منو
 صفحه های تصادفی
خدمتکاران و زیر دستان
تضمین شده(در زمان مقرر
تدریجی بودن نشانه های ظهور امام مهدی علیه السلام
انقلاب اسلامی - نظریه اسکاچپل
ژرمانیم
رفتارگرایی واتسون
استراتژی و تاکتیک در تنیس
رشته زبان فرانسوی
متالوژی
نماز حسنین پشت سر مروان
 کاربر Online
1077 کاربر online
 : ریاضی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 21 شهریور 1384 [15:07 ]
  آمار چیه و چه کاربردی داره؟
 

با سلام و خسته نباشید
" آمار چیه و چه کاربردی داره؟ "
با تشکر

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  سه شنبه 22 شهریور 1384 [12:32 ]
  > آمار چیه و چه کاربردی داره؟
 

آمار به معنای عام خود ، همیشه به نحوی با انسان همراه بوده است.کلمه آمار دو معنی کاملا متفاوت دارد،وقتی که به عنوان یک اسم مفرد به کار برده می‌شود ، یعنی آمار ، یک روش علمی است و مجموعه‌ای از مفاهیم و روشهاست که در هر زمینه پژوهش ، برای گرداوری و تعبیر اطلاعات مربوط به آن و نتیجه‌گیری‌ها ،در شرایطی که عدم حتمیت وجود دارد بکار می‌رود.اما وقتی که به صورت جمع استعمال می‌شود با "مشاهدات عددی" مترادف است. این نوع اطلاعات عددی از زمان ارسطو در مقاله‌های او تحت عنوان "مسائل ایالتی" به کار می‌رفته است.

از زمان قدیم، بسیاری از ممالک متمدن به منظور تحقیق در امور مالی و نظامی، نیروی انسانی و نیروی مادی ملت ، آمار و اطلاعات وسیع گرداوری می‌کرده‌اند.
در انجیل از چنین سرشماری و گراوری که به منظور اخذ مالیات در اکثر قسمتهای امپراطوری روم مرسوم بوده، یاد شده است.

در قرن 16 و 17 قمار مخصوصا بین ثروتمندان باعث مطرح شدن سوالات متعددی در مورد احتمالات می‌شد و این سوالات به وسیله ریاضیدانان مشهوری مانند "کاردانو" ، "گالیله" ، "پاسکال "، " فرما" ، "لایبنیتز" و "جیمز برنولی " پاسخ داده می‌شد. و در همان دوره پیشرفتهای شایان توجهی در علم آمار بدست آمد.

اولین مقاله جامع در مورد تئوری کلی آمار توسط "ژاکوب برنولی" که اساس قانون اعداد بزرگ را پی ریزی نمود نوشته شد. در 1733 توزیع نرمال برای اولین بار توسط "دوموار" معلوم گردید. در آلمان دانشمند دیگری بنام "ناپ" آمار مرگ و میر را بطور جامع بررسی نمود . "لاپلاس " کاملترین شرح احتمالات را در شاهکار خود بنام "تئوری تحلیلی احتمالات" ارائه داده است.

در ربع آخر قرن 19 "فرانسیس گالتن " موسس " مکتب به‌نژادی" در انگلستان و جانشین یزرگ او "کارل پیرسن " با طرح مسایل ژنتیک نظرات وابسته به رگرسیون و همبستگی را گسترش داد، سپس" پیرسن" و "اسپرمن" این تئوری را کامل‌تر کرده و در مطالعات و تحقیقات اجتماعی به‌کار بردند.

برای کسب اطلاعات بشتر در این زمینه میتوانید به مقاله های آمار و آمار استنباطی و آمار توصیفی نیز مراجعه نمایید.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 25 شهریور 1384 [15:06 ]
  > آمار چیه و چه کاربردی داره؟
 

به نام خداوند بخشنده متعال
سلام دوست عزیز
من پارسا هستم ..دانشجوی رشته آمار دانشگاه شهید بهشتی تهران..وقتی این رشته را بعد از یک سال پشت کنکوری قبول شدم خیلی ناراحت شدم چون یک جور هایی از اسمش خوشم نمی آمد..وقتی در ترم یک استاد آمار و احتمال ما را با آمار آشنا کرد به گونه ای عاشق آمار شدم که دیگر با هیچ رشته ای عوض نمی کنم.
اما در تعریف آمار می توان گفت دانش و هنر و روش جمع آوری‚خلاصه کردن؛تدقیق؛نمایش دادن و استنباط بر اساس داده هایی که از هر منبعی جمع آوری شده باشد اطلاق می شود..گر چه این تعریف جامع نیست اما بیشتر نیاز ما را بر می آورد
در هر شرایطی که عدم قطعیت و شرایط نا مطمئن در کار باشد علم آمار با استفاده از ابزار احتمال مشکلات را حل می کند.. ..دنیای ما دنیای اطلاعات و ارقام است و هر کجا داده ای باشد آمار آنجا می آید...همه بررسی هایی که به نحوی نیاز به داده داردآمار می خواهد...
آمار توصیفی شاخه ای از آمار است که در آن به خلاصه کردن و نموداری کردن داده های پرداخته می شود..آنچه از رسم نمودار و محاسبات شاخص های مرکزی (مثل میانگین)یا پراکندگی(واریانس و ضریب تغییرات) داریم بخش هایی از آمار توصیفی است...
استنباط آماری که یکی از بخش های آمار است امروز در پزشکی؛علوم پایه؛سیاست؛اقتصاد و... کار برد دارد...در استنباط آماری ما می خواهیم با داده ها استنباط کنیم..
علم احتمال در واقع ستون فقرات امار است.شرایط عدم قطعیت در آمار بوسیله احتمال پردازش می شوند...
آمار در گذشته یکی از شاخه های ریاضی محسوب می شده است اما اکنون شاخه ای جدا از علوم پایه است.
اما بخشی از کاربردهای آمار:
در کشاورزی برای این که بهتر بودن بذر ها و یا اثر خاک و آب بر گیاهان بررسی کنند تنها راه بررسی آمار است و بس..کشاورزی و تحقیقات میدانی کشاورزیارتباطی عمیق با آمار دارد.
داروسازی:‌ هر داروی جدیدی که کشف می شود ابتدا توسط آزمون هایی که صرفا توسط متخصصان آمار در گرایش طرح آزمایشات و آمار حیاتی و زیستی طرح شده است بررسی می شود..
اقتصاد:دانش اقتصاد برای بررسی تورم و نرخ بیکاری و نرخ رشد تماما به امار متوسل می شود..از پیوند دانش اقتصاد و علم آمار شاخه ای به نام اقتصاد سنجی به وجود آمده است که امروزه هر تصمیمم اقتصادی منوط به آن است

جامعه شناسی و علوم اجتماعی: دانش آمار در علوم اجتماعی بسیار کاربرد دارد. از پیوند جامعه شناسی و امار علم جمعیت شناسی (دانش بررسی حرکت و تغییرلت جمعیتی ؛)به وجود آ‎مده است..از پیوند روان شناسی و آمار روان سنجی( که به بررسی آماری رفتار انسان می پردازد)به وجود آمده..تمام تحقیقات رفتاری با آمار تحلیل می شوند...جامعه شناسی با آمار ارتباط تنگاتنگی دارد ...
صنعت:کنترل کیفیت و روش های کنترل فرآیند در صنعت تنها با ابزار آمار قابل پی گیری است

امید وارم توضیحم هر ند نا کافی است اما به کارتان بیاید...
متشکرم
خدا نگهدار


  امتیاز: 0.80