منو
 کاربر Online
700 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  یکشنبه 11 دی 1384 [06:29 ]
  استرس
 



آن چنان خود را مشغول کاری که برایتان مهم است بکنید که دیگر فرصتی برای رنج بردن, استرس, تنش و نگرانی باقی نماند.

استرس از درون سرچشمه می گیرد

استرس پاسخ شما به شرایط و موقعیت هاست نه خود آنها.

انعطاف پذیر باشید همیشه این احتمال را بدهید که ممکن است حق با شما نباشد.

تصمیم های عجولانه تقریبا همیشه تصمیم های نادرستی هستند در تصمیم گیری عجله نکنید



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  سه شنبه 13 دی 1384 [20:47 ]
  > استرس
 

با سلام

مقالات جالبی در مورد استرس در دانشنامه موجود است شما میتوانید به لینکهای زیر مراجعه کنید.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline رضا کبیری 1 ستاره ها ارسال ها: 17   در :  چهارشنبه 14 دی 1384 [14:39 ]
  > استرس
 

بحث در مورد فشار های استرس


آیا واقعا" می توان استرس را کنترل کرد ؟

آیا استرس خوب و استرس بد وجود دارد ؟


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline لیلا مهرمحمدی 3 ستاره ها ارسال ها: 411   در :  شنبه 17 دی 1384 [10:31 ]
  > استرس
 





گاهی اوقات استرس در رزوهای خاصی پیش می آید و پس از مدتی با تمام شدن یک برنامه خاص مثل زمان تعطیلات ، خود بخود برطرف می شود.

اما همین استرس گذرا حتی در سطوح کم می تواند به سلامت افراد آسیب برساند.

محققان در باره چگونگی کنترل استرس نکات مفیدی را ارائه کرده ا ند:

در پی نشانه ها باشید: با هشیاری مراقب بروز اولین نشانه ها مانند سر درد ، ناراحتی گوارشی ، گرفتگی عضلات و خواب آشفته باشید. اگر متوجه این علائم هشدار دهنده استرس شدید ، استفاده از تکنیک های کنترل استرس را آغاز کنید.

ورزش: حتی یک پیاده روی کوتاه می تواند در بهبود خلق شما و کاهش استرس مفید باشد.

خوراک مناسب: داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه را برای بدن فراهم سازد. انتخاب غذاهای ناسالم و حذف برخی وعده های غذایی ممکن است منجر به خستگی ، حساسیت بیشتر به بیماری ها و بطور کلی تضعیف سیستم ایمنی شود.

حذف برخی کارها: از برخی کارها امتناع کنید تا شرائط گیج کننده ای فراهم نشود. این امر به شما کمک می کند بازدهی بیشتری داشته باشید و در اموری که برعهده می گیرید موفق تر باشید.

صحبت کردن با دیگران: دوستانتان با گوش دادن به صحبت ها و درد دل های شما می توانند حامیان اجتماعی خوبی باشند.

کارهایی همچون خواندن یک کتاب یا تماشای یک فیلم خوب میتواند به دور کردن ناراحتی ها از ذهن کمک کند.

آرامش :سعی کنید خود را با سرگرمی های مختلف ، ورزش ، مدیتیشن ، دعا خواندن ، و یا هر چیز دیگری که باعث احساس آرامش شما می شود ، خود را مشغول کنید.

آیا باز هم استرس دارید؟ در اینصورت کمک بجویید. کمک خواستن نشانه ضعف نیست بلکه یک تصمیم درست است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فلاحیان 3 ستاره ها ارسال ها: 93   در :  سه شنبه 09 خرداد 1385 [14:59 ]
  استرس و راهکار های مقابله با آن
 



