اسم من هلو است !
من ملین ، مسکن و ضد تشنگى هستم .
جوشانده گل من کرم معده و کرم کدو را دفع مى کند.
در هسته ام خواص بسیارى نهفته .
جویدن مغز هسته ام براى لثه و استحکام آن مفید است ...
اسم من هلو و از خانواده شفتالو مى باشم .
من یک میوه ى ایرانى الاصل بوده و این افتخار را دارم که در اکثر زبانهاى زنده ، نام مرا از کلمه پرش یعنى ایران گرفته اند. انگلیسى ها به من پشتار، در دانمارک به من پرسیک و در هلند به من پرسیکم ، در ایتالیا پرسیکو، در پرتغال پرسیکرا، در سوئد پرسیکدرا، و در بعضى از کشورهاى دیگر هم به نام فارسى شفتالو معروف مى باشم .
من به علت داشتن یک میوه لذیذ و آبدار از ایران به غالب نقاط عالم مهاجرت کرده ، و کشت مى شوم .
هر چند پوست کنده من لذیذتر و گواراتر است ، و زیبارویان جوان را به هلوى پوست کنده تشبیه مى کنند، معذلک به شما توصیه مى کنم که همیشه مرا با پوست میل نمایید و لذت آنى و زودگذر را به منافع پوست من ترجیح ندهید پوست من داراى ویتامین آ و املاح گوناگون و چند آنزیم مفید است .
فرق من با سایر انواع شفتالو، نرمى و لطافت من است . از پوست و هسته به آسانى جدا مى شوم و بقدرى آبدارم که عده اى مرا آب سفت شده مى دانند. به هر معده اى سازگار بوده ، ایجاد نفخ نمى نمایم . خیلى زود هضم بوده ، و از معده و روده ها به سرعت عبور مى نمایم .
عده اى از برادرانم مانند شلیل و شفترنگ و تنسگل هم مانند، من به آسانى هضم مى شوند، ولى کاردى و شفتالوى انجیرى کمى سفت بوده ، و دیر هضم مى باشند، و به ندرت ایجاد نفخ مى نمایند.
گل و برگ من هر دو ملین بوده ، و ادرار را زیاد مى کنند و به صورت دم کرده با شربت در بیمارى کودکان تجویز مى شوند، و براى این کار معمولا گل من بیشتر به کار مى رود.
من داراى املاح فراوان بوده و کمى از شبه فلز برم دارم و روى این اصل یکى از آفرینندگان زیبایى هستم .
من ملین - مسکن و مرطوب کننده مى باشم - تشنه را سیراب مى کنم و آنهایى که در اثر بیمارى آب بدنشان کم شده مى توانند از من استفاده کنند - من از میوه هاى خنک بوده و سودا را درمان مى نمایم و بوى بد دهان را از بین مى برم ، اشتها و غریزه جنسى را زیاد مى کنم . آب مرا گرفته و شب در یخچال یا جاى خنک بگذارید، و صبح ناشتا با شکر یا شیر خشت کمى شیرین کرده ، نوش جان کنید و از منافع سرشار آن که از بین بردن صفرا و مرتب شدن کار غدد داخلى است ، بهره مند گردید.
جوشانده گل من کرم معده و کرم کدو را از بین مى برد و مالیدن این جوشانده ، بعد از ازاله ى مو بر بدن زبرى و بدبویى آن را از بین برده ، پوست را نرم و لطیف مى سازد.
هسته مرا چون بسوزانند مغز نیم سوخته آن قدیمى ترین داروى التیام جراحات است و سابقا پس از ختنه کردن اطفال از آن استفاده مى کردند. خوردن شکوفه من براى زنان باردار مضر بوده و ممکن است باعث سقط جنین شود. جویدن مغز هسته شیرین من کندى دندان را از بین برده لثه ها را محکم مى نماید.
منبع:زبان خوراکیها
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
طبق یک مطالعه جدید، افرادی که در رژیمهای غذایی خود مقادیر زیادی روغن زیتون مصرف میکنند از تخریب سلولهای بدن خود که میتواند به سرطان منجر شود،جلوگیری میکنند. به گزارش سرویس خبرهای بهداشتی رویترز، محققان با مطالعه ۱۸۲مرد اروپایی به مدرکی دست یافتند که نشان میدهد روغن زیتون میتواند تخریب اکسیدی را در ماده ژنتیک سلولها - روندی که موجب رشد سرطان میشود- کاهش دهد. یافتههای حاصل از این مطالعه تاکیدی است بر این توصیه که چربیهای گیاهی به ویژه روغن زیتون را جایگزین چربیهای اشباع شده غذا مانند گوشت و کره کنید.
