وجود مادهای در روغن زیتون در برطرف کردن درد موثر است.
محققان دریافته اند وجود مادهای در روغن زیتون به نام اوله اکانتال همانند قرصهای مسکن و ضد درد عمل میکند. همچنین محققان خواص دیگری را در روغن زیتون کشف کردهاند از جمله ضدتب، آرامش بخش بودن، کاهش فشار خون و استرس.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
یونانیان و رومیان برا%u0649 گرامی داشت یاد مردگان درخت زیتون م%u0649 کاشتند. نه تنها میوه زیتون ، بلکه چوب و برگ این درخت نیز موارد مصرف فراوان%u0649 دارند. چوب زیتون از مستحکم ترین انواع چوب است. دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است و مصرف روزانه این دم کرده به عنوان چا%u0649 آرامش بخش و کاهنده استرس است. چا%u0649 برگ زیتون فشار خون را هم پایین م%u0649 آورد.
روغن زیتون که عصاره میوه زیتون است یک%u0649 از محبوب ترین و شناخته شده ترین روغن ها%u0649 گیاه%u0649 است که نه تنها طعم خوب%u0649 دارد بلکه سرشار از خاصیت است. از چهار هزار سال پیش مصریان باستان خواص جادوی%u0649 روغن زیتون را م%u0649 شناختند. این روغن نه تنها در وعده ها%u0649 غذای%u0649 بلکه در پزشک%u0649 باستان هم جایگاه خاص%u0649 داشته است. از قرن دوازدهم میلاد%u0649 به بعد دنیا%u0649 پزشک%u0649 غرب نیز به اهمیت روغن زیتون پ%u0649 برد و این روغن جادوی%u0649 هر روز محبوبتر و معروفتر شد.
بیش از سه چهارم چرب%u0649 موجود در روغن زیتون را اسیدها%u0649 چرب اشباع نشده تشکیل م%u0649 دهند. اسیدها%u0649 چرب اشباع نشده چرب%u0649 ها%u0649 مفید%u0649 هستند که در روغن ها%u0649 گیاه%u0649 مانند روغن آفتابگردان نیز یافت م%u0649 شوند. به همین علت متخصصین تغذیه مصرف روغن ها%u0649 گیاه%u0649 را توصیه م%u0649 کنند. چرب%u0649 روغن زیتون یک%u0649 از چربی ها%u0649 تشکیل دهنده دیواره سلول ها%u0649 بدن است و خاصیت آنت%u0649 ا کسیدان طبیع%u0649 به سلول ها م%u0649 دهد. یعن%u0649 مقاومت سلول ها را در برابر بیمار%u0649 سرطان افزایش م%u0649 دهد. زیتون یا روغن آن خون را هم رقیق م%u0649 کند. به علت مصرف روزانه زیتون در کشورها%u0649 منطقه مدیترانه، انواع بیمار%u0649 سرطان و سکته ها%u0649 قلب%u0649 آمار بسیار پایین تر%u0649 را در این مناطق نسبت به سایر نقاط جهان نشان م%u0649 دهند.
مصرف روغن زیتون بخصوص در سنین رشد سبب بهبود حافظه و بالا رفتن قدرت یادگیر%u0649 در کودکان م%u0649 شود. به خانم ها%u0649 باردارنیز توصیه م%u0649 شود برا%u0649 تأمین چرب%u0649 مورد نیاز بدنشان روغن ها%u0649 گیاه%u0649 به خصوص روغن زیتون مصرف کنند. چرب%u0649 روغن زیتون تنها چرب%u0649 است که موجب کاهش LDL یا %u201Dکلسترول بد%u201C در خون م%u0649 شود و ریسک ابتلا به سکته قلب%u0649 را پایین م%u0649 آورد اما %u201Dکلسترول مفید%u201C یا همان HDL را افزایش م%u0649 دهد. روغن زیتون همچنین حاو%u0649 ویتامین E است، ویتامین%u0649 که برا%u0649 حفظ سلامت و زیبای%u0649 پوست و مو ضرور%u0649 است. مصرف مداوم روغن زیتون پوست را شاداب نگاه م%u0649 دارد و کمک م%u0649 کنند سلول ها%u0649 پوست فرم و انعطاف پذیر%u0649 خود را حفظ کنند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
کارشناسان تغذیه توصیه میکنند که سادهترین و عملیترین راه برای اجتناب از مصرف روغنهایی که حاویاسیدهای چرب است این که باروغن نباتی جامد خداحافظی کنیم و برای خرید منزل تنها دو نوع روغن را درنظر بگیریم:
روغن کلزا(کانولا) ، آفتابگردان ، سویا ، ذرت و زیتون و یا ترکیب آنها باشد و یا روغن مایع مخصوص سرخ کردن.
