منو
 کاربر Online
926 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 27 مهر 1384 [15:07 ]
  طرز کار دوربینهای مادون قرمز (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:سمانه افسرده

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 28 مهر 1384 [15:04 ]
  > انتقال یافته از پرسش و پاسخ : طرز کار دوربینهای مادون قرمز (از طریق تماس با ما)
 

با سلام

امواج قابل رویت برای چشم انسان در محدوده امواج مرئی می‌باشد. در دوربینهای مادون قرمز (امواج حرارتی) برای آشکار سازی امواج حرارتی از مواد اپتیکی غیر خطی استفاده می‌شود. به خاطر خواص غیر خطی ماده امواج پس از عبور از محیط (ماده) فوق ، فرکانسشان تغییر یافته و قابل روئیت برای چشم می شوند. این تغییرات بصورت مضربی از فرکانس موج فرودی می باشد (دو برابر ، سه برابر و ...) و از دو برابر سازی فرکانس استفاده میشود. به همین خاطر نگاه کردن به چشمه های نوری با این وسیله برای چشم خطرناک است و وقتی با این نوع دوربین در هنگام شب به یک جاندار نگاه می کنیم سبز رنگ به نظر می رسد. طول موج نور سبز تقریبا دو برابر امواج مادون قرمز است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 30 مهر 1384 [05:04 ]
  > انتقال یافته از پرسش و پاسخ : طرز کار دوربینهای مادون قرمز (از طریق تماس با ما)
 

دارا

دوربین های مادون قرمز وقتی به فارسی ترجمه میشوند مشخص نیست که دوربین عکاسی مادون قرمز منظورتان است یا دوربین صحرایی دید در شب که وسیله ای با کاربرد نظامی است . دوربین های دسته اول گران قیمت هستند و برای عکسبرداری مادون قرمز بکار میرود که این دوربین به مانیتوری وصل میشود و طیف های مختلف حرارتی را در نقاط مختلف سوژه نشان میدهد مثلا اگر آنرا روی یک خانه ای در زمستان زوم کنید تمام نقاطی که حرارت از آن بیرون میاید بسته به شدت مقدار حرارت هر نقطه ای را به رنگی نشان میدهد . و در کار های مختلف از جمله کارخانجات الکترونیک کار برد دارد .
اما دوربین دیدن جانداران در شب از هلی کوپتر در جنگل (جانور شناسان)یا دوربین دید شب انواعی دیگرند , که در آن دید دیگر طیفی نیست و تشخیص هدف و سوژه مد نظر است , در این دوربین ها مادیولی بنام (Image Enhancer) که کارش ارتقا دید شبح است وحود دارد دوربین های محافظتی و امنیتی هم تا حدی دیده اید که چنین هستند دوربین هایی هست که با باطری 9 ولتی و در نور کم کار میکند و تولید تصویر واضحی میکند این دوربین ها هر چه LUX لاکس آن کمتر باشد دیدش در هوای تاریک بهتر است و در نتیجه گرانتر است ولی ایمیج این هنسر ندارند و دوربین نظامی نیست.













این اطلاعات اطلاعات کلی بود اگر علاقمند به جزییات و طرز کار آن هستید سوال کنید تا جزییاتش و طرز کارش را بحث کنیم لطفا نیایید بگویید شرح بده و خودتان بروید و ما را سر کار بگذارید من به این بحث ها علاقه ندارم و آنرا دنبال نمیکنم شما هم در هر حدی که هستید بیایید شرکت کنید تا با هم صحبت کنیم و با هم رشد کنیم و مسائل را حلاجی کنیم فقط سوال کردن و رفتن مال انجمن دینی و تاریخ است که میبینید در آن پرنده پر نمیزند . اگر نقطه ای از بحث مرا سانسور کنید با هیچیک از سانسورچی ها دیگرهمکاری نخواهم کرد . منتظر مطلب دیگری از من نباشید . نانو تکنولوژی که دیشب نوشتم 100 میکرن نیست و 200 میکرن است انرا خادم بدون اجازه من سانسور کرد .من همان گفته خودم را قبول دارم و در این مورد با او موافق نیستم و از او میخواهم داخل نوشته های من دست نبرد ودر باره امانت داری و اخلاق علمی چند سطری بخواند و آنرا آویزه گوش کند و اینقدر میدان داری و بزم گردانی نکند .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 30 مهر 1384 [05:04 ]
  > انتقال یافته از پرسش و پاسخ : طرز کار دوربینهای مادون قرمز (از طریق تماس با ما)
 

