محصولات کشاورزی آلی از مدتها پیش به عنوان بازاری مناسب و کالایی تجملی برای مصرفکنندگان ثروتمند محسوب میشدند.
اکنون محققان دانمارکی میگویند تغییر جهت به سمت کشاورزی آلی میتواند به مبارزه با گرسنگی در جهان کمک کند و موجب بهبود محیط زیست شود.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری فرانسه، چنانچه کشاورزی صنعتی و متعارف که از کودهای شیمیایی و آفت کشها استفاده میشود به سمت کشاوزی آلی تغییر میسر دهد، در ابتدا تولید محصول ۵۰درصد کاهش مییابد.
با آنکه این کاهش تولید اغلب با گذشت زمان برطرف میشوند، اما کاهش تولید اولیه باعث شده است در بحثها و مذاکراتی که برای رفع گرسنگی در جهان انجام میشود کشاورزی آلی به حاشیه رانده شود.
با وجود این محققان در دانمارک دریافتند که اگر ۵۰درصد از زمینهای کشاورزی در مناطق صادرکننده مواد غذایی در اروپا و شمال آمریکا تا سال ۲۰۲۰به سمت کشاورزی آلی تغییر مسیر یابد، امنیت غذایی کشورهای واقع در زیر صحرای آفریقا ضرر چشمگیری متحمل نخواهند شد.
این مطالعه نشان داد، درحالی که درمجموع میزان تولید محصولات غذایی کاهش خواهد یافت، اما این میزان برای هر محصول کمتر از چیزی خواهد بود که پیش از این تصور میشد و افزایش بهای محصولات غذایی جهان را میتوان با اصلاح زمینهای کشاورزی و سایر مزایای آن جبران کرد.
`نیلس هالبرگ` یک دانشمند برجسته در `مرکز تحقیقات غذا و کشاورزی آلی` در دانمارک در کنفرانس سازمان ملل در زمینه `کشاورزی آلی و امنیت غذایی` گفت، همچنین تغییر مسیر به سمت کشاورزی آلی در کشورهای زیر صحرای آفریقا میتواند به حل مشکل گرسنگی در این کشورها کمک کند زیرا کشاورزی آلی نیاز به واردات مواد غذایی را کاهش میدهد.
در این گزارش آمده است، کشاورزانی که به روشهای کشاورزی سنتی روی میآورند مجبور نیستند هزینه زیادی برای خرید مواد شیمیایی گران قیمت بپردازند و محصولات بادوامتر و متنوعتری پرورش خواهند داد.
علاوه بر این اگر محصولات کشاورزی آنها به عنوان محصولات آلی تایید شود، کشاورزان میتوانند مازدا تولید خود را به بهای گرانتری صادر کنند.
منبع:خبرگزاری جمهوری اسلامی
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!