منو
 کاربر Online
463 کاربر online

مارمالاد

چاپ
علوم طبیعت > علوم پزشکی (طب) > تغذیه



تعریف

مارمالاد نوعی فرآورده ی کنسروی است که از میوه و شکر تهیه شده و معمولاً عاملی برای ژله ای شدن به آن اضافه می کنند. در فرهنگ انگلیسی و آمریکایی، مارمالاد اغلب به نوعی کنسرو اطلاق می شود که از پرتقال یا سایر انواع مرکبات تهیه شده باشد.

برای تهیه ی مارمالاد، معمولاً میوه ی قاچ زده را به همراه پوست آن به مدت طولانی می پزند تا پوست میوه و گوشت آن کاملاً نرم شود. از این مارمالادها معمولاً به همراه نان تست برای صبحانه استفاده می کنند. مارمالادها مخصوصاً مارمالاد پرتقالی انواع بسیار متنوعی دارند.

تاریخچه

این واژه اولین بار در سال 1480م به واژه نامه ی کشور انگلستان وارد شد. اصل این واژه اسپانیایی است و به معنی کنسرو قابل نگهداری می باشد که از میوه تهیه می شود.

رومی ها از مردم یونان یاد گرفته بودند که اگر میوه ی به را همراه با عسل به آرامی بپزند، مربایی سفت و خوبی حاصل می شود (البته آنها هنوز به وجود پکتین درون میوه که خود، سبب سفت شدن می شود پی نبرده بودند). مخلوط کردن میوه با عسل به این دلیل صورت می گرفت که بسیاری از انواع میوه ی به، آن قدر سفت بودند که نمی شد بدون عسل آنها را مصرف نمود.
در کتاب آشپزی مردمان رومی، دستورالعملی برای نگهداری از میوه وجود دارد که در آن، کل میوه ی به (به همراه پوست و هسته) را همراه با ساقه و برگ ها داخل ظرفی که درون آن عسل رقیق شده قرار داشت می ریختند. به این مخلوط، ادویه هم اضافه نموده و آن را می جوشاندند. مارمالاد در قدیم به این صورت تهیه می شد.

تحول در تهیه ی مارمالاد و استفاده از انواع میوه از جمله مرکبات برای درست کردن آن، از قرن 17 و آن هم از کشور انگلستان رایج شد. در کشورهای اروپایی، مارمالاد به کنسرو ژله ای مانند انواع میوه جات اطلاق می گردد.

کشور اسکاتلند، تاریخچه طولانی در پخت مارمالاد دارد. داستان از آنجا شروع شد که در دهه 1700م، یک کشتی اسپانیایی باری که پرتقال حمل می کرد، به دلیل طوفان در بندر داندی در اسکاتلند لنگر انداخت. یکی از خرده فروش های داخل کشتی به نام جیمز کیلر، مقدار زیادی پرتقال از کشور انگلستان به قیمت ارزان خریداری نمود؛ اما زمانی که به شهر خود رسید هیچ کدام از مشتریانش حاضر نشدند که این پرتقال های تلخ را خریداری نمایند. به همین دلیل، او این پرتقال ها را به خانه نزد همسرش برد تا او از آنها کمپوت تهیه نماید. این نوع مارمالاد تهیه شده از پرتقال، بسیار مشهور شد و اعضای این خانواده به طور جدی تجارت تولید مارمالاد را پی گرفتند. در سال 1797م، آنها کارخانه مارمالاد را تأسیس نمودند. مارمالادهای آنها شامل تکه های بزرگی از پوست پرتقال هم می شد. این روش، هنوز هم در تهیه ی مارمالادهای پرتقالی به کار می رود.

همچنین ببینید






تعداد بازدید ها: 19867


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..