منو
 صفحه های تصادفی
عبدالله و عبدالرحمن بن عروه و شهادت در کربلا
ذئب «صورت فلکی»
تاثیر عوامل شخصیتی در واحدهای نظامی
زینوالدیت
آئین نگارش
دفاع امام علی علیه السلام از پیامبر اکرم
چگونه فشار خون را کنترل کنیم؟
اصل موضوع تصریح
جنبش اسماعیلیه در ایران
گندزداها
 کاربر Online
867 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  یکشنبه 15 آبان 1384 [08:53 ]
  خوشبختی چیه ؟
 

با سلام

دوستان تا به حال فکر کرده اید که" خوشبختی" واقعا چیه؟ و خوشبخت کیه؟
اصلا چنین مفهومی واقعا وجود خارجی داره ؟

خوشبخت واقعی در جامعه داریم؟

نظر و احساس خودتون رو در این مورد برامون بنویسید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  دوشنبه 30 آبان 1384 [08:00 ]
  خوشبختی چقدر قابل دسترس است؟
 


بشر زمانی می تواند به درک صحیحی در رابطه با راههای وصول به خوشبختی برسد که در آن انسان در دو ساحت جسم و روح مورد بررسی قرار گیرد چرا که اگر فقط به دنبال یک بعد آن یعنی یا روح و یا فقط جسم آن برد و همانند پرنده ای ایست که فقط یک بال دارد و در نتیجه نمی تواند پرواز کند و هر چند تلاش کند نمی تواند ره به جایی ببرد و چه بسا که تلاش او نه به نفع او که به ضرر آن تمام شود و طعمه گربه و سگ گردد.


با تفحص در انسان شناسی چنان بدست می آید که تنها این دین است که انسان را در دو جنبه بررسی کرده چرا که دین از طرف خالق انسانها آمده و اوست که انسان ، این موجود ناشناخته را بهتر از حتی خود انسان می شناسد. همچنان که یک مخترع ، اختراع خود را بهتر از دیگران می شناسد و نقاط و ضعف آن را می داند. چون دین اسلام آخرین دین الهی بدون تحریف مانده و مورد تائید خداوند می باشد چنانچه در طی آیه 18 سوره بقره آمده که "ان الدین عندالله الاسلام". پذیرش نظریه اسلامی معقول به نظر می رسد والا مساله خوشبختی چیزی جز سراب برای بشر قابل تصور نمی باشد.



  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 05 تیر 1385 [07:23 ]
  خوشبختی با افزایش سن
 

بر خلاف باور رایج با بالا رفتن سن افراد خوشبخت‌تر می‌شوند. هر چند مطالعات بسیاری نشان داده است با بالا رفتن سن مردم خوشبخت‌تر می‌شوند، اما یک تحقیق جدید نشان می‌دهد مردم معتقدند با افزایش سن خوشبختی کاهش می‌یابد. به گزارش رویترز هلث از نیویورک ، دکتر `هیتر پوند لیسی` از دانشکده پزشکی دانشگاه `میشیگان` در `آن آربور` ، این تصور کلیشه‌ای که پیری دوران بدبختی زندگی است را درست نمی‌داند. او می‌گوید هنوز دوران خوش فراوانی پیش روی ما قرار دارد.

لیسی و همکارانش ‪ ۲۷۳‬فرد با میانگین سنی ‪ ۳۱‬سال و ‪ ۲۶۹‬فرد با میانگین سنی ‪ ۶۸‬سال را مورد بررسی قرار دادند. از این افراد درباره میزان خوشبختی شان در حال و گذشته و پیش بینی آنها از آینده و همچنین درباره تصورشان از میزان خوشبختی ‪ ۳۰‬ساله‌ها و ‪۷۰‬ ساله‌ها سوالاتی پرسیده شد. هر دو گروه گفتند خوشبختی یک فرد معمولی با بالا رفتن سن کمتر می‌شود، اما گزارشهای شخصی از خود افراد ثابت کرد مسن‌تر واقعا خوشبخت‌تر از جوان‌ترها هستند.

جوان‌ترها پیش بینی کردند با گذشت زمان احساس خوشبختی آنها کمتر نمی‌شود. تحقیقات گذشته نشان داده است افراد تمایل دارند خود را `بیش از حد متوسط` ببینند، بطوری که اغلب قضاوت‌های ما درباره خودمان از قضاوت‌های ما نسبت به دیگران مثبت تر است. از بین افراد مسن‌تر که تصور می‌کردند در جوانی خوشبخت تر بودند، برآورد آنها از خوشبختی گذشته بیشتر از برآورد شرکت‌کنندگان جوان از خوشبختی امروزشان بود.

این افراد مسن همچنین تصور می‌کردند هر چه سن شان بیشتر شده است خوشبختی‌شان هم کمتر شده است. فرضیه‌های زیادی درباره علت اینکه چرا با بالا رفتن سن افراد خوشبخت‌تر می‌شوند وجود دارد. یک نظریه این است که با با بالا رفتن سن، افراد توجه خود را کمتر بر دستاوردها و بیشتر بر روابط شخصی و لذت بردن از زندگی معطوف می‌کنند و بهتر می‌توانند روحیات خود را مدیریت کنند.

