با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و احتمال افزایش بیماریهای واگیردار و مسمومیتهای غذایی و بومی بودن بعضی از بیماریهای خطرناک از جمله شبه وبا، وبا و گاهی حصبه، رعایت نکات بهداشتی زیر لازم است:
- از خریداری و مصرف محصولات لبنی فاقد مجوز و پروانههای بهداشتی یا محصولاتی که بدون درج تاریخ تولید و انقضا و یا خارج از یخچال عرضه میشوند، جداً خودداری شود و در منزل نیز با توجه به تاریخ انقضا تا هنگام مصرف، بایستی در داخل یخچال نگهداری شود.
- سبزی ها و میوهها حتماً باید قبل از مصرف ضدعفونی شوند. برای ضدعفونی کردن آنها آسان ترین روش، استفاده از پرکلرین به میزان یک قاشق مرباخوری در ۵ لیتر آب و شستشوی کامل است.
- از مصرف ساندویچهایی که قبلاً تهیه شده و در شرایط معمولی در اغذیهفروشیها نگهداری میشوند و نیز از مصرف ساندویچهایی مانند دل و جگر مرغ یا مغز یا سالاد الویه که احتمال آلودگیهای اولیه یا آلودگیهای هنگام تهیه آنها بسیار است، خودداری کنید.
- از نگهداری مواد غذایی طبخ شده در شرایط نیمه گرم بین ۲۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد جداً خودداری شود و باقیمانده غذاهای تهیه شده، باید پس از سرد شدن در داخل یخچال برای مدت محدود یا در فریزر نگهداری شود.
- بستنیهایی که صرفاً در کارخانجات دارای پروانههای بهداشتی تولید شده و در روی بستهبندی آن شماره پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا مصرف قید شده مصرف شوند. سایر بستنیهایی که غیر پاستوریزه بوده یا در پیادهروها به صورت قیفی عرضه میشوند و گاهی با افزودن بعضی از مواد رنگی به عنوان میوهای و غیره عرضه میشوند، مورد تأیید نمیباشد.
- همچنین شیرینیهای تر و خامهدار به خصوص در فصل گرما باید حتی از هنگام تهیه تا مصرف در یخچال در دمای بین ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد و در زمان محدود نگهداری شوند و در صورت نگهداری در حرارت معمولی خطر ایجاد مسمومیت غذایی بسیار متحمل خواهد بود.
- هرگز از مواد غذایی مانند: آب زرشک یا آلبالو، شربت های خاکشیر و این قبیل مواد که توسط فروشندگان دورهگرد یا مراکزی که در میان خیابان ها هستند عرضه میشود، استفاده نکنید.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!