعنی انتخاب غذاهای متنوع از گروههای غذایی مختلف برای رشد و سالم ماندن.
اهمیت تغذیه سالم:
۱- تأمین کننده مواد مغذی مورد نیاز بدن:
مواد مغذی علاوه بر تأمین انرژی بدن، در عملکرد مغز، قلب و ماهیچه ها نیز اهمیت دارند.
۲- کاهش ابتلا به بیماریها:
مصرف میوهها و سبزیجات ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و برخی از انواع سرطان را کاهش میدهد.
اگر مصرف چربیهای اشباع (روغنهای جامد) را کم کنیم، کلسترول خون را کاهش میدهیم و مصرف کافی کلسیم و ویتامین D از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
اصول یک تغذیه سالم و متعادل در دو نکته ی تعادل (استفاده ی حداقل از هر گروه غذایی) و
تنوع (انواع غذاهای متنوع از هر گروه غذایی) است.
در روز چندین بار و به اندازه کافی نان و غلات بخوریم.
بهتر است از میوه ها و سبزیجات تازه یا خیلی کم پخته شده به مقدار زیاد مصرف کنیم.
روزانه به اندازه کافی لبنیات بخوریم.
گوشت و تخم مرغ به اندازه کافی مصرف کنیم و حداقل یک بار در هفته ماهی بخوریم.
گوشت به خاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B1 و B6 و B12 اهمیت دارد.
چربی کمی مصرف کنیم.
در مصرف قند و شکر و نمک صرفه جویی کنیم.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!