تاریخچه ی:
سرکه
تفاوت با نگارش: 7
|
| |
|
| ||__سرکه__ ، مایع ترشی است که از اکسید شدن ((الکل صنعتی|اتانول)) موجود در __آب سیب__ ، __ماء الشعیر__ و موادی از این قبیل بدست میآید. معمولاً 3 تا 5 درصد از حجم سرکهها، ((اسید سیتریک)) میباشد. البته سرکههای طبیعی، __اسید تارتریک__ و __اسید سیتریک__ کمتری دارند.|| | | ||__سرکه__ ، مایع ترشی است که از اکسید شدن ((الکل صنعتی|اتانول)) موجود در __آب سیب__ ، __ماء الشعیر__ و موادی از این قبیل بدست میآید. معمولاً 3 تا 5 درصد از حجم سرکهها، ((اسید سیتریک)) میباشد. البته سرکههای طبیعی، __اسید تارتریک__ و __اسید سیتریک__ کمتری دارند.|| |
| |
| | | |
| | | | | |
|
| |
|
- | {img src=img/daneshnameh_up/7/71/vinegar mnother.jpg} |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/e/e6/alohaacvinegar.jpg} |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | | | |
| | | |
| | | |
- | مادر سرکه |
+ | سرکه |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | | |
|
| !تولید سرکه | | !تولید سرکه |
| معمولاً با اضافه نمودن ~~green:مادر سرکه~~ به __آب سیب__ یا امثال آن ، سرکه تهیه میکنند. عمل ((اکسیداسیون-احیا|اکسید شدن)) را باکتری ((اسید استیک)) انجام میدهد. این باکتری در سال __1864__ میلادی توسط ((لویی پاستور)) کشف شد. | | معمولاً با اضافه نمودن ~~green:مادر سرکه~~ به __آب سیب__ یا امثال آن ، سرکه تهیه میکنند. عمل ((اکسیداسیون-احیا|اکسید شدن)) را باکتری ((اسید استیک)) انجام میدهد. این باکتری در سال __1864__ میلادی توسط ((لویی پاستور)) کشف شد. |
| !استفاده از سرکه در پخت و پز | | !استفاده از سرکه در پخت و پز |
| برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه بعنوان نوعی چاشنی استفاده میکنند. در تهیه انواع __ترشی__ هم این ((ماده)) بسیار کاربرد دارد. | | برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه بعنوان نوعی چاشنی استفاده میکنند. در تهیه انواع __ترشی__ هم این ((ماده)) بسیار کاربرد دارد. |
| !سرکه مالت | | !سرکه مالت |
| این نوع سرکه را با __مالت کردن__ ((جو)) درست میکنند. در فرایند مالت کردن ، ((نشاسته)) موجود در دانه جو به ((مواد قندی طبیعی|قند)) تبدیل میشود. سپس از این قند ، __آب جو__ پدید میآید که با گذشت زمان ، این ماده تبدیل به سرکه میشود. روشی دیگر ، استفاده از محلول 4 ـ 8 درصدی اسید استیک است که با استفاده از __کارامل__ ، آن را ((رنگ|رنگی)) کرده اند.
مردمان آمریکایی و انگلیسی معمولاً از __سرکه مالت__ همراه با غذای ((ماهی)) و سیب زمینی سرخ کرده استفاده میکنند. | | این نوع سرکه را با __مالت کردن__ ((جو)) درست میکنند. در فرایند مالت کردن ، ((نشاسته)) موجود در دانه جو به ((مواد قندی طبیعی|قند)) تبدیل میشود. سپس از این قند ، __آب جو__ پدید میآید که با گذشت زمان ، این ماده تبدیل به سرکه میشود. روشی دیگر ، استفاده از محلول 4 ـ 8 درصدی اسید استیک است که با استفاده از __کارامل__ ، آن را ((رنگ|رنگی)) کرده اند.
