این گونه بومی آسیا و اروپا و آفریقای شمالی است. در اغلب جنگلها و ارتفاعات زیاد و مرزهای فوقانی جنگل وجود دارد. آتش انگور درختچه ای است به ارتفاع 2 تا 3 متر که بندرت در شرایط مساعد به ارتفاع 6 تا 8 متر می رسد از مشخصات آن که بهترین وسیله تشخیص گیاه بحساب می آید آن است که شاخه های فراوان و متقابل آن وضع بسیار نامنظم و کج و معوج دارد. دیگر آنکه شاخه های آن خار دار است برگهای آن متقابل ( در شاخه های جوان) دندانه دار، بی کرک ، بطول 3 تا 6سانتی متر (گاهی تا 13 سانتی متر ) به عرض 2 تا 5 سانتی متر و دارای 3 تا 4 زوج رگبرگ کمانی در اطراف رگبرگ میانی است. گلهائی کوچک به رنگ زرد مایل به سبز دو پایه یاپلی گام، مجتمع به تعداد نسبتاً زیاد و به حالت فشرده در کناره برگها دارد. میوه آن به بزرگی یک نخود و به رنگ سیاه پس از رسیدن کامل است. در داخل میوه آن درون شیره ای به رنگ قرمز مایل به سبز یا مایل به بنفش 2 تا 4 دانه جای دارد شیره آن دارای طعمی ملایم و سپس تلخ و بوئی نامطبوع است
نامهای محلی آن عبارتست از : خوشه انگور ، آش انگور (در کتول)
اشنگور (در مازندران و گرگان) ، خرزال (در کلاشتاق و لارستاق و دیلمان)
و شر (در دیلمان) سیاه درخت (دردفک) کلی کک (در کجور)
الجاره (در خلخال) سیاه تیس (در سوادکوه)
پرورش این درختچه متداول نیست لیکن اگر این عمل ضرورت داشته باشد می توان از طریق خوابانیدن شاخه های گیاه یا قلمه زدن و یا کاشتن دانه های رسیده اقدام به پرروش آن نمود. با آنکه این درختچه در نواحی شمال ایران به حد فراوان می روید لیکن به نظر نمی رسد که جز برای مصارفی که احتمالاً در محل رویش ممکن است داشته باشد از آن بهره برداری شود.
تکثیر درختچه آن از طریق کاشتن دانه بدین نحو است که دانه های رسیده را بعد از جمع آوری در زمین مناسب می کارند و پس از پیدایش گیاه جوان آنها را به قطعه زمین مساعد در نهالستان با رعایت فواصل کافی منتقل می سازند بعداً پس از آنکه دو سال گذشت گیاهان مذکور را که در این موقع ریشه کافی و رشد مناسب پیدا نموده اند به محل اصلی انتقال می دهند جنس زمین در رشد گیاه مداخله کلی ندارد بطوریکه حتی اراضی آهکی نیز رشد آنرا متوقف نمی سازد فقط باید توجه گردد که در هر حال زمین آماده پرورش گیاه باشد یعنی شخم زده و دارای کود کافی باشد در مناطقی که این گیاه می روید از میوه های گیاه استفاده بعمل می آید. برداشت محصول معمولاً در ماه شهریور و مهر صورت می گیرد برای این کار میوه های درشت ، شفاف و کاملاً رسیده را انتخاب می کنند. پس از چیدن میوه ها شیره آنها را فوراً استخراج می نمایند ولی اگر میوه های خشک مورد نیاز باشد عمل خشک کردن سریعاً و بلافاصله پس از چیدن از شاخه صورت می گیرد.
نواحی شمالی ایران آذربایجان ، جنگلهای حسن بگلو ، گیلان : درفک ، دیلمان، لاهیجان، خلخال ، مازندران : کلاردشت در ارتفاعات 2400 متری، پل زنگوله زیارت در گرگان.
از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد