آیا هرگز نگران آثار مخرب موم اسکی بر محیط زیست بودهاید؟ شاید نه. ولی در جستجوی سالیانه برای یافتن ابتکارهای چشمگیر اختراع دانشجویان دانشگاه پردو یعنی ««موم سویا برای اسکی»» برگزیده شد، زیرا نسبت به موم پارافین جامد بر پایه نفت ، یک ماده زیستتخریبپذیر است.
این اختراع در کنار اختراعهای عجیب دیگری مانند مداد شمعی و شمعهای خوردنی کیک تولد از جنس سویا میباشد.
موم اسکی به این دلیل انتخاب شد که اسکی و برف سواری ، بسیار پرطرفدار شده است. مردمی که دوست دارند بیرون از خانه تفریح کنند، به دنبال محصولی که به تپهها خسارت وارد نکند و سرانجام در آب سر در نیاورد.
دانشجویان با مشاهده شمع و مداد شمعی دریافتند که روغن سویا میتواند جانشین پارافین در موم شود. چالش ، یافتن فرمولبندی ماده ای بود تا در دماهای پایین اصطکاک را کاهش دهد.
روش آزمودن در واقع ارزیابی خاصیت دفع آب بود که از طریق مسدود کردن صفحات پلی اتیلنی در یخچال ، موم اندود کردن آنها با فرمولبندی تجربی و مشاهده چگونگی واکنش با آب انجام میگرفت.
دانشجویان همچنین چرخی ساختند که چوبهای اسکی کوچکی روی آن سوار میشد و یک پیست اسکی یک کیلومتری را با سرعت 56 کیلومتر در ساعت شبیهسازی میکرد. این سیستم به یک سردساز متصل بود تا اصطکاک و دوام را بیازماید.
فرمولبندی نهایی حدود 30 درصد روغن سویاست که تولید یک بسته آن 25 سنت هزینه در بردارد. این دانشجویان عقیده دارند که سویا میتواند جانشین تمام چیزهایی شود که ما حتی نمیتوانیم تصور کنیم.
این اختراع تنها مشتی از خروار است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!