مردمان آمریکایی و انگلیسی معمولاً از __سرکه مالت__ همراه با غذای ((ماهی)) و سیب زمینی سرخ کرده استفاده میکنند. |
| |
| | | |
| | | | | |
|
| |
|
| {img src=img/daneshnameh_up/2/2c/vinegar.jpg} | | {img src=img/daneshnameh_up/2/2c/vinegar.jpg} |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | | | |
| | | |
| | | |
| سرکه | | سرکه |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | | |
|
| !سرکه سفید | | !سرکه سفید |
| این نوع سرکه را با ((تقطیر)) __سرکه مالت__ تهیه میکنند. البته میتوان آن را تنها با مخلوط نمودن اسید استیک با ((آب)) هم تهیه نمود. | | این نوع سرکه را با ((تقطیر)) __سرکه مالت__ تهیه میکنند. البته میتوان آن را تنها با مخلوط نمودن اسید استیک با ((آب)) هم تهیه نمود. |
| !سرکه حنایی رنگ | | !سرکه حنایی رنگ |
| این نوع سرکه بسیار معطر است که مواد تشکیل دهنده آن را باید مدت زیادی بگذارند بماند تا این نوع سرکه تولید شود. __سرکه حنایی رنگ__ در کشور ایتالیا تهیه میشود. | | این نوع سرکه بسیار معطر است که مواد تشکیل دهنده آن را باید مدت زیادی بگذارند بماند تا این نوع سرکه تولید شود. __سرکه حنایی رنگ__ در کشور ایتالیا تهیه میشود. |
| !سرکه برنج | | !سرکه برنج |
| مردمان ژاپن دوست دارند که سرکه خود را با ((برنج)) تهیه کنند. این سرکه ، خوشمزه است و با انواع غذاها مصرف میشود. سرکه برنج از ((تخمیر)) __شراب برنج__ که مردم ژاپن از آن استفاده میکنند، تهیه میشود و مزه غذا را دلچسبتر میکند. رنگ آن طلایی است و نسبت به سرکههای اروپایی ، طعم ملایمتری دارد. | | مردمان ژاپن دوست دارند که سرکه خود را با ((برنج)) تهیه کنند. این سرکه ، خوشمزه است و با انواع غذاها مصرف میشود. سرکه برنج از ((تخمیر)) __شراب برنج__ که مردم ژاپن از آن استفاده میکنند، تهیه میشود و مزه غذا را دلچسبتر میکند. رنگ آن طلایی است و نسبت به سرکههای اروپایی ، طعم ملایمتری دارد. |
| !خاصیت پاککنندگی | | !خاصیت پاککنندگی |
| سرکه ، نوعی ماده __پاک کننده__ خنثی و ارزان قیمت است که به ((محیط زیست)) هم هیچ آسیبی نمیرساند (بر خلاف برخی مواد پاک کننده). معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده میشود. برای مثال ، __مخلوط آب و سرکه__ (یک قسمت سرکه و چهار قسمت آب) قادر است تا ((شیمی شیشه|شیشههای)) پنجره را بخوبی تمیز کند. اگر احساس میکنید که پس از تمیز کردن شیشهها با سرکه ، شیشهها ((چربی|چرب)) شدهاند، نصف قاشق غذاخوری ((صابون|صابون مایع)) به مخلوط اضافه کنید. این صابون مایع ، هر گونه لک و چربی شیشه را از بین میبرد.
لوله ها را میتوان با استفاده از مخلوط __سرکه سفید__ و ((جوش شیرین)) تمیز کرد. پس از مدت زمان معین ، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثر سرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود. | | سرکه ، نوعی ماده __پاک کننده__ خنثی و ارزان قیمت است که به ((محیط زیست)) هم هیچ آسیبی نمیرساند (بر خلاف برخی مواد پاک کننده). معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده میشود. برای مثال ، __مخلوط آب و سرکه__ (یک قسمت سرکه و چهار قسمت آب) قادر است تا ((شیمی شیشه|شیشههای)) پنجره را بخوبی تمیز کند. اگر احساس میکنید که پس از تمیز کردن شیشهها با سرکه ، شیشهها ((چربی|چرب)) شدهاند، نصف قاشق غذاخوری ((صابون|صابون مایع)) به مخلوط اضافه کنید. این صابون مایع ، هر گونه لک و چربی شیشه را از بین میبرد.
لوله ها را میتوان با استفاده از مخلوط __سرکه سفید__ و ((جوش شیرین)) تمیز کرد. پس از مدت زمان معین ، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثر سرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود. |
| !مصارف دارویی | | !مصارف دارویی |
| از سرکه در کشور چین بعنوان نوعی ((دارو|داروی)) خانگی استفاده میشود. معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ((ویروس|ویروس سارس)) و __ذات الریه__ مورد مصرف قرار میدهند. بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد. همان طور که میدانید، ((هیدروژن)) ، برای نابود کردن باکتری و ویروسهای مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار میرود. برای تهیه اسپریهایی که بمنظور کنترل بیماری ذات الریه ، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار میگیرند، __5 درصد__ اسید استیک و __3 درصد__ هیدروژن را با هم مخلوط میکنند. | | از سرکه در کشور چین بعنوان نوعی ((دارو|داروی)) خانگی استفاده میشود. معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ((ویروس|ویروس سارس)) و __ذات الریه__ مورد مصرف قرار میدهند. بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد. همان طور که میدانید، ((هیدروژن)) ، برای نابود کردن باکتری و ویروسهای مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار میرود. برای تهیه اسپریهایی که بمنظور کنترل بیماری ذات الریه ، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار میگیرند، __5 درصد__ اسید استیک و __3 درصد__ هیدروژن را با هم مخلوط میکنند. |
| !مباحث مرتبط با عنوان | | !مباحث مرتبط با عنوان |
| *((اسید استیک)) | | *((اسید استیک)) |
| *((اسید سیتریک)) | | *((اسید سیتریک)) |
| *((اسید کربوکسیلیک)) | | *((اسید کربوکسیلیک)) |
| *((اکسیداسیون-احیا)) | | *((اکسیداسیون-احیا)) |
| *((الکل)) | | *((الکل)) |
| *((الکل صنعتی)) | | *((الکل صنعتی)) |
| *((باکتری)) | | *((باکتری)) |
| *((شیمی آلی)) | | *((شیمی آلی)) |