نان سبوس دار
در
نان سبوس دار، به طور میانگین، دو برابر
ویتامین ،
مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به
نان سفید وجود دارد.
مواد فیبری در نان سبوس دار راهی برای رفع گرفتگی
روده و
یبوست است. علاوه براین، این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام می کنند و
سیستم ایمنی بدن را فعال می کنند. مواد فیبری موجود در نان سبوس دار،
کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذائی را جذب کرده و از روده دفع می کنند.
نان دارای
منیزیماست که باعث تقویت
ماهیچه های
روده می شود و از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می کند. علت اینکه نان سبوس دار مورد علاقه افرادی است که کار فکری می کنند این است که نان سبوس دار دارای
ویتامین B2 و
نیاسین می باشد. این
ویتامین باعث تمرکز و دقت عمل شده وشادابی و خوشحالی را در انسان بوجود می آورند.
برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلولهای عصبی در حال رشد هستند،
آهن موجود در نان سبوس دار سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می شود.
بهتر است از نانهای سبوس دار که با
خمیر ترش تهیه می شوند، استفاده کنید.
آردسبوس دار دارای ماده ای است بنام
فی تین که مواد معدنی مثل
آهن،
منیزیم و یا
کلسیم را جذب کرده و مانع استفاده بدن از آنها می شود.
اگر برای تهیه سریع نان از خمیر مایه و
جوش شیرین استفاده شود، تجزیه فی تین انجام نمی شود، در نتیجه مانع جذب
آهن،
منیزیم و
کلسیم می شود. به همین دلیل گفته می شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها، باعث کمبود آهن در بدن به خصوص در مردان میشود. در حالیکه اگر در مدت طولانی، خمیر توسط
خمیر ترش ور بیاید، ماده فی تین توسط آنزیمهای موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می تواند از مواد معدنی نان استفاده کند.