منو
 کاربر Online
723 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  پنج شنبه 13 بهمن 1384 [19:42 ]
  معرفی دانشمندان: هنری موری
 

هنری موری (1988-1893)

هنری موری در شهر نیویورک متولد شد، در همانجا به تحصیل پزشکی پرداخت و بالاخره انستیتو روانکاوی بوستون را بنا نهاد. او پیشنهاد کننده اصطلاح شخصیت‌شناسی (personology) برای توصیف مطالعه رفتار انسان است. او روی انگیزش تمرکز نمود که نیازی مشتق از تحریک درونی و برونی است، پس از تحریک آنقدر فعال باقی می‌ماند تا کاهش یافته یا ارضا شود. موری آزمون اندریافت موضوع (TAT)را طرح نمود، روشی فرافکن که برای آشکار ساختن فرایندهای خودآگاه و ناخودآگاه روانی و زمینه‌های مشکل‌خیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  چهارشنبه 19 بهمن 1384 [14:19 ]
  ژاک لاکان
 

ژاک لاکان (1981-1901)

ژاک لاکان در پاریس متولد شد و پس از آموزش روانپزشکی ، موسسه خود موسوم به مکتب فروید پاریس بنا نهاد. او سعی کرد مفاهیم درون روانی فروید را با مفاهیم مربوط به زبانشناسی و نشانه‌شناسی ( که به مطالعه زبان و سمبل‌ها مربوط می‌گردد ) ربط دهد. در حالیکه فروید ناخودآگاه را پاتیل جوشان نیازها ، آرزوها و غرایز می‌دانست.لا کان آن را نوعی زبان می‌داند که برای ساخت دادن به زبان کمک می‌کند. دوتا از مفاهیم اصلی این است که ناخودآگاه مثل یک زبان ساخت می‌یابد و به منزله سخن گفتن است. اندیشه‌های فرایند نخستین در واقع رشته‌های کنترل نشده مواج آزاد معنی هستند.

روش درمانی لاکان نیاز به بیگانگی کمتر از خویشتن و درگیری بیشتر با دیگران را شامل می‌شود. روابط معمولا خیالی است که واقعیت را مسخ می‌کند و نیاز به اصلاح شدن دارد. از باورهای بحث‌انگیر لاکان این بود که مقاومت در برابر فهم روابط واقعی را می‌توان با کوتاه کردن زمان جلسات درمانی کاهش داد. به اعتقاد او به جلسات روانکاوی نه بر حسب زمان بلکه بر حسب محتوا و فرایند باید میزان شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  جمعه 26 اسفند 1384 [12:49 ]
  معرفی دانشمندان :هاینز کوهات
 

هاینز کوهات (1982-1913)

هاینز کوهات یکی از بنیانگذاران مهم روانکاوی بود .او مفهوم خود شیفتگی فروید را گسترش داد. ابتدا انرژی‌های کودک کلا معطوف به ارضاء نیازهای خویش است. مرحله‌ای که خودشیفتگی اولیه یا ابتدایی خوانده می‌شود.خودشیفتگی اولیه را می‌توان به دو ترکیب قدیمی اساسی تقسیم نمود . خود بزرگ منش و تصور آرمانی پدر یا مادر . بالاخره خودشیفتگی برای تطابق با ناکامی و یاس باید تعدیل شود در غیر این صورت شخص قادر به برقراری رابطه با دیگران نخواهد بود، مگر در مواردی که نیازهای خودشیفتگی خودش اقناع شود.

فرضیات کوهات به روانشناسی خود (self- psychology) معروف است و فرایند درمان مستلزم این است که بیمار از نیازهای مفرط خود برای پذیرفته شدن و خود اقناعی آگاه شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  شنبه 19 خرداد 1386 [15:54 ]
  معرفی زیگموند فروید
 

زیگموند فروید

زیگموند فروید به عنوان بنیان‌گذار روانکاوی بیش از هر کس دیگری در تاریخچه روانشناسی هم مورد تحسین قرار گرفته است و هم به خاطر نظریه‌هایش به طرز بی‌رحمانه‌ای از او انتقاد شده است. به عنوان یک شخص هم تکریم و هم محکوم شده است و به عنوان یک دانشمند بزرگ بدعت‌گذار و کلاه‌بردار معرفی گردیده است. تحسین کنندگان و منتقدان فروید قبول دارند که تاثیر او بر روان شناسی ، روان درمانی بسیار زیاد بوده است.

فروید در ششم ماه مه 1856 در شهر فریبرگ متولد شد. فروید یک سال زودتر از معمول وارد دبیرستان شد و اغلب شاگرد اول بود. فروید که زبان آلمانی و عبری را به راحتی صحبت می‌کرد در مدرسه بر زبان‌های لاتین ، یونانی، فرانسوی و انگلیسی تسلط یافت و ایتالیایی و اسپانیایی را خودش یاد گرفت. در ۱۸۸۵ یک بورس پژوهشی به فروید امکان داد تا چهار ماه و نیم در فرانسه زیر نظر شارکو به مطالعه بپردازد. او استفاده شارکو از هیپنوتیزم را در درمان بیماران هیستریکی مشاهده کرد.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.

  امتیاز: 0.00