ویتامین «A» را از دو نوع منبع غذایی می توانید دریافت کنید که یکی فرآوردههای حیوانی حاوی این ویتامین مثل جگر یا کره حیوانی و دیگر محصولات گیاهی حاوی کاروتن هستند که این ماده در بدن به ویتامین «A» تبدیل میشود.
ویتامین «A» از ضعف دید شبانه و خشک شدن چشمها جلوگیری میکند و همچنین پیشرفت بیماری آب مروارید ناشی از افزایش سن را به تاخیر میاندازد.
گیاهان حاوی کاروتن، معمولا به رنگ زرد یا نارنجی هستند یا برگ سبز رنگ دارند. «هویج» در راس این خوردنیها قرار میگیرد، اما این منبع گیاهی غنی از ویتامین «A» تنها خوردنی مفید برای سلامت چشمها نیست.
برای حفظ سلامت شبکیه چشم بهترین منبع سبزیجات برگدار به رنگ سبز تیره به ویژه «اسفناج» است. هم چنین سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مثل ذرت نیز مفیدند.
ویتامین «C» آنتی اکسیدانی است که برای شبکه مفید بوده و چشم را تقویت میکند. در افراد دیابتی مقدار ویتامین «C» بدن به طور متوسط کمتر میشود و این افراد باید بیشتر ویتامین C مصرف کنند.
برخی از املاح معدنی مثل سلنیوم و روی هم برای سلامت چشم ضروری و سودمند هستند. خشکبار، مخمر و غذاهای دریایی منبع غنی از سلنیوم هستند. سلنیوم به جذب ویتامین «E » کمک میکند و به بدن در تولید آنتی اکسیدانها نیز یاری میرساند. عنصر روی هم جذب ویتامین «A» را در بدن افزایش میدهد.
روی هم در مغز خشکبار و گندم به میزان قابل توجه یافت میشود.
یکی دیگر از مواد غذایی مهم برای سلامت چشمها اسیدهای چرب امگا ـ 3 هستند.
تغذیه مناسب و غنی و نیز کنترل منظم بهترین راهکارها برای حفظ توانایی و قدرت بینایی چشمها تا مدت طولانی است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!