دارا





  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 01 بهمن 1385 [09:10 ]
  مادون قرمز (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی: علی اسکونژاد.
با سلام :
اینجانب در طی یک کار تحقیقاتی در زمینه گرم کردن قطعات داخل تابلو برق از طریق ال ای دی های مادون قرمز در مناطق سردسیر می باشم . طیف های طول موج تولیدی ال ای دی ها بین 800 تا 940 نانو متر می باشد . ( موج کوتاه در طیف مادون قرمز ) . حال می خواهم بدانم که چه رنگی بیشترین قدرت جذب حرارت را در این رنج دارد ؟ و همچنین اجسام رسانا از قبیل مس و آلومینیوم چند درصد از انرژی حرارتی در این طیف را می توانند جذب نمایند؟ . در ضمن چون پروژه در زمینه فتوولتایی می باشد و بنا به اهمیت در زمینه مدیریت در مصرف انرژی ، بنابراین فقط از ال ای دی به عنوان منبع تابشی- حرارتی می توانیم استفاده کنیم. لطفا من را در این زمینه یاری دهید . با تشکر از زحمات شما .
ایمیل : ali_oskoonejad@yahoo.com

در صورت تمایل، می توانم در زمینه سیستم های فتوولتایی اطلاعات جامع و کاملی در اختیار شما قرار دهم /
www.pv-karandishan.persianblog.com

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 01 بهمن 1385 [11:51 ]
  پاسخ مادون قرمز
 

با سلام متقابل

آقای اسکو نژاد من خوب متوجه سوال شما نشدم ال ای دی های مادون قرمز در اصل برای اینکار درست نشده اند این درست است که از خود نور مادون قرمز بیرون میدهند اما اگر مقدار وات هر ال ای دی را در نظر بگیرید و در تعداد ال ای دی ها ضرب کنید خواهید دید که چیز قابل توجهی نیست .
فرض کنید بیست میلی آمپر با ولتاژ 2.5 ولت به هر ال ای دی وصل است بنابر این هر ال ای دی را میشود 05. وات فرض کرد و اگر شما از 1200 ال ای دی استفاده کنید حرارتش به اندازهء یک لامپ شصت واتی معمولی نیست . آیا دلیلی دارید که فقط با ال ای دی مدار های خود را گرم نگاه دارید ؟ شما با یک مخروط مقاومت که سالها دوام دارد میتوانید همین کار را ارزانتر انجام دهید و یک لامپ مادون قرمز بزرگتر مانند 60 یا صد واتی استفاده کنید که التهابی باشد و ال ای دی نباشد .
اگر از مسی که زنگ سیاه مات دارد استفاده کنید (توجه شود که زنگ است و رنگ نیست) حرارت مادون قرمز را بیشتر جذب میکند و تا زمانیکه تابش مادون قرمز در اطراف است میتواند به نسبت شدت تابش گرم شود . با رنگ سیاه مات که نور را منعکس نکند هم میتوان اینکار را کرد .

فرض کنیم که طراحی شما محدود شده است به استفاده از ال ای دی برای تولید حرارت خفیف که دیگر اجسام تابلو را گرم نگاه دارد . لیست زیر مسائلی است که پیش پای شما قرار دارد.
  • چقدر میخواهید مدارتان را گرم کنید (چند درجه)
  • درجه حرارت محل چقدر است و آیا باد در هوای سرد میوزر یا نه (شدت باد)
  • آیا میتوانید از عایق استفاده کنید که تلفات گرما را کم کند و جلوی هدر شدن انرزی را بگیرد ؟
  • چند وات باید داشته باشید تا تلفات انرژی را در هوای سرد و همراه باد جبران کند و نیز بتواند فورا آنرا جانشین کند ؟


در دانشگاهها برای بکار انداختن فکر دانشجو از این گونه سوال ها میکنند تا شما را در مسیر مشخصی قرار دهند تا شما از آن طریق مسایل را حل کنید .اما باید اضافه کرد که این راه اصلا برای تولید حرارت منطقی نیست و صرفه اقتصادی ندارد و شما با چند مقاومت 100 واتی و یا یک لامپ هم میتوانید فضای تابلو را گرم نگاه دارید و اینها برای مثال آورده شد و راه های شیمیایی آرام هم وجود دارند . باز اگر لازم دیدید پرسش کنید .


