علوم اتمسفری در دو شاخه هواشناسی و آب و هوا شناسی به مطالعه ویژگیهای آن میپردازد. که این دو در مقیاس زمانی باهم فرق میکنند. هواشناسی شرایط جوی را در زمان معین و بطور عام با استفاده از اصول و قوانین و مدلهای ریاضی و فیزیکی و دینامیکی در کوتاه مدت بررسی و پیش بینی میکند و به مطالعه تغییرات اتمسفر میپردازد. آب و هواشناسی هوای غالب در دراز مدت (اقلیم) را با توجه به ویژگیها و اصول و مفاهیم جغرافیایی ، عوامل بوجود آورنده و تأثیرات آن بر زندگی انسانی ، تفاوتهای آب و هوایی مکانها مورد بررسی قرار میدهد.
ابر چیست؟
چه هنگام ابر تشکیل میشود؟
چه عواملی میتوانند باعث صعود هوا شوند؟
نامگذاری ابرها؟
دستههای مختلف ابر؟
طبقه بندی ابرها بر چه اساسی است؟
رابطه ابرها و جبههها چگونه است؟
فرآیندهای از بین رفتن ابرها؟
و ... .
کاربر محترم خسته نباشید، با شرکت در بحث فوق ، مطالب خود را برای استفاده سایر کاربران در همین صفحه ارسال فرمائید.
با تشکر
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
آنچه که ما به عنوان ابر می شناسیم در واقع تجمع ذرات بخار آب موجود در جو به دور هسته های تراکم و سرد شدن آنهاست. از آنجا که با مشاهده نوع و نحوه تغییرات ابرها میتوان اطلاعات قابل ملاحظه ای درباره وضعیت جو بدست آورد، مطالعه و بررسی ابرها دارای اهمیت ویژه ای است. عامل اصلی تشکیل ابر صعود هوای گرم و مرطوب به سطح فوقانی جو و سرد شدن آن است و در صعود به ارتفاعات بالاتر جو تحت تأثیر فشار کم آن سطوح قرار گرفته و همگام با انبساط سرد میشود.
هوا تحت تأثیر چهار عامل به سطوح بالاتر جو صعود می کند، که عبارتند از:
تربولانس مکانیکی (اصطکاکی): این تربولانس در اثر عبور هوا بر روی ناهمواریهای سصح زمین ، در اثر برش باد و تغییرات بردار باد در جهت قائم نیز ایجاد میشود. بخشی از هوا که با مرز ساکن در تماس است خود نیز در حال سکون می باشد، اما با بالا رفتن هوا بر سرعت آن نیز افزوده میشود. با افزایش سرعت هوا به بیش از یک مقدار مشخص حرکات تربولانس ایجاد می شود. این تربولانس بیشتر باعث تشکیل ابرهای پوششی میشود.
تربولانس حرارتی (جابجایی عمودی): این تربولانس نتیجه تابش خورشید بر خشکیها و گرم شدن سطح زمین است. اما گاهی این پدیده به علت عبور توده های سرد بر روی زمین گرم یا دریای گرمتر نیز بوجود می آید. این حرکت بیشتر در ایجاد ابرهای جوششی اهمیت دارد.
صعود در اثر ناهمواریها: هوای نزدیک سطح زمین و سطح فوقانی در صورت برخورد با موانع طبیعی مثل کوهستان وادار به صعود میشوند.
صعود ملایم و گسترده: بیشتر در اثر واگرایی سطوح فوقانی تروپوسفر بوجود می آید. در اثر جروج هوا در سطح فوقانی جرم ستون هوا در سطح زمین کاهش یافته و در نتیجه فشار ستون هوا در سطح زمین کاهش می یابد. این واگرایی در سطوح بالا و همگرایی در سطوح پایین باعث صعود ملایم و گسترده هوا در عمق زیادی از تروپوسفر می شود. در صورت وجود رطوبت کافی توسعه ابر بصورت گسترده روی خواهد داد. صعود ملایم و گسترده روی خواهد داد. صعود ملایم و گسترده بیشتر در نزدیکی منطقه جبهه و مرکز کم فشار رخ میدهد.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
در نامگذاری ابرها از کلمات لاتین با ریشه یونانی استفاده میشود. این نامگذاری با توجه به نوع و شکل و همچنین خصوصیات ابر انجام میگیرد. در جدول زیر کلماتی که در نامگذاری ابرها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد را با معانی آورده شده:
معنی
کلمه مشتق شده
کلمه اصلی
ارتفاع میانه
Alto
Altus
پر مانند
Cirro
Cirrus
برجسته شده
Cumulo
Cumulus
بارانزا
Nimbo
Nimbus
ورقه ورقه
Strata
Stratus
سایر کلماتی که بکار میبرند:
معنی
کلمه
برجی شکل
Castellsnus
گل کلمی
Congestus
قلاب شکل
Uncinus
عدسی شکل
Lenticularis
قطعه قطعه شده
Fractus
از نظر عمودی خوب رشد نکرده
Humilis
دستههای ابر
ابرها دارای ده دسته اصلی هستند که هر کدام از این ده دسته اصلی خود به یک یا چند دسته دیگر تقسیم میشوند. دستههای اصلی عبارتند از:
سیروس Ci
سیرو کومولوس Cc
سیرو استراتوس Cs
آلتو کومولوس Ac
آلتو استراتوس As
نیمبو استراتوس Ns
استراتو کومولوس Sc
استراتوس St
کومولوس CU
کومولو نیمبوس Cb
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
از نقطه نظر شدت و سرعت فرآیند تراکمی که منجر به تشکیل ابر میشود.
