منو
 کاربر Online
963 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 11 بهمن 1384 [11:43 ]
  علت ایجاد و عدم ایجاد بارندگی در ابرها
 

سلام

چرا بعضی از ابرها بارندگی ایجاد می‌کنند و بعضی دیگر مدتها در آسمان می‌مانند و بدون آنکه حتی قطره‌ای باران ببارند محو یا پراکنده می‌شوند؟

حالتهای زیر ممکن است اتفاق بیفتد:

  • اگر اندازه قطرات درون ابر ، همه به یک اندازه و حالت فیزیکی همه آنها نیز یکسان باشد. به دلیل عدم چسبندگی ، بارندگی نیز تولید نخواهد شد.

  • اگر ذرات تشکیل دهنده ابر ، آب و یخ باشد به دلیل انجام عمل چسبندگی و چسبیدن ذرات بهم عمل بارندگی صورت می‌گیرد.

  • اگر ذرات تشکیل دهنده ابر مشابه نباشد، یعنی از ذرات ریز و درشت تشکیل شده باشد، قطرات بزرگ ، قطرات کوچکتر را به خود جذب می‌کنند، که در نتیجه عمل سقوط آنها امکان پذیر خواهد بود.

  • اگر سرعت حرکت ذرات درون ابر نابرابر باشند، ذراتی که سرعت کمتری دارند در برخورد با ذرات با سرعت بیشتر ، به یکدیگر می‌چسبند و تشکیل قطره بزرگتر را می‌دهند.

  • اگر بار الکتریکی ذرات ابر همنام باشند به علت وجود نیروی دافعه الکتریکی ، به یکدیگر نخواهند چسبید و در صورتی که بار الکتریکی ذرات ، غیر همنام باشند، الحاق آنها به آسانی انجام می شود.


به هر حال باید بدانیم قطر قطرات تشکیل دهنده ابر حدود 0.01 الی 0.02 میلیمتر است و باید تعداد زیادی (چند هزار تا چند میلیون) از این قطرات به هم بچسبند (قطرات باران 1 تا 3 میلیمتر) تا امکان سقوط آنها به دلیل جاذبه فراهم شود.




  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  پنج شنبه 15 دی 1384 [10:56 ]
  چرا ابرها از آسمان نمی‌افتند؟
 


ابرها از قطرات ریز آب و یا از بلورهای یخ و گاهی اوقت نیز از مخلوطی از این دو میباشند. معمولا ابر هنگامی تشکیل میشود که هوا به بالا رانده شود، چون هوای موجود در لایه‌های پایینتر نسبت به هوای موجود در لایه‌های پایین تر نسبت به هوای موجود در بالا گرمتر است و از تراکم کمتری نیز برخوردار می باشد. لذا به بالا می رود. (برخی اوقات نیز علت این رانش، حرکت هوا به سمت بالای کوه و قله آن است).

هنگامی که هوا به سمت بالا میرود، سرد میشود و سرانجام به سطحی می رسد که به "سطح انقباض" معروف است. در این هنگام هوا اشباع و بخار آب موجود در آن منقبض و متراکم میشود و به قطرات آب تبدیل میگردد. اما اگر ابرها دوباره به سمت زمین می آمدند، هوا بتدریج گرم میشد و همینطور که ابر پایین می آمد از سطح انقباض عبور میکرد و از آن خارج میشد و در نتیجه قطرات آب دوباره به حالت بخار در می آمدند و بدین ترتیب ابر از بین میرفت. البته در برخی مواقع ابر در لایه‌های بسیار پایین نیز وجود دارد و این همان چیزی است که به مه معروف است.

ممکن است برخی تصور کننده که مه ابری است که از آسمان پایین آمده است. این تصور اشتباه است. مه در واقع ابری است که در سطح زمین تشکیل میشود. در صورتی که سط انقباض در ارتفاع بسیار پایین قرار داشته باشد، باعث میشود که هوا در نزدیکی سطح زمین اشباع و بخار آب موجود در آن منقبض شود و تبدیل به مه یا ابر نزدیک به زمین میگردد.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 22 فروردین 1385 [07:04 ]
  اصول باروری ابرها
 

__سلام

باروری ابرها در واقع یک روند طبیعی است که در آن ابرها به بخار آب تبدیل شده و سپس به باران مبدل می شوند. برای ایجاد باران مصنوعی باید عوامل ابر، رطوبت ، دما و سایر شرایط جوی فراهم باشد. به هر حال با انجام باروری منظم و برنامه دار ابرها مقدار بارش را می توان در یک دوره کامل به میزان 5 تا 25 درصد افزایش داد.

