منو
 صفحه های تصادفی
کتابهای هندسه
امام سجاد علیه السلام در کوفه
مرکز گروه
رازیانه1
طرح اتاق امن
آل جستان
دلیل حرمت شراب در قرآن
دستگاه گوارشی
انفجار اتم
ترانزیستور پیوندی دوقطبی
 کاربر Online
919 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  سه شنبه 21 تیر 1384 [03:56 ]
  حلزون داخل صدف خود چگونه تنفس می‌کند؟
 

حلزون داخل صدف خود چگونه تنفس می‌کند؟


تقریبا تمام حلزونهای زمینی به زیر رده پولموناتا که به معنای "ریه دار" است، تعلق دارند. ریه یک حلزون در واقع حفره‌ای است به شدت عروقی که در پوششی داخل صدف قرار دارد. این حفره توسط لوله‌ای با روزنه‌ای به نام سیفون نزدیک پیشانی حلزون ، به محیط خارج راه دارد.

ماهیچه‌های داخل پوشش ، هوا را از طریق سیفون به داخل کشیده و هوای بازدم را به خارج می‌فرستد. وقتی حلزون خود را به داخل صدف می‌کشد بدیهی است که دیگر نمی‌تواند از سیفون استفاده کند.

ولی حلزونها قادر هستند مقداری اکسیژن را مستقیما از طریق پوست مرطوبشان ، جذب نمایند و چون حلزون داخل صدف بی‌حرکت می‌باشد ضرورتهای سوخت و سازی آن شدیدا کاهش می‌یابد و در نتیجه همین اندازه اکسیژن کفایت می‌کند.







  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 22 آذر 1385 [07:27 ]
  سم مرگبار حلزون دریایی
 

تحقیقات محققان استرالیایی نشان می‌دهد استفاده از سم خطرناک نوعی حلزون دریایی که در تپه‌های مرجانی این کشور زندگی می‌کند می‌تواند سبب تحولی مهم در زمینه درمان دردهای مزمن شود. به گزارش خبرگزاری رویترز، `جنی اکبرگ` محقق دانشگاه `کویینزلند` استرالیا اعلام کرد این حلزونها برای شکار به ماهی‌ها و سایر انواع حلزونها حمله کرده و سم خود را وارد بدن آنها می‌کنند که این سم سبب فلج شدن و سپس مرگ طعمه می‌شود.

وی افزود یکی از ترکیبات موجود در این سم اعصاب گیرنده درد را مسدود می‌کند و مانع از بروز درد می‌شود. آزمایش این ماده در حیوانها نشان‌دهنده کارایی بسیار بالای آن در زمینه از بین بردن درد است. محققان عقیده دارند در آینده می‌توان از زهر حلزون موسوم به `کونوس مارمورئوس` داروی مسکن بسیار اثر بخشی تولید کرد و این دارو کمک بزرگی به افرادی خواهد بود که آثار جانبی مسکنهای دیگر از قبیل مرفین، برای آنان مشکل ایجاد کرده است.

به گفته `اکبرگ`، مسکنهای معمولی نظیر مرفین آثار جانبی مختلفی از قبیل خواب‌آلودگی، حالت تهوع و مشکلات بینایی دارند اما ماده موجود در سم این حلزون تنها گیرنده‌های درد را هدف قرار می‌دهد و هیچ اثر جانبی دیگری ندارد. سم حلزون یاد شده هم‌اکنون بسیار گران است زیرا تنها از حلزونهای دریایی استرالیا که حدود ‪ ۶‬سانتیمتر طول دارند، بدست می‌آید. `اکبرگ` اعلام کرد وی و همکارانش هم‌اکنون تلاش می‌کنند ترکیبات شیمیایی درون این سم را به صورت مصنوعی تولید کنند که این امر سبب کاهش قابل توجه قیمت آن خواهد شد.

مسکن یاد شده اکنون در مرحله آزمایش روی حیوانات آزمایشگاهی است و محققان دانشگاه `کوییزلند` امیدوارند آزمایش این مسکن جدید روی انسان تا یک سال دیگر آغاز شود.

  امتیاز: 0.00