منو
 کاربر Online
570 کاربر online

تفکیک بازهای ضعیف در آب

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > شیمی > شیمی معدنی
(cached)

نگاه کلی

در طول تاریخ شیمی مفاهیم مختلفی از اسید و باز ارائه شده است. از روی خواص محلول‌های آبی این مواد ، اسید به عنوان ماده‌ای ترش مزه که رنگ کاغذ تورسنل را قرمز و بازها را خنثی می‌کند، شناخته شده بود. باز هم به عنوان ماده‌ای تلخ مزه که رنگ کاغذ تورسنل را آبی کرده و اسیدها را خنثی می‌کند، مشهور بود. بعدها نظریات مختلفی در مورد اسیدها و بازها ارائه شد. آرنیوس اسید را ماده‌ای تعریف کرد که در آب H+<\sub> آزاد می‌کند و باز را ماده‌ای که هنگام انحلال در آب OH-<\sub> آزاد می‌کند. مدل آرنیوس تنها هنگامی قابل کابرد است که از آب به عنوان حلال استفاده شود. در سال 1923 برونستد و لوری مفهوم گسترده تری از اسید و باز ارائه داده‌اند. اسید ماده‌ای است که پروتون آزاد می‌کند و باز ماده‌ای است که پروتون را دریافت می‌کند.

تفکیک یک باز ضعیف در آب

بازها هم مانند اسیدها با توجه یه میزان تفکیک‌شان در آب به بازهای ضعیف و قوی تقسیم می‌شوند. بازهای قوی مانند اسیدهای قوی بطور کامل در آب تفکیک می‌شوند. اما بازهای ضعیف بطور جزیی تفکیک می‌شوند. یک باز ضعیف با آب وارد واکنش شده و با گرفتن پروتون آب ، اسید مزدوج ، باز ضعیف و OH-<\sub> ایجاد می‌کند و تفکیک اسیدها و بازهای ضعیف در آب یک تعادل شیمیایی مهم می‌باشد.

به عنوان مثال

در این تعادل شیمیایی NH3<\sub> یک باز ضعیف می‌باشد که با آب که یک اسید ضعیف است وارد واکنش شده و NH+<\sup>4<\sub> که اسید مزدوج آمونیاک می‌باشد، را تولید می‌کند. بنابر این آنیون حاصل از اسید ضعیف یک باز ضعیف بوده و کاتیون حاصل از باز ضعیف یک اسید ضعیف می‌باشد.

محاسبه POH یک باز ضعیف

یک باز به صورت زیر در آب تفکیک می‌شود.


Kb<\sub> ثابت تفکیک یک باز ضعیف می‌باشد. برای محاسبه POH می توان از Kb<\sub> استفاده کرد.
مباحث مرتبط با عنوان

تعداد بازدید ها: 19748


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..