منو
 صفحه های تصادفی
حضرت عیسی علیه السلام
پروتئین Rec A
نامه های امام زمان علیه السلام - بیعت نکردن با طاغوت
دایره در عکاسی
احتجاج امام حسین علیه السلام با حر و لشگریانش
اصول کلی حفاظت در برابر پرتو زاها
نواب امام زمان علیه السلام
دانشگاه مجازی در مقابل دانشگاه واقعی
فرهنگ استان اصفهان
کارشناس امور اداری
 کاربر Online
322 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فلاحیان 3 ستاره ها ارسال ها: 93   در :  سه شنبه 16 اسفند 1384 [06:36 ]
  انتقال یافته از بحث دانشنامه >>علم تغذیه و رژیمهای غذائی
 



تغذیه در دیابت

دیابت چیست؟

دیابت بیمارى اى است که مشخصه آن بالا رفتن قند خون بیش از حد طبیعى بوده و به علت اختلال عملکرد هورمون انسولین که تنظیم کننده قند خون است به وجود مى آید.

انواع دیابت

بیمارى دیابت به دو نوع تقسیم مى شود. دیابت نوع اول یا دیابت جوانان و دیابت نوع دوم یا دیابت بالغین

عوارض بیماری دیابت

علائم دیابت پرنوشى، پرادرارى و ضعف و تاخیر در ترمیم زخم هاى بدن است.

عوامل مؤثر بر دیابت

بیماران مبتلا به دیابت به علت اختلال در سوخت و ساز چربى ها مستعد بیمارى هاى قلبى _ عروقى هستند. دیواره عروق خونى افراد مبتلا به دیابت درگیر شده و باعث کاهش خون رسانى به اعضاى مختلف بدن مى شود. اختلال در خون رسانى باعث آسیب هاى جدى در پاها، چشم و کلیه ها مى شود. بیماران مستعد به عفونت نیز مى شوند. رژیم غذایى نامناسب، حساسیت به مواد غذایى، عفونت هاى ویروسى و استرس مى تواند وضعیت بیماران مبتلا به دیابت را بدتر کند و بیمارى آنها را تشدید کند. به هنگام وارد شدن استرس سطح هورمون آدرنالین در خون افزایش یافته و افزایش این هورمون سبب افزایش سطح قند خون می شود.

انتقال بیماری


!!شیر مادر و دیابت
تحقیقات نشان داده است که پروتئین موجود در شیر به عنوان آنتى ژن عمل کرده و باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنى و تولید آنتى بادى هایى بر علیه سلول هاى تولیدکننده انسولین در غده پانکراس مى شود. این مسئله باعث شروع دیابت نوع یک در نوزادانى هست که به آنها شیر گاو مى دهند بالاخص زمانى که نوزاد تا یک سالگى از شیر گاو استفاده کرده باشد. در نوزادانى که در خانواده هایشان سابقه اى از دیابت وجود دارد بهتر است فقط شیر مادر داده شود.

نیازهاى غذایى مبتلایان دیابت

- ویتامین ث: باعث کاهش مقاومت به انسولین شده، با عفونت ها مقابله کرده و قدرت عروق خونى را افزایش مى دهد. در صورت وجود مشکلات کلیوى مصرف دوزهاى بالاى ویتامین ث بایستى تحت نظر پزشک باشد.
- بیوفلاونوئیدها، مشابه با عملکرد ویتامین ث نقش ایفا مى کند.
- ویتامینE : همراه با توکوفرول باعث پیشگیرى از عوارض عروقى مى شود و باعث کاهش مقاومت به انسولین شده و به عنوان مکملى هست که باعث جلوگیرى از نیاز افراد مبتلا به دیابت نوع دوم به انسولین مى شود.
- ویتامین B1: باعث کاهش مقاومت به انسولین مى شود و در افراد مبتلا به نوروپاتى دیابتى (اختلالات اعصاب در اندام هاى بدن) سطح این ویتامین پایین است. اگر کمبود وجود داشته باشد بایستى مصرف شود.
- ویتامین B12: از آسیب اعصاب محیطى در بیماران دیابتى پیشگیرى مى کند.
- بیوتین: باعث کاهش قند خون شده و در پیشگیرى از اختلال اعصاب محیطى ناشى از دیابت بسیار موثر است.
- ویتامینD : باعث افزایش ترشح انسولین شده و سطح قند خون را پایین مى آورد.
- اینوزیتون :باعث بهبود حالت نوروپاتى یا اختلال اعصاب محیطى در دیابتیک ها مى شود.
- آلفا لیپوئیک اسید: باعث کاهش نوروپاتى دیابت شده و در کاهش درد اندام هاى افراد مبتلا بسیار موثر است.
- کارنى تین: باعث کاهش دردهاى ناشى از نوروپاتى دیابتى شده و باعث کاهش درد مى شود.
- روغن گل پامچال: باعث کاهش آسیب هاى عصبى در بیماران دیابتى مى شود.

مواد غذایى مفید در دیابت

حبوبات، جو، برنج قهوه اى، شیر سویا، عدس، ماهى، تخم مرغ، میوه هاى تازه، آووکادو، ریواس، گندم کوهى، گلابى، سبزیجات تازه، پیاز، قارچ، خربزه، هندوانه، کنگر فرنگى، اسفناج، آجیل، سیر، شنبلیله، دارچین
لازم به توضیح است دارچین، غنچه خشک شده گل میخک، زردچوبه، گل گاوزبان باعث تحریک ترشح انسولین مى شوند.

منابع

برگرفته ازسایت

  امتیاز: 0.00