می دانیم رطوبت (وزن بخار آب موجود در یک متر مکعب هوا) عامل مهمی در تشکیل ابرهاست، همچنین می دانیم که هر قدر هوا گرمتر باشد، قابلیت بیشتری برای داشتن بخار آب و تشکیل ابر دارد. اما برای تشکیل ابر ضمن وجود رطوبت و دمای زیر نقطه شبنم ، وجود ذرات میکروسکوپی گرد و خاک ، دوده بلورهای نمک و ... لازم است.

به هر حال دو ساز و کار اصلی برای بارش از ابرها نام روند باران گرم و رودند باران سرد معروفند. بعد از اینکه دانشمندان متوجه شدند که در مناطق حاره ، باران از ابرهایی بارش می کند که هرگز دمای آنها زیر صفر نیست آن را باران گرم نامیدند. در این ابرها قطرات درشت آب که ابر را تشکیل می دهند در برخورد با قطرات کوچک، آنها را جذب می کنند (پدیده ادغام) و به این ترتیب شروع به بارش می کنند.

در روند باران سرد ، یعنی زمانی که دمای ابر یا قسمتی از آن پایین تر از سفر می باشد، در آن پاره ای ابر از قطرات آب و بلورهای یخ تشکیل شده است. در این عمل بلورهای یخ با جذب رطوبت اطراف خود سریعا شروع به رشد می کنند تا اینکه وزن آن باعث فرود آنها می شود. این بلورها هنگام فرود اگر از مکانهای گرم بگذرند به باران تبدیل و در غیر این صورت به صورت برف فرود می آیند.

انسان از طریق باروری ابرها می تواند از لحاظ تعداد و نوع هسته های تشکیل باران به طبیعت کمک کند.__

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 19 شهریور 1385 [08:02 ]
  تولید ابر با میوه و سبزیجات
 

چین برای تولید `ابر` میوه و سبزیجات ماهواره‌ای را در مدار قرار داد. چین در مرحله‌ای از یک برنامه با هدف تامین مواد غذایی برای جمعیت ‪ ۱/۳‬میلیونی این کشور، جهت تولید محصولاتی که در فضا کیفیت برتری یافته‌اند روز شنبه ماهواره‌ای حاوی میوه و سبزیجات را به فضا پرتاب کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری چینی شین‌هوا نوشت ماهواره قابل برگشت `شی‌جیان-‪ `۸‬همراه با یک راکت موسوم به `راه پیمایی طولانی ‪ ۲‬سی` برای انجام یک ماموریت تحقیقاتی کشاورزی به فضا پرتاب شد. در این ماموریت، دو هزار عدد بذر گیاهی از ‪ ۹‬طبقه‌بندی مختلف در معرض تشعشعات کیهانی و جاذبه بسیار اندک قرار می‌گیرد.

طبق این گزارش، ماهواره یاد شده با موفقیت وارد مدار شده و یک سلسله آزمایشهای فضایی را آغاز کرده است. رسانه‌های دولتی چین به نقل از سازمان ملی فضایی این کشور نوشتند اطلاعاتی که توسط `ماهواره بذر` جمع‌آوری می‌شود، دانشمندان را قادر می‌سازد که بکوشند گیاهانی پربازده با کیفیت بالا کشت کنند.

چین از سالها قبل آزمایشهایی را روی بذرهایی که در فضا رشد کرده‌اند، انجام داده و تجربه آنها نشان داده است بذر برنج و گندم که در معرض شرایط فضا قرار گرفته‌اند، بعدا محصول بیشتری داده‌اند. به گزارش شین‌هوا، این ماهواره که نخستین ماهواره اختصاصی بذر گیاهان است، بیست و سومین ماهواره قابل بازگشتی است که چین به فضا پرتاب کرده است.

آزمایشهای چین در زمینه بذرهای فضایی در شرایطی صورت می‌گیرد که پکن می‌کوشد با توجه به رشد سریع صنعت و کاهش شتابان زمین‌های کشاورزی، راههایی برای تامین غذای مردم خود بیابد.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 20 شهریور 1385 [07:05 ]
  باران
 

باران حالتی از بارندگی به صورت مایع است، بارانهایی با شدت خفیف که مرکب از ذرات قطرات بسیار کوچکند به سختی به سطح زمین می‌رسند، بنابراین (باران ریز) (Drizzle) نامیده می‌شوند. در اغلب شرایط قطرات کوچک آب قبل از رسیدن به سطح زمین تماماً تبخیر می‌گردند این حالت را (Mist) می‌گویند.
img/daneshnameh_up/8/83/rain.gif


  امتیاز: 0.00