استرس و راهکار های مقابله با آن



تلاطم درون


ما بسیاری از فشارهای روانی استرس را در زندگی روزمره خود تجربه می کنیم. استرس الزاماً یک واکنش منفی نیست، مقدار کم استرس نه تنها مضر نیست بلکه می تواند مفید هم باشد و به زندگی ما جذابیت و تحرک بخشد و ما را در مقابل تغییرات یاری و حس سازش پذیری را در ما تقویت کند. استرس این فرصت را برای ما فراهم می آورد تا با خطر مبارزه کنیم، یا از آن بگریزیم، واحد استرس را براساس تغییرات می سنجیم؛ هرچه تغییرات بیشتر باشد استرس بالاتر است. اگر استرس از حد مجاز فراتر رود و بر روی هم انباشته شود، بحرانی به وجود می آورد که بر زندگی ما اثر منفی گذاشته و چون شلاقی به سلامت جسمی، روحی و روانی، آسیب می رساند. در این دنیای ماشینی که هر روزه دستخوش تغییرات جدیدی است، مهارت توانایی مقابله با استرس و شناخت روش صحیح برخورد با تغییرات استرس زا این امکان را به ما می دهد تا منابع استرس و نحوه تأثیر آن را بر زندگی خود بشناسیم و با اعمال و موضع گیری های صحیح و به جای خود بتوانیم فشار و استرس را در خود کاهش داده و آرامش خود و خانواده را تأمین کنیم.

استرس و سطوح آن


از نظر لغوی، ریشه استرس در لاتین استریکتوس است که درفرانسه استریکسیون به معنای سخت گیری و شدت می باشد که یادآور فشار، همان فشار معروف که گلو را می گیرد، است.
معروف ترین محققی که روی استرس کار کرده است، دکتر سیل(seyle) است که زندگی خود را وقف تحقیقاتش کرده است. از نظر وی، استرس پاسخ معمولی بدن به تمام تقاضاهایی است که از وی می شود و یا سازگاری با توقعات بسیار نابجا که عوامل استرس زا نامیده می شوند. در این تعریف، او به وضوح تمامی محرک های خارجی، مثل کاهش قندخون، افزایش درجه حرارت بدن، حمله میکروبی و هیجانات شدید را عامل استرس زا برای بدن می نامد. زندگی یک تلاطم دائمی است که ما را مجبور به تحول یافتن، برای سازگار شدن می کند. یک شکست بزرگ می تواند باور ناتوانی را در ما به وجود بیاورد
همچنان که می تواند تجربه ای غنی برای ما باشد که بهتر بدانیم چه بکنیم و چه نکنیم. استرس لازم و مفید است ولی میزان آن مهم است. استرس زیاد یا دائمی می تواند برای ما بد باشد. استرس مثبت در وجود فرد به انگیزه و میلی مثبت برای پیشرفت تبدیل می شود. استرس منفی در وجود فرد زمانی به وجود می آید که وی دچار فشار روانی شدید، مداوم و طولانی باشد که موجب بروز بیماری می گردد. در این نوع استرس بدن سه مرحله را پشت سرمی گذارد:

1- مرحله هشدار: بدن ما در برابر یک محرک بیرونی که تاکنون با آن مواجه نشده، قرار می گیرد.

2- مرحله مقاومت: بدن، با محرک یا وضعیت جدید هماهنگ می شود.

3-مرحله فرسودگی(خستگی): انسان در مقابل استرس های طولانی، دچار فرسودگی و خستگی مفرط می شود، چرا که توانایی بدن محدود است. این خستگی گاه ممکن است به افسردگی و بیماری های مختلف روحی روانی و یا حتی مرگ فرد منجر شود.


نشانه های استرس


استرس می تواند بستگی به شدت و نوع آن دارای نشانه هایی باشد که عبارتند از: گرفتگی یا انقباض در قسمت های مختلف بدن، احساس درد در ناحیه سر و گردن و کمر، تپش قلب، پرش های عضلانی(تیک)، خستگی و احساس کوفتگی، دل درد و اسهال، تعریق بدن خصوصاً در کف دست ها ، بی حوصلگی، زودرنجی، داشتن دلشوره بی دلیل، دندان قروچه، کم دقتی، بهانه جویی و...


