منو
 کاربر Online
593 کاربر online
تاریخچه ی: انواع رژیمهای غذایی

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-36Lines: 1-33
 +
 +||~~green:چگونگی تامین مواد غذایی و رفع احتیاجات انسان به غذا بر حسب عادات ، اعتقادات ، سلیقه، ذایقه ، آب و هوا و امکانات اقتصادی متفاوت است و از اینرو طرح ریزی یک برنامه کلی برای تغذیه انسان که احتیاجات همه را برآورد امکان پذیر نمی‌باشد.~~||
 +!مقدمه
 +انسان برای ادامه حیات ، رشد و نمو و تندرستی خود به غذا احتیاج دارد. از اینرو مقدار غذای مصرفی انسان باید برای تامین احتیاجات متابولیک بدن کافی باشد. ترکیب غذای انسان شامل ((پروتئین|پروتئینها)) ، ((چربی|چربیها)) ، ((کربوهیدرات|کربوهیدراتها)) ، ((مواد معدنی)) و ((ویتامینها)) می‌باشد که حفظ تعادل بین آنها ضروری بوده تا سیستمهای متابولیک بدن قادر به انجام اعمال حیاتی خود باشند.
 +بدن انسان انرژی مورد نیاز خود را از واکنشهای شیمیایی ، در تبدیل نهایی ((کربن)) به ((انیدرید کربنیک)) و ((هیدرژون)) به آب ، حاصل می‌کند. مقدار انرژی که از سوختن هر گرم از مواد پروتینی ، چربی و کربوهیدرات و تبدیل آنها به انیدرید کربنیک و آب حاصل می‌شود از 4 تا 9 کالری متفاوت است، به عبارت دیگر از سوخت هر گرم پروتئین و یا کربوهیدرات 4 کالری انرژی به دست می‌آید. در حالی که از سوخت هر گرم چربی 9 کالری انرژی آزاد می‌گردد.
 !رژیم غذایی مناسب !رژیم غذایی مناسب
 +مقداری انرژی لازم برای هر فرد با توجه به جنس ، سن و فعالیتهای مختلف متفاوت است و از 2500 کالری برای انجام کارهای سبک تا حدود 5000 تا 6000 کالری برای کارهای سنگین تغییر می‌کند. کالری مورد نیاز انسان از سه نوع مواد غذایی یعنی __~~green:پروتئین~~__ ، __~~green:کربوهیدارت~~__ و __~~green:چربی~~__ تامین می‌گردد و نمی‌توان کالری مورد احتیاج روزانه را از یکی از آنها به تنهایی به دست آورد.
-انسان برای ادامه حیات, رشد و نمو و تندرستی خود به غذا احتیاج دارد. از این رو مقدار غذای مصرفی انسان باید برای تامین احتیاجات متابولیک بدن کافی باشد.
ترکیب غذای انسان شامل پروتئین ها, ((چربی)) ها, ((کربوهیدرات)) ها, ((مواد معدنی)) و ((ویتامین)) ها می باشد که حفظ تعادل بین آنها ضروری بوده تا سیستمهای متابولیک بدن قادر به انجام اعمال حیاتی خود باشند.
چگونگی تامین مواد غذایی و رفع احتیاجات انسان به غذا بر حسب عادات, اعتقادات. سلیقه، ذایقه، آب و هوا و امکانات اقتصادی متفاوت است و از این رو طرح ریزی یک برنامه کلی برای تغذیه انسان که احتیاجات همه را برآورد امکان پذیر نمی باشد.
بدن انسان انرژی مورد نیاز خود را از واکنشهای شیمیایی، در تبدیل نهایی__ کربن__ به __انیدرید کربنیک__ و__ هیدرژون__ به __آب__، حاصل می کند. مقدار انرژی که از سوختن هر گرم از مواد پروتینی، چربی و کربوهیدرات و تبدیل آنها به انیدرید کربنیک و آب حاصل می شود از 4 تا 9 کالری متفاوت است، به عبارت دیگر از سوخت هر گرم پروتئین و یا کربوهیدرات 4 کالری انرژی به دست می آید. در حالی که از سوخت هر گرم چربی 9 کالری انرژی آزاد می گردد.
