منو
 صفحه های تصادفی
1-اجتهاد مطلق
آب درمانى
امام محمد غزالی
رازیانه
مطالعه توصیفی داده‌ها
آزاد خان افغان
سرور جوانان اهل بهشت
کاربردهای فیزیکی انتگرالهای چندگانه
نام علی
امام سجاد علیه السلام و رسیدگی به همسایگان
 کاربر Online
284 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  شنبه 22 فروردین 1388 [13:15 ]
  ماه راه جدیدی را برای پیدا کردن اقیانوس ها و خشکی ها بر روی سیاراتی شبیه زمین نشان داد
 

یک دکتر محقق استرالیایی با استفاده از تلسکوپ شخصی اش در حیاط منزلش ، کشف بزرگی انجام داد :
اقیانوس ها و قاره های زمین به گونه ای دیگر بر روی سمت تاریک ماه می درخشیدند.هم اکنون ، سالی لانگفورد ، کاندیدای دکتری فیزیک دانشگاه ملبورن پیشنهاد میکند که پدیده ی « زمین تاب» پنجره ای را از راه دور به سوی ویژگی سطحی سیارات اطراف ستارگان دیگر فراهم می کند.
لانگفورد و همکارانش « از دانشگاه ملبورن به علاوه ی دانشگاه پرینستون » نشان دادند که تفاوت انعکاس نور از خشکی های زمین و اقیانوس ها بر روی سمت تاریک ماه به خوبی دیده می شود. این پدیده « زمین تاب» شناخته شده است.
این تحقیقات در دنیا برای اولین بار است که در آن از انعکاس نور اقیانوس ها و خشکی ها ی زمین استفاده می شود . در این مطالعه تاثیرات قاره ها و اقیانوس ها در درخشندگی ظاهری یک سیاره اندازه گیری می شود . پیش از این با استفاده از طیف رنگی و دریافت کننده های حسی مادون قرمز برای شناسایی پوشش گیاهی یا بازبینی آب و هوا استفاده می شد.
محققان به وسیله ی یک تلسکوپ 20 سانتی متری (8 اینچی) سمت تاریک هلال ماه برا به دقت بررسی کردند .
لانگفورد ، سه روز از هر ماه به مدت 3 سال از مونت ماکدون در ویکتوریا تصاویری از ماه برای اندازه گیری روشنایی زمین گرفت ، وی این تصاویر را در زمان طلوع و غروب ماه تهیه می کرد.
نتایج از این قرار بود که در زمانی که هلال ماه فزاینده بود ( شامگاه ) زمین تاب از اقیانوس هند و ساحل شرقی افریقا و هنگامیکه هلال کاهنده بود (صبحگاه ) تنها از اقیانوس آرام سرچشمه می گرفت.
لانگفورد می گوید : زمانیکه ما پدیده زمین تاب را از ماه مشاهده می کنیم ، در اوایل عصر ، ما انعکاس روشن را از اقیانوس هند می بینیم و سپس با چرخش زمین قاره ی آفریقا این انعکاس را مسدود کرده و ماه تاریکتر می شود .
لاگفورد همچنین می گوید : اختر شناسان در آینده امیدوارند که سیاراتی شبیه زمین به دور ستارگان دیگر بیابند ، هرچند این سیارات آنقدر کوچک اند که نمی شود تصویری از سطح شان گرفت. اما می توانیم با استفاده از پدیده زمین تاب و دانش خود از سطح زمین در جهت تغییر ساختار فیزیکی سیارات جدید کمک بگیریم.

منبع خبر : جهان امروز

تصویر

  امتیاز: 0.00