از نقطه نظر ارتفاع کف ابر از سطح زمین:
ابرهای پایین
ابرهای میانی
ابرهای بالا
تفاوتی که ما در شکل ابرها میبینیم، نتیجه تفاوت در شدت و سرعت عمل فرآیند تراکمی است که منجر به تشکیل ابر میشود. از این منظر ابرها را به دو گروه تقسیم میکنند:
ابرهای پوششی
ابرهای جوششی
رابطه ابرها و جبههها
نزدیک شدن جبهه گرم با ظهور ابرهای سیروس و سیرو استراتوس که پیوسته ضخیم میشوند مشخص میگردد. در صورت وجود توربولانس امکان تشکیل سیرو کومولوس نیز وجود دارد. با نزدیکتر شدن جبهه گرم و پایین آمدن هوای گرم ابرهای میانی نظیر آلتو استراتوس و آلتو کومولوس نیز بوجود میآیند. گسترش این ابرها امکان بارش را نیز زیاد میکند.
از بین رفتن ابر
با توقف تمام فرآیندهای تشکیل ابر توسعه طبیعی آن نیز تضعیف میگردد. همچنین عواملی مانند گرم شدن هوا و بارش و اختلاط با هوای خشک اطراف باعث کاهش قطرات آب و کرستالهای یخی در ابر شده و بدین تدتیب ابر از بین میرود. عوامل مهم در از بین رفتن ابر:
گرم شدن ابر
کاهش رطوبت نسبی
خور تابگیری
کاهش انرژی تابشی
اختلاط ابر با هوای غیر اشباع اطراف
بارش
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
مشاهده درون ابرها برای اولین بار امکانپذیر شد. ماهواره کلودست با ارسال تصاویری از درون ابرها برای اولین بار اسراری از اوضاع اقلیمی زمین را برای دانشمندان فاش کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، ماهواره آمریکایی کانادایی CloudSatکه ماه آوریل همراه کاوشگر کالیپسو calipsoبرای مطالعه اوضاع اقلیمی زمین به مدار زمین پرتاب شد قرار بود اسرار درونی ابرها را بررسی کند. ماموریت کاوشگر Calipsoپی بردن به راز ذرات کوچک معلق در هوا تعیین شده بود.
گرام استفانس پژوهشگر طرح کلودست و استاد دانشگاه ایالتی کلرادو میگوید برای اولین بار درون ابرها را مشاهده کردیم. وی افزود :اکنون میتوان توفانهای استوایی با عمق ۱۵کیلومتر را که در وسعت هزاران کیلومتر تشکیل میشوند تماشا کرد. وی گفت درحال حاضر فعالیت رادار ادامه دارد و ظرف ۹ماه آینده اولین اطلاعات معتبر در بین جامعه علمی منتشر خواهد شد.
ماهواره کلودست اولین تصویر خود را ۳۰ثانیه پس از فعال شدن رادار گرفت. این عکس نشانگر یک جبهه توفان گرم بر فراز دریای شمال در اقیانوس اطلس شمالی است که درحال نزدیک شدن به گریلند است. تصاویر راداری به طور همزمان بارش باران و ابرهای توفان را نشان میدهد. در این تصاویر برخاستن هوای گرم بر فراز هوای سردتر و بارش باران در زیر جبهه قابل مشاهده است.
عکس پیدا نشد
این ماهواره اولین تصاویر ابرها و توفانهای برف را نیز بر فراز قطب جنوب نشان داد. ماهواره کلودست همچنین تصاویر جدیدی از ابرها و توفانها در آفریقا شامل توفانهای مجزا و توفانهایی که بخشی از سامانههای بزرگتر توفانهای استوایی است ارسال کرده است. استفانس گفت رادار ماهواره بدون نقص کار کرده است هرچند این داده ها هنوز مقدماتی است، اما تصاویر هیجان انگیزی از آب و هوای زمین ارایه میکند.
تمام انواع سامانه ابرها مشاهده شد و رادار توانایی خود را برای نفوذ به درون بارانها نشان داد. تصاویر و اطلاعات ماهواره کالیپسو که با همکاری سازمانهای فضایی آمریکا و فرانسه ساخته شده است تا هفته آینده آماده انتشار نیست.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
ناشناس
در : جمعه 14 مهر 1385 [17:27 ]
هواشناسی اقلید
نام و نام خانوادگی:
سلام. لطفا در مورد میزان بارندگی سالانه . جهت و سرعت وزش بادهای منطقه اقلید در قالب نمودار اطلاعاتی به من بدهید . همچنین جهت گیری ساختمانها نسبت به محور شمال و جنوب موقعیت باز شو ها.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!