مقداری انرژی لازم برای هر فرد با توجه به جنس. سن، و فعالیتهای مختلف متفاوت است و از 2500 کالری برای انجام کارهای سبک تا حدود 5000 تا 6000 کالری برای کارهای سنگین تغییر می کند.
کالری مورد نیاز انسان از سه نوع مواد غذایی یعنی __پروتئین__، __کربوهیدارت__ و __چربی__ تامین می گردد و نمی توان کالری مورد احتیاج روزانه را از یکی از آنها به تنهایی به دست آورد.
مطالعت تجربی نشان داده است که اگر به سگها مدتی غذای فاقد پروتئین، اما دارای کالری لازم, خورانده شود اختلالات شدیدی در آنها حاصل شده و حتی به مرگ آنها منجر خواهد شد.
بنابراین تنها کالری نمی تواند راهنمای رژیم غذایی باشد و برقراری تعادل بین مواد غذایی ضروری و حایز اهمیت فراوان است. />بطور کلی اگر 10 تا 15 درصد کل انرژی از پروتئین ها، 30 تا 35 درصد از چربی ها و 50 تا 60 درصد از مواد قندی تامین گردد، رژیم غذایی متعادل خواهد بود.
انسان بر خلاف حیوانات وحشی که بر حسب غریزه خود دچار عدم تعادل غذایی نمی شوند، با غریزه طبیعی قادر به تشخیص نیازهای حیاتی خود نیست و باید از طریق علمی راهنمایی شود. />توجه به طعم و مزه غذا و تصفیه غذاها به منظور مطبوع کردن آنها و __جوشانیدن بیش از حد سبزیها__ و تغذیه از__ نان سفید __و برنج صاف کرده از جمله اشتباهات اساسی می باشد که سبب اختلالات و بروز عوارض متعددی شده و خواهد شد.
انسان برای رشد و نمو و ترمیم و تندرستی خود به انواع مواد غذایی زیر احتیاج دارد.
+مطالعت تجربی نشان داده است که اگر به سگها مدتی غذای فاقد پروتئین ، اما دارای کالری لازم ، خورانده شود اختلالات شدیدی در آنها حاصل شده و حتی به مرگ آنها منجر خواهد شد. بنابراین تنها کالری نمیتواند راهنمای رژیم غذایی باشد و برقراری تعادل بین مواد غذایی ضروری و حایز اهمیت فراوان است. بطور کلی اگر 10 تا 15 درصد کل انرژی از پروتئینها ، 30 تا 35 درصد از چربیها و 50 تا 60 درصد از ((مواد قندی)) تامین گردد، رژیم غذایی متعادل خواهد بود. />!ضرورت داشتن برنامه غذایی
انسان بر خلاف حیوانات وحشی که بر حسب ((غریزه)) خود دچار عدم تعادل غذایی نمیشوند، با غریزه طبیعی قادر به تشخیص نیازهای حیاتی خود نیست و باید از طریق علمی راهنمایی شود. توجه به طعم و مزه غذا و تصفیه غذاها به منظور مطبوع کردن آنها و __~~green:جوشانیدن بیش از حد سبزیها~~__ و تغذیه از__~~green:نان سفیدو برنج صاف کرده~~__ از جمله اشتباهات اساسی میباشد که سبب اختلالات و بروز عوارض متعددی شده و خواهد شد.انسان برای رشد و نمو و ترمیم و تندرستی خود به انواع مواد غذایی زیر احتیاج دارد.
 !گروههای غذایی !گروههای غذایی
-
*
گروه لبنیات:
شیر و فرآورده های آن مانند(( ماست)) و(( پنیر)) که دارای ((پروتئین))، ((چربی))، ((نقش کلسیم در بدن|کلسیم)) و ((ویتامین A|ریبوفلاوین)) می باشد.