راهکارهای مقابله با استرس


۱ -ذکر و یاد و توکل به خدای مهربان در همه حال(الابه ذکرالله تطمئن القلوب)
-شناسایی عوامل استرس زا و از میان بردن آنها
۳ -کسب اطلاعات دقیق از وقایع اطراف خود
۴ - مطمئن بودن از سلامت جسمی و روحی خود و در صورت برخورد با مشکل، ارجاع دادن به افراد متخصص
۵ - برنامه ریزی داشتن در کارهای روزمره
۶ -تنظیم وقت خود و رسیدگی به کارهای روزانه
۷ - به موقع و به اندازه خوابیدن
۸ - سحرخیز بودن و کامروا بودن
۹ -تغییر و ترک عادت های استرس زا
۱۰ -گنجاندن نرمش و ورزش در برنامه روزانه خود
۱۱ - قدم زدن و پیاده روی در محیط های پرآرامش مثل پارک ها، دشت ها، کوه ها،...
۱۲ - سازگاری در مقابل حوادث کوچک
۳ - با لذت و آرامش غذا خوردن
۱۴ - پیشقدم شدن در کمک به دیگران
۱۵ - مثبت اندیش بودن و به عبارتی نیمه پر لیوان را دیدن
۱۶ - صحبت کردن با افراد رازدار در مورد نگرانی ها و مشکلات
۱۷ - ضروری بودن ویتامینc در برابر استرس و مصرف کردن آن
۱۸ - استفاده از سالم ترین پادزهر فشارهای روانی یعنی خندیدن به مشکلات
در صورت رفع نشدن مشکلات و نگرانی ها با استفاده از مواردی که گفته شد بایستی به متخصص روانشناس یا روانپزشک مراجعه نمود تا روانشناس یا روانپزشک درصدد رفع مشکل برآیند.

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 08 آذر 1385 [08:51 ]
  مواد غذایی ضد استرس
 

موقعی که فشارهای خانوادگی شما زیاد میشود و دچار دل مردگی و خستگی می شوید، ممکن است یک فنجان قهوه یک یک لیوان آب پرتقال و یا شکلات بخورید. اما در زمان هیچان و فشار عصبی تغذیه سالم خیلی مهم تر است. استرس می تواند ذخایر مقداری از مواد مغذی مهم را به میزان 3/1 تقلیل دهد و این بدان معنی است که مجموعه ایمنی بدن شما ضعیف شده و بیشتر مستعد بیماریهایی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستید. در اینجا 3 ماده مغذی ضد استرس معرفی می شوند:

● ویتامین E: در غذاهایی نظبر جوانه گندم و اسفناج وجود دارد و می تواند مقاومت بدن را افزایش دهد. میزان نیاز روزانه این ویتامین 8 تا 10 میلی گرم می باشد اما این میزان برای ایجاد خاصیت ضد استرس کافی نمی باشد.

● ویتامین C: در مواد غذایی نظیر مرکبات، براکلی (Broccoli) و فلفل قرمز وجود دارد و در کنترل استرس نقش مهمی دارد. استرس باعث آزاد شدن هورمون از غده هایی می شود که محل ذخیره ویتامین C در بدن هستند. موقعی که تولید هورمون در این غده ها افزایش می یابد، میزان ویتامین C ذخیره شده در آنها، کاهش می یابد و زمانی که سلولهای ایمنی و بافتها برای بازسازی و عملکردشان نیاز به ویتامین C پیدا می کنند. این کاهش، مقاومت شما را در مقابل عفونت ها کم می کند. میزان نیاز روزانه این ویتامین 60 میلی گرم است اما در مورد مصرف بیشتر و فایده های آن با پزشکتان صحبت کنید.

● منیزیم: در غذاهایی نظیر موز، لوبیای قرم و عدس وجود دارد و ماده مغذی ضد استرس است. یک فرضیه چنین می گوید: منیزیم در تولید مواد شیمیایی آرام بخش مغز مشارکت دارد و به نظر می رسد هورمونهای استرس، دفع منیزیم را افزایش می دهند. میزان نیاز روزانه منیزیوم 280 تا 350 میلی گرم است اما در زمان استرس، مکمل ها، ممکن است مفید باشند. با پزشک تان درباره مصرف صحیح مکمل ها صحبت کنید.

  امتیاز: 0.00