میخی را با چکش به یک قطعه چوب بکوبید . سپس با میخ کش چکش آن را بیرون آورده و ار طریق سوهان زدن سر تیز آن را صاف و پهن کنید . مجدداً سعی نمایید آن را با چکش به داخل همان قطعه چوب بکوبید .
مشاهده خواهید کرد که :
کوبیدن میخ سوهان شده در مقایسه با میخ نوک تیز بسیار مشکل تر خواهد بود .
توضیح :
سر میخ قبل از سوهان کاری بشکل یک گوه است ، و خود گوه عبارت است از دو سطح شیبدار پشت به پشت . وقتی میخ بر قطعه چوب نیرو وارد می کند ، سطوح شیبدار نوک آن کاری تدریجی انجام می دهند و بدین صورت برای کوبیدن میخ به ضربه های چندان محکمی احتیاج نیست . چاقو ها ، تبرها ، میخهای چوبی ، سوزنها ، سنجاق ها ، اسکنه ها یا معارهای نجاری از جمله گوه های معمولی می باشند .