*
گروه پروتئین:
گوشت، ماهی و تخم مرغ که دارای پروتئین کافی حیوانی است و علاوه بر آن ((چربی))، ((نقش فسفر در بدن|فسفر))،((نقش آهن در بدن |آهن))،((نقش منیزیم در بدن |منیزیم))، ((ویتامینB1|تیامین))، نیاسین، ((ویتامین B6)) و(( ویتامین B12)) را نیز دارد.

*
گروه میوه ها و سبزیجات:
میوه ها و سبزیها که بعضی از آنها مانند ((پرتقال))، ((لیمو ترش))، ((گوجه فرنگی ))و ((توت فرنگی)) مقدار زیادی اسید اسکوربیک دارند و برخی از آنها نیز مانند ((هویج))، ((کلم)) و ((کاهو ))و ((ویتامین A ))داشته و بسیاری از آنها نیز دارای ویتامین و املاح لازم می باشند.

*
گروه غلات:
غلات (گندم، جو، برنج، و ذرت) که به شکل آرد درآمده و به صورت ((نان))، ((ماکارونی)) و مانند اینها مصرف می شود دارای مقادیر زیادی مواد نشاسته ای بوده و منبع کالری میباشند.

*
گروه چربی:
((کره))، ((مارگارین)) و سایر چربیها که مهمترین منبع حرارتی هستند و در عین حال مقدار زیادی ویتامین نیز با مصرف کره وارد بدن می شود.

*
گروه حبوبات:
حبوبات مانند ((نخود))، ((لوبیا)) و ((عدس)) که دارای پروتئینهای نباتی و نیز ((کربوهیدرات)) می باشند و با مصرف آنها مقداری املاح نیز به بدن می رسد.

مچین ببییم:
+!!گروه لبنیات
شیر و فرآوردههای آن مانند ((ماست)) و ((پنیر)) که دارای ((پروتئین)) ، ((چربی))، ((نقش کلسیم در بدن|کلسیم)) و ((ویتامین A|ریبوفلاوین)) میباشد.
!!گروه پروتئین
گوشت، ماهی و تخم مرغ که دارای پروتئین کافی حیوانی است و علاوه بر آن چربی ، ((نقش فسفر در بدن|فسفر)) ، ((نقش آهن در بدن |آهن)) ، ((نقش منیزیم در بدن |منیزیم)) ، ((ویتامین B1|تیامین)) ،((ویتامین B3| نیاسین)) ، ((ویتامین B6)) و ((ویتامین B12)) را نیز دارد.
!!گروه میوهها و سبزیجات
میوهها و سبزیها که بعضی از آنها مانند ((پرتقال)) ، ((لیمو ترش)) ، ((گوجه فرنگی)) و ((توت فرنگی)) مقدار زیادی ((اسید اسکوربیک)) دارند و برخی از آنها نیز مانند ((هویج)) ، ((کلم)) و ((کاهو)) و ((ویتامین A)) داشته و بسیاری از آنها نیز دارای ویتامین و املاح لازم میباشند.
!!گروه غلات
غلات (گندم ، جو ، برنج ، و ذرت) که به شکل آرد درآمده و به صورت نان ، ((ماکارونی)) و مانند اینها مصرف میشود دارای مقادیر زیادی ((نشاسته|مواد نشاستهای)) بوده و منبع کالری مباشند.
!!گروه چربی
((کره)) ، ((مارگارین)) و سایر چربیها که مهمترین منبع حرارتی هستند و در عین حال مقدار زیادی ویتامین نیز با مصرف کره وارد بدن میشود.
!!گروه حبوبات
حبوبات مانند ((نخود)) ، ((لوبیا)) و ((عدس)) که دارای پروتئینهای نباتی و نیز ((کربوهیدرات)) میباشند و با مصرف آنها مقداری املاح نیز به بدن میرسد.
!مباحث مرتبط با عنوان
*((اعجاز ماد غذایی برای درمان بیماریها))
*((سلامتی و
بیاری))
*((تغذ
یه))
*((تغذیه سال
م))
*((رژیم غذایی))
*((رژیمهای غذایی سالم))
*((محرومیت و محدودیت غذایی))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 30 فروردین 1385 [13:34 ]   4   سبحانی      جاری 
 دوشنبه 21 دی 1383 [17:18 ]   3   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 21 دی 1383 [17:09 ]   2   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 21 دی 1383 [17:09 ]   1   طه محمدی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..