روغن دانهانگور که براساس تحقیقات انجام شده اسید لینوئیک روغن هستهانگور موجب کاهش کلسترول بد( (LDLو افزایش کلسترول خوب ( (HDLمیشود ضمن اینکه طعم آن برای افرادی که طعم روغن زیتون برایشان مطلوب نیست قابل قبول تر است.
روی برچسب قوطیهای روغن درصد هر یک از اسیدهای چرب تشکیلدهنده روغن درج شده، لذا هنگام خرید، اگر کمی حوصله به خرج بدهیم، میتوانیم نوعی را انتخاب کنیم کهاسید چرب اشباع شده کمتری داشته باشد و اسید چرب ترانس نداشته باشد و یا در کمترین مقدار (کمتراز دو درصد) باشد.
اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و بهداشتی سال ۸۲بخشنامهای به تمامی دانشگاههای کشور صادر کرد که بر اساس ان از صنایع روغن کشور خواسته است که روی بسته بندی روغنهای خوراکی حداکثر اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس درج شود که تولیدکنندگان موظف شدند از ابتدای سال ۸۳ یعنی دو سال پیش برای مصرفکنندگان ، این ارقام را ذکر کنند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
ناشناس
در : یکشنبه 06 اسفند 1385 [15:30 ]
روغن های هیدروژنیزه شده
دارا
توجه باید کرد که وقتی میگویند روغن جامد مضر است، روغن جامد هیدروژنیزه را میگویند ،روغنی که هیدروژنیزه نشده باشد در مدت کمی اکسیده شده و بو و طعم آن عوض میشود ، برای پیشگیری از اکسیده شدن آنرا هیدروژنیزه میکنند و این روغن است که میگویند ایجاد انسداد در رگها میکند . کره طبیعی هم روغن جامد است اما هیدروژنیزه نیست . بطور کلی روغنها دارای کالری بالایی هستند و باید از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کرد هر چند آش بدون نعناع داغ و حلوای بدون چربی زیاد به ذائقه خوش نیاید !
ضمنا برای خواندن مطالب در باره روغن زیتون کلید رمز نوشته ء کد گذاری شده را هم ضمیمه کنید .
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
از تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفته چنین برمیآید که نوع مرغوب روغن زیتون دارای یک ماده شیمیایی طبیعی است که مانند یک داروی مسکن کار میکند. به گزارش پایگاه اینترنتی بی.بی.سی، نتیجه این تحقیقات حاکی از این است که ۵۰گرم روغن زیتون فرآوری نشده،معادل یک دهم یک دوز داروی ایبوپروفن اثر دارد.
نشریه نیچر به نقل از تیمی از پژوهشگران در فلوریدا مینویسد مادهای که در روغن زیتون وجود دارد یعنی اولئوکانتال مانند یک داروی ضد التهاب موثر است. این پژوهشگران میگویند در حالی که این ماده تا آن حد قوی نیست که برای تسکین سر درد از آن استفاده شود، ولی نشاندهنده منافع رژیمهای غذایی کشورهای حوزه دریای مدیترانه است.
ماده موثر مورد بحث که مقدارآن در زیتون تازه،بیشتراست مانند ایبیوپروفن و سایر داروهای ضد التهاب در فعالیت آنزیمهایی که موجب التهاب و تورم میشوند تاثیر میگذارد. عارضه التهاب به عوامل مختلف از جمله بیماری قلبی و سرطان ارتباط داده شده است.
پل برسلین یکی از تهیهکنندگان گزارش، میگوید:رژیم غذایی کشورهای حوزه دریای مدیترانه که روغن زیتون یکی از مواد اصلی آن است از مدتها قبل برای سلامتی انسان مفید تشخیص داده شده بود، از جمله در کاهش خطر سکته مغزی ، بیماریهای قلبی، سرطان پستان، سرطان ریه و برخی از انواع فراموشی. منافع مشابهی به داروهای ضد استروید و ضد التهاب مانند آسپرین و ایبیوپروفن، نسبت داده شده است.
پژوهشگران هنگامی متوجه خاصیتهای تازه روغن زیتون شدند که دیدند روغن زیتون فرآوری نشده به همان شیوه ایبیوپروفن، موجب ناراحتی در قسمت عقب گلو میشود. کلر ویلیامسون متخصص تغذیه در انجمن تغذیه بریتانیا میگوید: روغن زیتون دارای رشته خواصی است که ضد اکسیدان بودن از آن جمله است ولی این که بگوییم روغن زیتون اثر دارویی دارد، موضوعی است که به تحقیقات بیشتری نیازمند است. کلر ویلیامسون یاد آور میشود که مقدار چربی روغن زیتون زیاد است و تنها در حد اعتدال باید مصرف شود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!