منو
 کاربر Online
973 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 11 اردیبهشت 1384 [07:50 ]
  انتقال یافته از بحث دانشنامه : زنبور عسل
 

از پیوند زنبور عسل برای بحث در مورد این صفحه استفاده کنید.

  امتیاز:      
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 13 اردیبهشت 1384 [08:10 ]
  > زنبور عسل
 

سلام صفحه بسیار زیبایی است به خصوص آیه ابتدایی که با رنگ سبز نوشته شده است . rolleyeswink

  امتیاز: 0.80     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  یکشنبه 01 آبان 1384 [03:14 ]
  آیا زنبور عسل پس از نیش زدن می‌میرد؟
 

آیا زنبور عسل پس از نیش زدن می‌میرد؟

غالبا انسان می‌پندارد که زنبور با او دشمنی دارد. از اینرو تا زنبوری را نزدیک خود می‌بیند فوری دست و پای خود را جمع می‌کند و در حالی که مواظب خودش است می‌گوید :"وای الان زنبور مرا نیش می‌زند." اما اگر حقیقت را بخواهید در جهان هزاران نوع زنبور عسل وجود دارند که بسیاری از آنها هرگز انسان را نیش نمی‌زنند.

چیزی که می‌توان درباره همه زنبورهای عسل گفت این است که همه شان برای ما مفید هستند. زیرا ضمن دیدار از گلها ، گرده افشانی هم می‌کنند. یعنی گرده گلهایی را که به پایشان می‌چسبد با خود روی گلهای دیگر منتقل می‌کنند. البته می‌دانید که گلها بدین وسیله بارور می‌شوند. بیشتر زنبورهای ماده نیشی در آخرین قسمت شکم خود دارند که با آن انسان را آزار می‌دهند. ولی ابدا از آن نترسید چون نیش زنبور جدی و خطرناک نیست و به ندرت درد جانکاهی ایجاد می‌کند.

اینطور نیست که زنبور پس از گزیدن کسی خودش بمیرد. بیشتر زنبورها چندین بار از نیش خود استفاده می‌کنند. زنبورهای کارگر نیش خاردار دارند. از اینرو به مجرد گزیدن نیششان در پوست ما گیر می‌کند و دیگر بیرون نمی‌آید.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 07 آذر 1385 [10:34 ]
  زنبورهای بمب یاب
 

دانشمندان آزمایشگاه سلاحهای هسته‌ای آمریکا، زنبورها را برای استشمام مواد منفجره تحت تعلیم قرار دادند. این شیوه می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در امنیت داخلی آمریکا و جنگ عراق داشته باشد. به گزارش پایگاه اینترنتی رویترز، محققان آزمایشگاه ملی لوس آلاموس در نیومکزیکو زنبورعسل را برای شناسایی مواد منفجره کوچکی که داخل خودرو یا کنار جاده یا درون کمربند کار گذاشته شده است، تحت آموزش قرار دادند.

محققان این حشرات را در برابر بوی مواد منفجره قرار دادند و پس از آن به عنوان پاداش به آنها آب قند دادند. با این روش زنبورها یاد گرفتند مواد منفجره مختلف شامل دینامیت، مواد منفجره پلاستیکی ‪ C-4‬و مواد مورد استفاده در خمپاره‌انداز هویتزر که در بمب‌های دست ساز در عراق به کار گرفته می‌شوند، شناسایی کنند. تیم هارمان که در این تحقیق مشارکت داشته است می‌گوید زنبور هنگامی که به وجود مواد منفجره پی می‌برد به سادگی اندام مکشی خود را خارج می‌کند.

زنبور از این عضو خود برای کشیدن شهد گلها استفاده می‌کند. مشاهده این رفتار زنبور نیاز به کارشناس ندارد و به راحتی قابل فهم است. محققان پس از ‪ ۱۸‬ماه تحقیق در تاسیسات لوس آلاموس وزارت انرژی آمریکا که مهمترین آزمایشگاه سلاحهای هسته‌ای این کشور است به این موفقیت دست یافتند. موفقیت این تحقیقات می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در امنیت داخلی و دفاعی داشته باشد.

در حالی که در سایر تحقیقات دانشمندان زنبورهای بی‌عسل را برای ردیابی مواد منفجره تعلیم داده‌اند در این مطالعه از زنبور عسل استفاده شد که ظاهرا موفق‌تر بوده است. زنبورها را می‌توان در دستگاههای قابل حمل به اندازه یک جعبه کفش قرار داد و برای کشف مواد منفجره در فرودگاهها، ایست بازرسی کنار جاده و حتی در تجهیزات روباتیک خنثی‌سازی بمب از آنها استفاده کرد. گام بعدی ساخت جعبه‌های مخصوص نگهداری زنبور و آموزش نیروهای امنیتی در نحوه استفاده از آن است.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00