منو
 کاربر Online
762 کاربر online
 : تاریخ
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مهناز نظری 3 ستاره ها ارسال ها: 235   در :  سه شنبه 13 دی 1384 [20:52 ]
  >>آدولف هیتلر
 

بعد از پایان جنگ جهانی اول و ناکامی آلمانها در آن ، کشور آلمان به شدت از نظر اقتصادی دچار مشکل بود. فقر و بیکاری در این کشور بیداد می کرد در حالی که تنها کارخانه های به جا مانده همان کارخانه های ساخت مهمات و اسلحه بودند. این در حالی بود که آلمانی ها وجهه جهانی و غرور ملی خود را نیز به واسطه این ناکامی از دست داده بودند. در همین زمان هیتلر توانست با قدرت و نیروی کلام خود به رهبری جنبش اجتماعی و ملی آلمان ( نازی ) برسد. هیتلربلافاصله بعد از روی کار آمدن به حمایت از صنایع از دست رفته آلمان و تقویت جنبش ملی پرداخت. همچنین هیتلر به طور گسترده دست بهبلیغات فریبنده و اغواکننده زد. هیتلر و وزیر تبلیغاتش ، گوبلز، به سرعت زمام بخش های آموزشی و پرورشی ، روزنامه ها ، سینما و ... را به دست گرفتند. هر آنچه بر خلاف حکومت نازی بود به شدت سانسور می شد و هر چه در جهت طرفداری و حمایت از آن بود به طور گسترده پخش می شد. پیشرفت های سیاسی و اقتصادی هیتلر را به فکر گسترش آلمان انداخت.

نازی ها اهدافشان را تنها در جهت رسیدن به یک آلمان بزرگ ، قدرتمند و تاریخ ساز معرفی می کردند. اهدافی که می توانست حس ناسیونالیستی هر آلمانی را بیدار کند. این سیاست ها پیامدی نداشت جز تربیت جمع بزرگی از آلمانی ها یی که به شدت طرفدار و حامی هیتلر بودند. جمعی که بخش عظیمی از آنها را جوانان تشکیل می دادند ، جوانانی که افکارشان به شدت توسط نازیسم به انحراف کشیده شده بود. این جوانان به زودی نشان دادند که سرسپردگی انان به یک حزب تا چه اندازه می تواند جنون آمیز باشد.

هیتلر همیشه در توجیه جنایت هایش می گفت:
« فکرش را هم نکنید آقایان، این هم جزئی از اقدامات دولت است در جهت چهارمیخه کردن قدرت قانونی حکومت، وانگهی که دیده است کسی از پیروزمندان حساب بکشد.»
در واقع این توجیه ، توجیه اکثر جنایت کاران و دیکتاتورهای تاریخ است: هدف عمل را توجیه می کند. وسیله فرار همه انان هم تقریبا مشابه است : تحریف واقعیت وتاریخ ، چون تاریخ را فاتحان می نویسند ، اما کسی تضمین نکرده که می توان همیشه فاتح بود. البته شاید اگر هیتلر آن اشتباه مهلک ( حمله به شوروی ) را مرتکب نشده بود اکنون او هم پیروز جنگ بود و در نزد آلمانی ها خیلی هم شخصیت محبوبی می شد. آلمانی ها هم آنقدرها مردم خوب و امروزی نبودند ، تازه اهل این حرف ها هم بودند.

در حاشیه : از جمله فیلم سازان مطرح آلمانی که به شدت طرفدار حزب نازیسم بود زنی بود به نام لنی ریفنشتال. او چندین فیلم مستند در جهت تبلیغات و حمایت از نازیسم ساخت که جزو بهترین نمونه های فیلم های مستند در تاریخ سینماست. شیوه کار او تاثیر بسیاری بر سینمای مستند داشت.



  امتیاز: 0.00