منو
 کاربر Online
706 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 19 بهمن 1384 [14:27 ]
  رنگ ماهیها
 

رنگ ماهیها

بجز تعداد کمی از ماهیها که در آبهای شیرین و رودخانه‌ها بسر می‌برند و به رنگ سفید یا نقره‌ای دیده می‌شوند، بقیه به رنگهای مختلفند. رنگ ماهیها به علت وجود سلولهای رنگی موجود در ناحیه درمیس پوست می‌باشد. این سلولها دو دسته‌اند: سلولهای رنگی و سلولهای منعکس کننده.

  • سلولهای رنگی: در گونه‌هایی از ماهیها رنگ مربوط به رنگدانه‌های زرد ، قرمز و سیاه است که در سلولهای مخصوصی در لایه پوست جای می‌گیرند. که به مجموعه آنها کروماتوفور گفته می‌شود. این رنگها از خوردن سبزیها حاصل می‌شود. در ماهیهایی که در سطح آب حرکت می‌کنند، تمرکز رنگدانه‌ها در سطح پشتی ، بسیار زیاد است و به طرف کناره‌ها از شدت و مقدار آن کاسته می‌شود. ماهیهایی که اطراف صخره‌های مرجانی زندگی می‌کنند بطور قابل ملاحظه‌ای مملو از سلولهای رنگی‌اند و به صورت ستونی، لکه دار و راه راه دیده می‌شوند.

  • سلولهای منعکس کننده: این سلولها فاقد رنگیزه می باشند و به جای رنگیزه ، بلورهایی به نام گوانین (Guanine) دارند. وظیفه این سلولها شکست نور در پوست و پولک ماهیها می‌باشد. ماده گوانین باعث رنگ نقره‌ای در ماهیها در اثر انعکاس نور می‌گردد.

  امتیاز: 0.00