منو
 کاربر Online
689 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline بابک خسروشاهی ارسال ها: 473   در :  چهارشنبه 30 شهریور 1384 [13:28 ]
  کوچکترین روبات دنیا
 

img/daneshnameh_up/a/ad/tiny-closeup-sm.jpg


بتازگی محققان مرکز تحقیقات دارتموث موفق شده اند کوچکترین روبات قابل کنترل دنیا را بسازند. پهنای این ماشین بسیار کوچک در حدود قطر موی انسان است و طول آن در حدود چند میکرومتر است. سر گروه این تیم تحقیقاتی، پروفسور بروس دونالد، استاد علوم کامپیوتر مرکز تحقیقات دارتموث است و قرار است این اختراع تازه در ماه آینده در دوازدهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات روباتیک دنیا و در سانفرانسیسکو به صورت مقاله ای علمی ارائه شود.

پروفسور دونالد در مورد این اختراع این چنین می گوید: این میکروروبات در مقایسه با نمونه های قابل کنترل قبلی ده ها هزار بار کم عرض تر و هزاران بار کوچک تر است. وقتی که ما در مورد این میکروروبات می گوییم قابل کنترل ، دقیقا منظورمان کنترل کوچکترین حرکات آن است. این میکروروبات همانند یک خودرو است. شما می توانید آن را روی یک فضای مسطح به هر سو هدایت کنید و به هر طرف که می خواهید حرکت دهید. این میکروروبات همانند خودرو روی چرخ حرکت نمی کند، اما همانند یک کرم سیلیکونی کوچک به اطراف می خزد و در هر ثانیه ده ها هزار گام 10 نانومتری برمی دارد .

میکروروباتی که آنها ساخته اند ماشینی به ابعاد 60 میکرومتر در 250 میکرومتر است. (هر میکرومتر یک هزارم میلی متر است) که می توان از آن در انتقال نیرو، فن آوری ارتباطات و سیستم های هدایت شونده بسیار کوچک استفاده کرد. نکته جالب در این پروژه این است که تا به حال هیچ سازه ای به این کوچکی نتوانسته است در همه زمینه های گفته شده مورد استفاده قرار گیرد. دونالد این اختراع را تولد نسل تازه ای از تولید میکروروبات های بسیار ریزتر می داند.

در حال حاضر یک نمونه اولیه از میکروروبات تولید شده است که برخلاف نمونه های قبلی که به سیم ها و ریل هایی برای حرکت نیاز داشتند، آزادانه در سطوح مختلف حرکت می کند. دونالد در این مورد می گوید: این تنها میکروروباتی است که به هیچ منبع خارجی وصل نیست و جا به جایی اش را خودش انجام می دهد . این روبات دارای دو ساختار حرکتی است که یکی از آنها برای حرکت روبات رو به جلو است و دیگری برای بازگشت به عقب، اما یکی از خارق العاده ترین ویژگی های این میکروروبات این است که برخلاف نمونه های پیشین از پیش برنامه ریزی نمی شود، بلکه در حین انجام ماموریت به صورت الکترونیک از راه دور کنترل می شود و نیروی حرکت آن از میله های الکترودی که در آن تعبیه شده تامین می شود.

!منبع
*روزنامه همشهری
*سایت دانشگاه دارتموث (منبع اصلی به زبان انگلیسی)

  امتیاز: 0.00