تصویر

لامپ مادون قرمز با حرارت بالا

تصویر

لامپ حرارتی سرامیکی

تصویر

لامپ های مادون قرمز با حرارت بالا

تصویر

لامپ مادون قرمز برای داغ نگه داشتن گوشت پخته در رستوران ها




تصویر

مقاومت الکتریکی برای ایجاد گرما

تصویر

مخروط حرارتی


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 02 بهمن 1385 [06:17 ]
  با تشکر از لطف شما
 

با تشکر کار بسیار خوبی کردید که عکسها و مطالب را گذاشتید با این لامپ ها باید هر کسی که کار علمی میکند آشنا باشد ، استفاده های زیادی دارند و من بار ها دیده ام که افراد از طراحی های گران قیمت و غیر ضروری استفاده کرده اند و اصلا فکر نکرده اند که وسایل ساده تری هم هست . مخروط حرارتی را اگر نتوانستید گیر بیاورید آنرا میتوان با تکه ای آجر شکل داده شده و سیم فرو نیکل بیرون آمده از یک اتوی لباس اسقاطی و انتهای فلزی یک لامپ روشنایی با سلیقه و دقت ساخت . این مخروط ها سابقا در ایران وجود داشت و دوستانم میگفتند که در خانه های شرکت نفت از آن استفاده میشده است . یکی از کاربرد های لامپ زیر قرمز هم در حمام های هتل ها یا منازل برای گرمای اضافی در زمستان است .

لامپ گرم کردن گوشت هم نقاط داغ که گوشت را خشک کند تولید نمیکند و حرارتش یکنواخت است ، طبق قانون امریکا درجه حرارت گوشت بیرون آمده از فر برای نگهداری و سرو آن به مشتری در طی شب نباید از 140 درجه فارنهایت کمتر باشد در درجه حرارت های پایین تر گوشت فاسد میشود و با این لامپ هم نمیتوان گوشت سرد را گرم کرد اما گوشت داغ را میتوان زیر آن قرار داد و درجه حرارت گوشت طی چند ساعت از 140 درجه پایین تر نمیاید.

مقاومت ها هم که در هر اندازه ای حتی در اندازه بزرگ نیم متر موجود است و ساختمان آنهم از سرامیک و سیم فرونیکل و ماده ای مانند سیمان سفید است .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 12 بهمن 1385 [12:24 ]
  فناوری تبدیل نور از مبدل‌های آنالوگ به دیجیتال
 

مبدل‌های تمام نوری آنالوگ به دیجیتال توسط گروه مهندسی الکترونیک دانشکده مهندسی برق دانشگاه تبریز به سرپرستی دکتر علی رستمی ابداع و مورد آزمایش قرار گرفت. با استفاده از این فناوری، دوربین‌های دارای توان دید در شب و تجهیزات دوربین دار نظامی با وضوح بهتری تولید و ارایه می‌شوند.

استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه تبریز افزود: هزینه ساخت دوربین‌های دارای توان دید در شب با فناوری ارایه شده توسط گروه تحت سرپرستی وی بسیار کمتر از مشابه‌های خارجی آن است و دلیل آن استفاده از نوعی آلیاژ ساده سرب است که به سادگی در آزمایشگاه‌های کشور قابل تولید است. همچنین فناوری ارایه شده توسط وی در تولید این نوع دوربین‌ها نیاز به خنک‌سازی ندارد و در دمای اتاق و یا محیط طبیعی قابل استفاده است.

به گفته وی، تصاویر ارایه شده توسط این دوربین‌ها بسیار واضح تر از مشابه خارجی آن است و از این نظر یک ابتکار در این عرصه محسوب می‌شود. به گفته وی، علاوه بر کاربری این این فناوری در تولید دوربین‌های دارای توان دید در شب و برخی ادوات مهندسی، در زمینه مخابرات نوری نیز قابل کاربری می‌باشد. استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه تبریز به عنوان دومین نفر در بین پژوهشگران گروه فنی مهندسی کشور در سال ‪ ،۸۵‬از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری انتخاب و در دی ماه سال جاری در تهران مورد تجلیل قرار گرفت.

علی رستمی، دارای دکترای مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و در سال‌های اخیر به عنوان یکی از پژوهشگران جامعه علمی کشور ابداعات و نظریه‌های جدید علمی در عرصه انرژی‌های نو، سلول‌های خورشیدی و دوربین‌های دارای دید در شب عرضه کرده است. از این پژوهشگر ایرانی در دو سال اخیر ‪ ۲۵‬مقاله در مجلات و نشریات علمی و معتبر خارجی چاپ شده است. وی همچنین ‪ ۱۷‬مقاله درکنفرانس‌های مختلف ارایه کرده و ضمن آن‌ها از نظریات علمی خود دفاع نموده است.

  امتیاز: 0.00