سومین مرکز پیوند مغز و استخوان کشور و دومین مرکز تهران با حضور اساتید و متخصصان برجسته، در مرکز درمانی ولیعصر(عج) واقع در مجتمع بیمارستانی امامخمینی (ره) گشایش یافت. دکتر`محمدرضا لاریجانی`رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه افتتاح این مرکز گفت: بیمارستانهای امام خمینی(ره) و شریعتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران از بزرگترین مراکز درمانی هستند و تاکنون پیوندهای مختلف در این مراکز انجام شده است.
وی ، با بیان اینکه طی سالهای اخیر حدود سه هزار پیوند کلیه در بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شدهاست، اظهارداشت: حدود یک هزار و ۴۰۰ پیوند مغز و استخوان نیز توسط متخصصان برجسته این دانشگاه انجام شدهاست. لاریجانی، ادامه داد: با توجه به ضرورت گسترش مراکز پیوند اعضا درکشور، این دانشگاه درنظر دارد مراکز پیوند کبد و پانکراس را نیز در شش ماه آینده تاسیس کند.
وی، با اشاره به اینکه بین ۱۶تا ۲۲هزار بیمار تالاسمی ماژور در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه رشد بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور طی سالهای اخیر در کشور کنترل شدهاست، این بیماران نیازمند پیوند مغز و استخوان هستند. لاریجانی، هزینه یک پیوند مغز و استخوان در دنیا را ۱۲۰تا ۱۵۰هزار دلار ذکر کرد و افزود: ما نباید توقع داشته باشیم که این پیوند را در کشور بصورت رایگان انجام دهیم زیرا بسیار هزینهبر است.
وی، با بیان اینکه هنوز تعرفه مشخصی برای انجام این پیوند در ایران تعیین نشده است، اظهار داشت: برای ارائه این خدمات درمانی ، نیازمند کمک دولت ، مردم و خیران هستیم. دکتر` عبدالرحمان رستمیان` رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در این مراسم با اشاره به اینکه حدود ۲۵۰میلیون تومان برای فضای فیزیکی و تجهیزات پزشکی این مرکز هزینه شده است، گفت: بیمارستان امام خمینی (ره) بزرگترین مرکز آموزشی و درمانی کشور است که با حمایتهای همه جانبه میتواند، بهترین مرکز روشهای تشخیصی و درمانی کشور باشد.
وی افزود: درحال حاضر علم پزشکی کشورمان با عصرپزشکی دنیافاصله چندانی ندارد و با ایجاد مراکزی همچون پیوند مغز و استخوان، خون، کلیه در شهرها و استانهای کشوردیگر نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور نخواهد بود. رییس بخش خون و هماتولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نیز در مراسم افتتاح این مرکز، پیوند مغز و استخوان در دنیا را برای درمان بسیاری از بیماریها یک ضرورت دانست.
دکتر` رمضانعلی شریفیان ` افزود:پیوند مغز و استخوان از اهمیت بالایی نسبت به دیگر پیوندها برخوردار است، زیرا در پیوند کلیه بیمار هم دیالیز و هم پیوند میشود ولی در بیماران خونی وسرطانی از همان ابتدا باید پیوند مغز و استخوان انجام شود. شریفیان ادامه داد: سالانه ۷۰۰الی یک هزار بیمار در کشور نیازمند پیوند مغز و استخوان هستند و این مراکز موجود در بیمارستان شریعتی تهران و شهر شیراز پاسخگوی نیاز بیماران نیستند.
به گفته وی، کشور به ایجاد هفت یا هشت مرکز پیوند مغز و استخوان نیاز دارد و ضروری است که ابتدا در استانهای آذربایجان، خوزستان و سیستان و بلوچستان این مراکز ایجاد شود. رییس بخش خون و هماتولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) مشکل عمده در این پیوند را مساله تعرفه دانست و ابراز امیدواری کرد، با تلاش اساتید و متخصصان داخلی این بیمارستان ، تعرفهی مشخصی برای این پیوند تعیین شود.
دکتر` اردشیر قوام زاده ` بنیانگذار پیوند مغز و استخوان در ایران در حاشیه افتتاح این مرکز ، گفت: هماکنون آمار بیمارانی که با انجام پیوند مغز و استخوان در کشور زنده میمانند نسبت به ۱۰سال گذشته ۵۶درصد رشد داشته است. وی با بیان اینکه بر حسب جمعیت ایران ضروری است، سالانه ۶۰۰پیوند مغز و استخوان در کشور انجام شود، افزود: اگر سالانه این تعداد پیوند در کشور انجام نشود، از نظر اقتصادی دچار ضرر شدهایم.
منبع: ایرنا
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!