منو
 صفحه های تصادفی
میخک «داروئی»
تیره گلوبولاریاسه
تولید اجاق گاز
لزوم ذکر علی ولی الله
کاردان روابط عمومی
میکزیت
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران فصل دوازدهم، صدا و سیما
راسو
اهل سنت
نام، کنیه، القاب امام حسن علیه السلام
 کاربر Online
317 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  سه شنبه 25 مرداد 1384 [12:46 ]
  تولید مدارهای الکترونیک مولکولی
 


یک گروه از محققان دانشگاه آلبرتا در کانادا موفق شدند روشی برای کنترل بارهای الکتریکی روی تک مولکولهای آلی (مولکولهای حاوی کربن) ابداع کنند. این موفقیت زمینه را برای ساخت مدارهای الکترونیک از جنس مولکولهای آلی هموار می‌کند. کنترل بارهای الکتریکی روی مولکولهای آلی برای تولید مدارهای الکترونیک با استفاده از این مولکولها اهمیت اساسی دارد.

در صورت تحقق این امر می‌توان مولکولهای آلی را به صورت اتصالات الکتریکی نظیر ترانزیستورها و دیودها و دیگر اجزای مداری در آورد. اما اشکال اصلی در این زمینه آن است که الکترودهایی که به این مولکولها متصل می‌شوند معمولا در مقایسه با ابعاد مولکول بسیار بزرگ هستند و بنابراین هر نوع اقدام برای کنترل بارهای الکتریکی ظریف را با دشواری روبرو می‌سازند.

به نوشته نشریه علمی نیچر محققان دانشگاه آلبرتا در کانادا دریافتند اگر یک الکترون آزاد یا پیوند نخورده را که در واقع نقش یک پیوند آویزان و غیر بسته شده را بازی می‌کند بر روی یک الکترود سیلیکونی جای دهند آنگاه این الکترون می‌تواند در کنترل بار روی مولکولی که در مجاور الکترود قرار می‌گیرد نقش موثری ایفا کند.

محققان کانادایی ردیفهایی از یک حلقه مولکولهای کربن را روی سطح یک سیلیکون به نحوی جای دادند که این پیوند آویزان انتهای هر ردیف را سوراخ می‌کرد. بررسیهای بعدی با استفاده از یک میکروسکوپ متکی به خاصیت اسکن کردن با کمک نقب زدن کوانتومی نشان داد، هر جا مولکول کربن نزدیکتر به این الکترون آزاد بود. بار الکتریکی روی آن بیشتر بود. این نکته نشان می‌دهد این الکترون آویزان می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا با دقت میزان قابلیت هدایت الکتریکی هر مولکول آلی را تغییر دهند.

منبع خبر

  امتیاز: 0.00