عصاره گوشت
مواد لازم
- 2 کیلوگرم استخوان گاو تکه شده
- نصف یک پیاز کوچک
- 2 عدد هویج متوسط ساطوری شده
- 1عدد تره فرنگی حلقه شده
- 1عدد ساقه ی کرفس ساطوری شده
- 1عدد برگ بو
- 6 دانه فلفل سیاه
- 1 شاخه ریحان ساطوری شده
- 2 شاخه جعفری ساطوری شده
- 6 لیتر آب سرد
طرز تهیه
- فر را 15 دقیقه قبل از پخت روشن کرده و در دمای 220 درجه ی سانتی گراد گرم می کنیم.
- روی سینی فر تکه های استخوان گاو را گذاشته و به مدت 20 دقیقه آن را در فر قرار می دهیم.
- پیاز، هویج، تره فرنگی و کرفس را در کنار استخوان های گاو می گذاریم و دوباره به مدت 20 دقیقه سینی را در فر قرار می دهیم.
- بعد از گذشت این مدت موادی که روی سینی فر گذاشته بودیم درون قابلمه ای می ریزیم (بجز چربی جمع شده در سینی) برگ بو ، فلفل، ریحان، جعفری و آب سرد را به آن اضافه می کنیم و به مدت 3 تا 4 ساعت روی حرارت ملایم می گذاریم تا جا بیفتد.
- بعد از گذشت این مدت، آب درون قابلمه را از یک صافی بسیار ریز عبور می دهیم و در کاسه ای می ریزیم.
- مواد جامد را نیز داخل صافی می ریزیم تا مایعات اضافی آن خارج شود.
- مایعات اضافی را پس از گذراندن از صافی به آب درون کاسه می افزاییم.
- کاسه را به مدت 1 ساعت در یخچال می گذاریم و پس از این مدت، چربی اضافی را که روی آن جمع شده برمی داریم؛ اینک حدود 3 لیتر آب گوشت داریم که برای تهیه ی انواع سوپ بسیار مناسب است.
فریزری کردن عصاره ی گوشت
ابتدا یک کیسه ی پلاستیکی را کف ظرف اندازه گیری می گذاریم و از عصاره ی
گوشت به مقداری که می خواهیم درون آن می ریزیم. سپس کیسه را برداشته روی آن برچسب می چسبانیم و در فریزر قرار می دهیم.
منبع:
مجله هنر آشپزی