خورش فسنجان
فسنجان به دلیل دارا بودن
مغز گردو و
گوشت یکی از غذاهای پرکالری است و چون
تخم مرغ در ترکیباتش وجود دارد در
رشد و نمو کودکان و حتی بزرگسالان تاثیر زیادی دارد به گونهای که برای افرادی که نیاز به داشتن
رژیم غذایی دارند، توصیه نمیشود. این غذای دارای چربیهای مختلف است که بدن بیشتر آنها را انبار میکند. طعم و مزه دوست داشتنی هم دارد و از این لحاظ محبوبیت یافته و معروف شده است.
طرز تهیه
گوشت را قطعه قطعه کرده و با مقداری آب میپزیم حالا مغز گردو را نرم کرده تا به صورت پودر در آید سپس آنرا در آب سرد باز نمود و خوب به هم میزنیم. پس از پخته شدن گوشت گردی خیس شده را در داخل گوشتها ریخته و پیاز را رنده نموده و روی گوشتها میریزیم و رب و
نمک و
فلفل را هم به آن اضافه میکنیم و میگذاریم بپذیرد تا به روغن بیاید و خورش جا بیفتد و این وقتی است که روغن روی گردو زیاد باشد در این حال غذا آماده است.
نکات قابل توجه
- برای تهیه فسنجان بایستی از گوشت بیاستخوان گوسفند استفاده کنیم.
- پودر مغز گردو و را حتما در آب سرد باز میکنیم و برای این که به هم نچسبد خوب به هم میزنیم.
- برای این خورش بهتر است به جای رب گوجهفرنگی از رب انار استفاده کنیم.
- موقع پخت غذا بایستی درب ظرف را بگذاریم و با حرارت ملایم غذا را بپذیریم.
خورش کدو
روش تهیه
ابتدا پیاز را خرد کرده و سرخ میکنیم. گوشت قطعهقطعه شده را در پیاز ریخته با 4 لیوان آب در حرارت ملایم میپزیم. وقتی گوشت پخت ، گوجهفرنگیها را با کمی نمک به آن اضافه مینمائیم. کدوها را خوب پوست کنده و از وسط دو قسمت کرده و سرخ میکنیم و آنها را روی گوجهها میچینیم تا چند جوش بزند. سپس
آبغوره را به آن اضافه نموده بعد از دو سه جوش زده خورش آمده صرف کردن است.
خورش بادمجان
این غذای خوشمزه از نظر ارزش غذایی خیلی بالا نیست و غذای زیاد پرکالری هم نیست و برای همین به عنوان وعده غذای شام مناسب است. یک غذای عامهپسند است و در عین سادگی تهیه ، حساس هم هست با کمترین غفلت از مدت پخت تغییر رنگ اساسی داده و مزه واقعی خود را از دست میدهد. این غذا نیز از
غذاهای سنتی فرهنگ بومی ایرانی است.
طرز تهیه
پیاز را خرد کرده و سرخ میکنیم. گوشت را قطعهقطعه کرده و به همراه 4 لیوان آب داخل پیاز میریزیم و میگذاریم تا بپزد. وقتی گوشت پخت ،
رب گوجهفرنگی را با کمی نمک به آن اضافه میکنیم.
بادمجانهای تمیزشده را روی گوشت میچینیم تا چند جوش با گوشت بزند. گوجهفرنگیها را درست روی بادمجانها میگذاریم و آبلیموی خورش را میریزیم. دو سه جوش که زد، خورش حاضر است.
نکات قابل توجه
- باید مواظب باشیم که بادمجانها له نشود.
- برای خوشرنگ شدن غذا بهتر است درب قابلمه را نگذاریم.
خورش انار
مواد لازم
گوشت بیاستخوان |
نیم کیلو |
تخم مرغ |
3 عدد |
روغن |
1 فنجان |
آب انار |
3 لیوان |
گردوی خردشده |
3 فنجان |
سیر |
3 پره |
پیاز |
1 عدد |
آرد |
2 قاشق سوپخوری |
سبزی (تره ، جعفری ، گشنیز ، نعناع) |
نیم کیلو |
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
روش تهیه
گوشتهای تکهتکه شده را با پیاز سرخ نموده و با 5 لیوان آب میگذاریم نیمپز شود سپس گردو را داخل آن ریخته و یک لیوان دیگر آب اضافه میکنیم. سبزی تمیز شده را شسته و ریز و خرد میکنیم. سیر را هم کوبیده و با سبزی در روغن کمی تفت میدهیم و داخل
گوشت و
گردو میریزیم. بعد از این که چند جوش زد آب انار و نمک و فلفل را هم به ان میافزاییم و میگذاریم آهسته بجوشد. آرد را در کمی آب سرد حل کرده و در خورش میریزیم تا خورش جا بیفتد. بعد تخم مرغها را مخلوط کرده و داخل خورش میریزیم. وقتی تخممرغها خود را گرفت خورش را در ظرف میکشیم.
به جای آب انار از
رب انا هم میتوانیم استفاده کنیم در اینصورت 3 قاشق رب انار کافی است.
خورش کرفس
مواد لازم
گوشت بیاستخوان |
نیم کیلو |
کرفس |
نیم کیلو |
پیاز |
1 عدد |
آبلیمو |
نصف استکان |
روغن |
200 گرم |
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
نعناع و جعفری |
1 کیلو |
روش تهیه
گوشت را تکه تکه کرده و با پیاز سرخ مینماییم. با 6 لیوان آب میپزیم. پس
کرفس را پاک کرده و برگهای آن را جدا نموده و ساقههای کرفس را به قطعات کوچک خرد میکنیم و میشوییم و در روغن کمی سرخ میکنیم. نعناع و جعفری را هم پس از شستن خرد میکنیم و در روغن سرخ میکنیم و با کرفس مخلوط کرده و در گوشت میریزیم. باید توجه داشت که حرارت را کم میکنیم تا خورش آماده شود و در آخر نمک و فلفل و
آبلیمو را نیز اضافه میکنیم.
همچنین ببینید