لیسی و گروه وی نتیجه گرفتند: ` مردم در سازگاری با شرایط خوب و بد توانایی زیادی دارند، اما به همان اندازه هم در شناخت سازگاری خود ناتوانند. مشروح این مطالعه را می‌توانید در شماره ژوئن ‪ ،۲۰۰۶‬مجله `‪Studies‬ ‪ `Journal of Happiness‬ بخوانید.

  • منبع: ایرنا

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 28 مرداد 1385 [07:10 ]
  خوشبختی چه شکلیه‌؟؟؟
 

تا حدود زیادی شما همانی هستید که فکر می‌کنید و می‌توانید آنچه را که فکر می‌کنید از عهده شما ساخته نیست انجام دهید، این طرز فکر شماست که شما را به عرش می‌رساند و یا در غیر این صورت در دریای نومیدی غرق می‌سازد. این تصویر ذهنی است که به شما شادی یا غم‌، موقعیت‌، یا شکست‌، خوشبختی و یا درد و رنج حکم می‌دهد.
تصویر ذهنی شما می‌تواند به شما کمک کند تا آنچه را برای رسیدن به شادی و رضایت لازم دارید انجام دهید، می‌تواند به شما کمک کند تا از زندگی خود لذت ببرید، می‌تواند اسباب اعتماد به نفس و اطمینان به کار و فعالیت هایی باشد که شما برای زمان فراغت خود انتخاب می‌کنید، مصمم بر شاد زیستن شوید، از روی خیرخواهی به ارزیابی خودتان بپردازید، بهترین و طلایی‌ترین لحظات زندگی را در ذهن مجسم کنید و با توجه به واقعیت‌ها، نه خیالات واهی‌، بلکه براساس تصویر مثبت که از واقعیات زندگی دارید، این تصویر خوشایند از خویش را تقویت کنید.

در حالی که به اعتقاد من‌، اشخاصی که در سالهای شکل‌گیری شخصیت‌شان طوری تربیت شده‌اند که می‌توانند بدون کمترین تلاش از تصویر ذهنی مثبت برخوردار باشند بهتر از سایرین با کمی تلاش و درک موضوع می‌توانند تصویر ذهنی خود را بهتر کنند و موفقیت را در آغوش بکشند. با تکرار و مداومت و با در نظر گرفتن صادقانه محدودیتها، تصویر ذهنی بهبود یافته و عزت نفس به وجود می‌آید.

این دو توصیه را حداقل برای چند روز به کار ببندید اگر بد بود، دیگر به آن عمل نکنید:
1 - برای هر روز خود هدفی در نظر بگیرید.
2 - هرگز و هرگز زندگی را طلاق ندهید.

داستان جالبی شنیده‌ام که برای شما نیز می‌گویم‌: در سالن آرایشگاه مردانه‌ای چند آقا با هم از ماشین‌شان صحبت می‌کردند. یکی از آنها می‌گوید: ماشین شورلت خوبی دارم‌، شصت و چهار هزار کیلومتر کار کرده و آخ نگفته‌، دوست او گفت‌: ماشین من هفتاد هزار کیلومتر کار کرده و هر بیست کیلومتر روغن آن را عوض می‌کنم و خلاصه هر کدام اطلاعات بسیار دقیق و فنی ارایه می‌کردند و همان موقع پیرمرد صاحب سالن گفت‌: کدام یک از شما همین قدر مواظب روح خودتان هم هستید؟!

کدام یک از شما از تصویر ذهنی خود چیزی می‌داند؟ همه ما ظاهراً انسانهای مرتب و خوش لباسی هستیم به آرایشگاه می‌رویم و روغن ماشین‌هایمان را به طور مرتب عوض می‌کنیم‌. اما کدام یک از ما هر روز هدفهای مثبت و اندیشه‌های قشنگ خودمان را مرور می‌کنیم‌؟ و هر روز را با یک ایده و هدف نو آغاز می‌کنیم‌. جرج برنارد شاو، زمانی خوانندگان آثارش را به تمیز نگه داشتن روان‌شان توصیه می‌کرد. به اعتقاد او روان انسان همانند پنجره‌ای است که انسان از پشت آن زندگی و محیط اطرافش را تماشا می‌کند.

نکته مهم اینجاست که بسیاری از ما، از اتومبیل خودمان‌، وسایل خانه و طلاهایمان بهتر و بیشتر از تصاویر ذهنی‌مان نگهداری می‌کنیم‌، تصویر ذهنی خود را جایی گم می‌کنیم و همراه آن انگیزه خوشبخت شدن را از دست می‌دهیم‌. مواظب خودمان و روحمان و اندیشه‌های قشنگمان باشیم‌. نگذاریم که هیچ باد مخالفی ابرهای سیاه را روبه‌روی پنجره ذهنمان بیاورد.

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  پنج شنبه 28 دی 1385 [14:07 ]
  کاوش مغز در جستجوی علائم خوشبختی
 

کاوش مغز در جستجوی علائم خوشبختی

برای هزاران سال بشر در جستجوی شادی، رضایت و خوشبختی بوده است، اما مشکل این است که رضایت و شادی همواره مفاهیمی مبهم و دست نیافتنی تلقی شده اند.

اخیرا دانشمندان متخصص مغز و اعصاب در یک برنامه بی بی سی تحت عنوان `دستورالعمل خوشبختی`، گفته اند که رضایت یک حالت ملموس و حاصل فعالیت مغزی است که می توانید آن را ببینید و حتی اندازه بگیرید.

  امتیاز: 0.00