منو
 کاربر Online
686 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline بابک خسروشاهی ارسال ها: 473   در :  شنبه 28 آبان 1384 [04:30 ]
  اختراع شارژر بی‌سیم تلفن همراه
 

مخترع جوان ایرانی با ساخت نخستین شارژر بی‌سیم تلفن همراه از دستیابی به تکنیک انتقال بی‌سیم برق برای نخستین بار در جهان خبر داد که به گفته وی می‌تواند امکان استفاده از وسایل الکترونیکی را بدون نیاز به سیم فراهم کند.

رامین علیپور که در حال حاضر مشغول مذاکره با شرکت سوئدی «سونی - اریکسون» جهت واگذاری سیستم ابداعی شارژر بی‌سیم تلفن‌های همراه طی قراردادی چندین میلیون کرونی است، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: ایده انتقال برق به صورت موج از سال‌ها پیش مورد توجه دانشمندان و محققان کشورهای پیشرفته از جمله ژاپن قرار داشته که در عمل موفق به تحقق آن نشده بودند، در این طرح برای اولین بار سیستمی شارژری ساخته شده که می‌تواند برق مورد نیاز برای شارژ تلفن‌های همراه را به صورت بی‌سیم به آنها منتقل کند.

وی با اشاره به ثبت بین‌المللی اختراع خود در خارج کشور در توضیح مشخصات سیستم ساخته شده، گفت: سیستم شارژر بی‌سیم شامل یک دستگاه پایه به ابعاد 9*4*3 سانتی‌متر است که به برق شهر وصل شده و برق را به امواج الکترومغناطیسی تبدیل و منتشر می‌کند. جزء دیگر این سیستم یک دستگاه کوچک است که در تلفن همراه نصب شده و در نقش گیرنده امواج و مبدل آن به برق جهت استفاده در تلفن همراه عمل می‌کند.

علی پور درباره هزینه ساخت این سیستم گفت: هزینه تمام شده ساخت هر دو دستگاه مجموعا حدود 25 هزار تومان است که البته در صورت رسیدن به تولید انبوه قیمت ان تا حدود 10 تا 15 هزار تومان کاهش می‌یابد.

وی درباره برد سیستم شارژر بی‌سیم گفت: از لحاظ برد محدودیتی برای سیستم وجود ندارد ولی به دلیل محدودیت‌های فرکانسی در ایران برد دستگاه ساخته شده در حدود 100 متر تنظیم شده است که هر تعداد دستگاه تلفن‌های همراه که در این فاصله قرار گیرند در صورت مجهز بودن به دستگاه گیرنده - که ابعادی به اندازه یک بند انگشت داشته و به سهولت و بدون تغییر در شکل ظاهری تلفن همراه بر روی آن قابل نصب است - به صورت خودکار شارژ می‌شوند.

علیپور تصریح کرد: سیستم طراحی شده بر روی انواع تلفن‌های همراه قابل نصب است و حتی می‌توان شارژر پایه را که به برق وصل است در اماکن عمومی نظیر فروشگاه‌ها، ایستگاه‌های مترو و.... نصب کرد تا همه تلفن‌های همراه وجود در آن محدوده بدون هر گونه محدودیت در نوع و تعداد آنها شارژ شوند.

وی که مدعی ابداع نخستین سیستم انتقال برق از طریق امواج است درباره زیان‌های احتمالی این سیستم به ایسنا گفت: طول موج انتقال برق در این سیستم نزدیک به امواج تلفن همراه است که عمده بررسی‌های متعدد دانشمندان حاکی از بی‌ضرر بودن این امواج برای انسان است.

این مخترع 27 ساله که دانش‌آموخته رشته برق (الکتروتکنیک) دانشگاه آزاد اسلامی است، در ادامه در تبیین نحوه طرز کار سیستم تبدیل برق به موج در شارژر ابداعی گفت: دستگاه مادر که به برق شهر وصل می‌شود ولتاژ برق را از 220 ولت به 6/3 ولت کاهش داده و پس از عبور از فیلترهای خاصی آن را تبدیل به موج کرده و روی یک باند فرکانسی خاصی ارسال می‌کند. در مقابل سیستم گیرنده تعبیه شده در تلفن همراه امواج ارسالی را دریافت کرده و آن را به برق تبدیل می‌کند.

علیپور درباره چشم انداز آینده انتقال برق از طریق امواج گفت: با به کارگیری این سیستم می‌توان برق مورد نیاز انواع وسایل برقی از جمله رایانه‌ها، تلویزیون‌ها و سایر سیستم‌های صوتی و تصویری را که در یک ساختمان وجود دارند از طریق یک دستگاه شارژر مادر تامین کرد بدون این که نیاز به اتصال مستقیم آنها به سیستم برق ساختمان باشد.

وی در پایان با اذعان به این که انتقال برق با ولتاژهای بالا از طریق این سیستم خطر ساز بوده و باعث اختلال در انتقال امواج نیز می‌شود، تصریح کرد: این مساله مشکلی در به کارگیری سیستم در وسایلی که با ولتاژ بالا کار می‌کنند ایجاد نمی‌کند چون می‌توان دستگاه‌های ویژه‌ای در محل گیرنده آنها نصب کرد که ولتاژ برق دریافتی از طریق امواج را به میزان قابل استفاده توسط انواع دستگاه‌ها تنظیم کنند.

منبع




  امتیاز: 0.00