منو
 صفحه های تصادفی
فیزیک هسته‌ای برای همه
دعایی برای زمان غیبت
چرا ماشینها را روغن کاری می کنیم؟
cms
مردم داری
بی ارزش شدن خون مردم
کوسه
دوران زمین شناسی
رشته رادیو لوژی
علامت تجارتی
 کاربر Online
389 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline عباس_خاکسار_کلاتی 1 ستاره ها ارسال ها: 5   در :  چهارشنبه 08 تیر 1384 [08:49 ]
  گرایش فوتونیک
 

گرایش فوتونیک یکی از گرایشهای مشترک بین دو رشته فیزیک و برق است.

در قرن بیستم علم الکترونیک با کشف و اختراع لامپ خلا توسط فلمینگ آغاز شد و حدود 35 سال اول قرن طول کشید تا به یک تکنولوژی تمام عیار تبدیل شود. در این مدت هم تئوری مخابرات و هم تکنولوژی آن از پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار گردید تا اینکه به یک صنعت کامل تبدیل شد.این صنعت تا 1945 به تکامل خود ادامه داد ولی ضعف های این صنعت از جمله خرابی لامپ ها، حجم زیاد، ولتاژ کار بالا، حمل و نقل مشکل، روز به روز بیشتر نمایان شد. در این تاریخ در آزمایشگاه بل گروهی برای رفع عیبهای ذکر شده در صنعت لامپ خلا تشکیل شد که بعد از دو سال موفق گردید با معرفی الکترونیک حالت جامد تمام ضعفهای ذکر شده را از بین ببرد و در سال 1947 ترانزیستور BJT را معرفی نمودند. اختراع ترانزیستور منجر به پیشرفت فوق العاده ای در همه عرصه های علم و تکنولوژی قرن بیستم گردید. تمام کامپیوتر ها، PLC ها ماهواره ها و ... همه دست آوردهای اخیر اختراع ترانزیستور هستند. اختراع ترانزیستور جز بیست اختراع و کشف مهم قرن بیستم می باشد.


در دهه هشتاد کامپیوتر های شخصی در عرصه صنعت دنیا پدیدار شد که با ایجاد مدارات مجتمع دیجیتال مقدور گردیدند.در این عرصه محدودیتهای زیادی برای فشرده کردن عناصر فعال نیمه هادی وجود داشت که با پیشرفت هایی در طراحی قطعات تا حدی رفع گردید که تا به امروز نیز تلاشها ادامه دارد. هر چه جلوتر می رویم عیب سرعت مواد نیمه هادی بیشتر نموار می شود.

از جمله دیگر محدودیتهای انتفال الکترون کوپلاژهای الکترومغناطیسی است که بر سر راه انتقال وجود دارد.

مجموعه مشکلات موجود بر سر راه انتقال ذره الکترون در مخابرات، پردازش اطلاعات، تصویر (عمل سریال در پردازش) و ... همه تلاش بر سر یافتن ذره ای که عمل مشابه الکترون را انجام داده ولی مشکلات ذکر شده آنرا نداشته باشد بوجود آورده است.این تلاشها فوتون را به عنوان ذره جایگزین الکترون مطرح ساخته است.

پیشرفتهای اخیر در زمینه نور که از سال 1960 شروع شده است به حدی رسیده که بایستی رشته و تخصص جداگانه ای برای فراگیری و پیشرفت در این عرصه تعریف شود. این رشته با نام فوتونیک و در سه شاخه الکترونیک، مخابرات و فیزیک وظیفه ایفای این نقش را دارد.
این رشته به منظور تربیت متخصصانی در این شاخه از علم و برای بر آوردن نیاز صنعت طراحی گردیده است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  چهارشنبه 08 تیر 1384 [09:09 ]
  > گرایش فوتونیک
 

دوست عزیز از همکاری شما کمال تشکر را داریم. در ضمن از مطالب شما در معرفی گرایش فتونیک در دانشنامه استفاده بیشتری خواهیم کرد.

منتظر مشارکت و همکاری بیشتر شما هستیم. مطالب علمی را معمولا در قالب دانشنامه:ساختار مقاله ارائه می‌کنیم. در کارهای بعدی خود بیشتر مسیر می‌دهد.

با تشکر

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 23 شهریور 1384 [06:45 ]
  > گرایش فوتونیک
 

mrgreenredfacerolleyes

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  پنج شنبه 24 شهریور 1384 [15:59 ]
  > گرایش فوتونیک
 

با سلام

دوستان مطالب خود را پیرامون مباحث زیر ارائه نمایید تا بحثهامون تکمیل شود.

  • فیزیک قطعات نوری
  • مخابرات نوری
  • فیبرهای نوری
  • تکنیکهای انتقال پالس
  • کریستالهای مایع
  • ...

با ما در ارائه محتوایی جذاب و علمی همکاری کنید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 17 بهمن 1385 [22:56 ]
  علم‌ اپتیک و فوتونیک
 

معاون پژوهش و فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران با اشاره به نقش و جایگاه علم اپتیک و فوتونیک و کاربردهای مهم و موثر آن، گفت: از این فناوری می‌توان در امور پزشکی به ویژه جراحی از راه دور بهره برد.

`شهرام محمدنژاد` روز سه‌شنبه در سیزدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران به کاربردهای این فناوری در برنامه‌های آموزشی اشاره کرد و افزود: با استفاده ازاین علم، می‌توان کلاس‌های مختلف حتی در فواصل بسیار دور از یکدیگر برگزار کرد.

وی در مورد این کنفرانس سه روزه اظهار داشت: از مجموع ‪ ۲۲۷‬مقاله ارسالی، ‪ ۷۲‬مقاله به صورت سخنرانی و ‪ ۹۳‬مقاله به شکل پوستر طی سه روز ارایه می‌شود. وی که رییس سیزدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران است، بیان داشت: مخابرات نوری پدیده‌ای جدید و یکی از فناوری‌های نوین عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات (‪ (ICT‬است که به سرعت در حال توسعه می‌باشد.

محمدنژاد گفت : ` این فناوری با شتابی که دارد به زودی عصر مخابرات کوانتومی را رقم خواهد زد.`
وی توجه هرچه بیشتر به این بخش در کشور را خواستار شد و ازدست اندرکاران رشته اپتیک و فوتونیک خواست تا در این زمینه بخصوص بخش کاربردی آن تلاش بیشتری کنند.

رییس مرکز تحقیقات مخابرات ایران نیز گفت: بومی‌سازی و پیاده‌سازی فناوری‌های جدید در حوزه ‪ ،ICT‬تدوین استاندارد و تایید نمونه‌هایی که در کشور انجام می‌شود از جمله وظایف این مرکز بر اساس برنامه چهارم توسعه و چشم انداز ‪ ۲۰‬ساله است.

`علی‌اصغر عمیدیان` افزود: هدایت و حمایت دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، علمی و آموزشی از جمله امور مهمی است که در صورت تحقق می‌تواند هدایت تحقیقات در کشور را سرعت بخشد. کنفرانس اپتیک و فوتونیک که از امروز سه‌شنبه ‪ ۱۷‬بهمن آغاز شده تا ‪۱۹‬ بهمن ماه ادامه دارد.

اپتیک و فوتونیک به سیستم‌های نوری نظیر مخابرات نوری، فیبر نوری، دستگاه‌هایی که با نور کار می‌کنند و یا لیزر گفته می‌شود.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00