************
به نوشته یک خبرنامه آمریکایی، رژیمهای غذایی مملو از گوشت، تخممرغ و پنیر میتواند دشمن قلب باشند. اما یک رژیم غذایی مملو از پروتیین که برای سلامت قلب مفید باشد میتواند میزان کلسترول بد خون را پایین آورد.
به گزارش یونایتدپرس از بوستون، این رژیم غذایی شامل غذاهایی از منابع حیوانی و گیاهی است که چربی اشباع شده کمتری دارند. در این رژیم غذایی مرغ و ماهی، منابع غذایی پروتئیندار از جمله خشکبار، لوبیا، غلات و محصولات لبنیاتی بدون چربی قرار دارد.
**********
طبق نتایج یک مطالعه که در مجله پزشکی ` `thoraxچاپ شده است، به نظر میرسد خطر ابتلا به آسم در کودکانی که به میزان کافی غلات سبوسدار و ماهی مصرف میکنند، کمتر است. به گزارش سرویس خبرهای بهداشتی رویترز، دکتر `اچ.ای. اسمیت` از `موسسه ملی بهداشت عمومی و محیط زیست` در `بیلتوون` در هلند و همکارانش در این مطالعه نوشتند: `افزایش شیوع آسم در جوامع غربی احتمالا با عادات تغییر یافته رژیم غذایی ارتباط دارد.` مطالعات انجام شده بر روی کودکان نشان داده است احتمال بروز آسم با افزایش مصرف `میوهها، سبزیجات، لبنیات و غلات سبوس دار و ماهی کمتر میشود.
ایرنا
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
معاونت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، انسان باید روزانه پنج نوبت میوه مصرف کند. `محمدرضا وفا` در کارگاه آموزشی `نقش صنایع غذایی مبتنی بر ترکیبات طبیعی در تغذیه و سلامت جامعه`، افزود: این توصیه سازمان بهداشت جهانی، به این دلیل است که نقش میوه و سبزی بر سلامتی شناخته شده است.
این کارگاه آموزشی از برنامههای جنبی نخستین نمایشگاه محصولات گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی بود. نمایشگاه یاد شده، از روز سهشنبه ۱۲دی ۸۵به مدت چهار روز در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران جریان دارد.
هدف از برگزاری این نمایشگاه، معرفی توانمندیهای تولیدکنندگان گیاهان دارویی و بهرهگیری از آنان برای ترویج این تولیدات در کشور، عنوان شده است. وفا اظهار داشت : بسیاری از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دنیا در حال بررسی هستند کهچگونه انسان از حداکثر توان بالقوه جسمی وذهنی خود استفاده کند.
وی با تاکید براینکه استفاده از میوه و سبزی باید افزایش یابد، بیان داشت: این امر، سبب برخورداری از سلامت در طول عمر افراد میشود. وفا گفت: در آمریکا، امید به زندگی به ۱۰۰سال رسیده است که مهمترین عامل موثر، تغذیه سالم و مواد مغذی که تامین کننده آنتی اکسیدان هستند، عنوان شده است.
همچنین عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این کارگاه آموزشی درباره آب میوه `گریپ فوروت` گفت: این آب میوه، نوشیدنی دارویی است که برای برخی از بیماریها موثر بوده و در برخی بیماریها مضر است.
دکتر `آرش رشیدی` افزود: گریپ فوروت، کاهش دهنده چربی خون بوده و فشار خون را بشدت کاهش میدهد. به گفته وی، سالها تصور میشد که این میوه از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری میکند، اما حدود سه سالی است که بطور دقیق حالت عکس این موضوع احتمال داده شده است و عنوان شده حتی این میوه مادهای دارد که احتمال ایجاد سنگ کلیه را افزایش میدهد.
رشیدی با بیان اینکه آب این میوه اشتها آور است، اظهار داشت: در بدن انسان همه چیز اکسید میشود که سبب پیری است ، در حالی که مقدار بسیاری آنتی کسیدان در گریپ فوروت وجود دارد. وی با اشاره به اینکه برخی از بیماران نباید از میوه گریپ فووت استفاده کنند، بیان داشت: سردردهای میگرنی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت، نارسایی قلبی و کسانی که رژیم لاغری دارند از جمله بیماریهایی است که میوه گریپ فوروت نباید مورد استفاده قرار گیرد. به گفته وی، افرادی که داروهای بیماریهای فوق را استفاده میکنند ، در صورت استفاده از گریپ فوروت ممکن است دچار مشکل شوند.
ایرنا
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!