منو
 صفحه های تصادفی
glaucoma chronic open angle
مرگ معاویه
بازار رقابتی
نبرد آزاد سازی کوفه
سخن ابوذر درباره امام علی علیه السلام
فریدون فرهودی
الگوی تدریس
بشر
عفونتهای گوش
توحید و تکامل
 کاربر Online
266 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 28 فروردین 1384 [05:31 ]
  نانوتکنولژی
 

از نانوتکنولژی چه می دانید؟؟؟؟؟razz

  امتیاز: 3.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  یکشنبه 28 فروردین 1384 [10:50 ]
  > نانوتکنولژی
 

در این زمینه در مقالات چشم انداز فناوری نانو الکترونیک ، مبانی نانوتکنولوژی ، فناوری نانوتکنولوژی ، نانو تکنولوژی در پزشکی و مقالات مرتبط آنها مطالب خوبی یافت می‌شود.

  امتیاز: 4.20     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 31 فروردین 1384 [06:23 ]
  > نانوتکنولژی
 

آیا چاه های کوانتومی در گروه خوشه های اتمی قرار می گیرند؟lol

  امتیاز: 2.80     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  چهارشنبه 07 اردیبهشت 1384 [14:24 ]
  > نانوتکنولژی
 

چاههای کوانتومی از طریق مکانیک کوانتومی و الکترومغناطیس بحث و بررسی می‌شوند که مقالاتی همچون پله پتانسیل ، چاه پتانسیل و ... در دانشنامه موجود هست. البته خوشه‌های اتمی همی این پدیده‌های اتمی و زیر اتمی را در خود دارند و ترکیبی از چندین پدیده کوانتومی می‌باشند.

  امتیاز: 0.40     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 10 مرداد 1384 [07:48 ]
  > نانوتکنولژی
 

exclaimنانوتکنولوژی تولید اجسامی در ندازه ی نانو می باشد.

  امتیاز: 1.60     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجتبی معزی 1 ستاره ها ارسال ها: 3   در :  جمعه 19 اسفند 1384 [15:58 ]
  نانو
 

ديدگاه‌هاي ريچارد فاينمن، فيزيکدان برندة جايزة نوبل سال 1965، نقش بسزايي در پي‌ريزي علوم نانو داشته است. او ديدگاه‌هاي خود را در يک سخنراني در انجمن فيزيک آمريکا با نام «در پايين‌دست فضاي زيادي وجود دارد.» مطرح کرد (29 دسامبر 1959، برابر با 23 آذر 1338). در اين سخنراني پيش‌بيني‌هاي قابل توجهي مطرح شد که در زمان ما تحقق بسياري از آنها مشهود است. متني که مي‌خوانيد، ترجمه‌اي است از سخنراني فاينمن و توضيحاتي که در مورد ميزان تحقق آن پيش‌بيني‌ها داده شده‌اند.
1. حوزة علوم نانو

فاينمن:
مي‌خواهم حوزه‌اي را شرح دهم که هنوز جاي کار زيادي دارد. اين حوزه شبيه حوزة فيزيک ذرات بنيادي نيست، زيرا چيز زيادي در مورد اينکه ذرات بنيادي عجيب چه هستند نمي‌گويد. بلکه بيشتر شبيه فيزيک حالت جامد است، چون در مورد پديده‌هاي عجيبي که در شرايط پيچيده اتفاق مي‌افتند، اطلاعات جالبي مي‌دهد. به علاوه، نکته‌اي که از همه مهمتر است، تعداد زيادِ کاربردهاي تکنيکي اين حوزه است.

اشاره
واقعيت اين است که علوم نانو نگرشي بنيادي دربارة جهان در مقياس کوچک به ما نمي‌دهند. نگرش بنيادي، پديده‌هاي عالم را با معادلات رياضي واحدي توضيح مي‌دهد. علوم نانو به مقياس کوچک‌تر از اتم کاري ندارند. در عوض، در مورد ذرات بنيادي بسيار ريزتر ــ به کوچکي کوارک‌ها و لپتون‌ها که حداقل ده مرتبه کوچک‌تر از اتم هستند ــ فيزيک بنيادي دستاوردهاي خوبي دارد.
از سوي ديگر، علوم نانو نگرش متفاوتي در مورد ظهور پديده‌هاي جديد مي‌دهند. در اين نگرش، از کنار هم گذاشتن تعدادي برهم‌کنشِ ساده بين اجزاي تشکيل‌دهندة سيستم، خاصيت جديدي در کلّ سيستم، متفاوت با خواص اجزاي آن، بروز مي‌کند؛ چيزي که در شبيه‌سازي‌هاي رايانه‌اي تا حدي مشاهده شده است. بنابراين، علوم نانو به ما نگرشي بنيادي در مورد پيشرفت‌هاي فناوري در آيندة نزديک مي‌دهند.

2. ساختن در مقياس اتمي

فاينمن:
چيزي که مي‌خواهم بگويم، مشکل توليد و کنترل اشيا در مقياس کوچک است. به محض طرح اين موضوع، مردم به من در مورد کوچک‌سازي و ميزان پيشرفتِ آن تا امروز مي‌گويند. آنها از موتورهاي الکتريکي‌اي به کوچکي ناخن انگشت سخن مي‌رانند. آنها مي‌گويند وسيله‌اي وجود دارد که مي‌تواند متن کتاب مقدس را در سر سوزن بنگارد. اما دنياي کوچک شگفت‌آورتري در پايين‌دست وجود دارد. در سال 2000، وقتي به روزگار ما نگاه کنند، با تعجب مي‌پرسند چرا تا سال 1960 کسي به طور جدي به اين سمت حرکت نکرده بود؟ چرا ما نمي‌توانيم 24 جلد «دايره‌المعارف بريتانيکا» را در سر يک سوزن بنويسيم؟ بگذاريد ببينيم چه مسائلي دخيل هستند. پهناي سر سوزن يک ميلي‌متر است. اگر آن را 25 هزار بار بزرگتر کنيم، سطح سر سوزن برابر با مساحت همة صفحات «بريتانيکا» مي‌شود. بنابراين، تنها لازم است که اندازه‌هاي نوشته‌هاي دايره‌المعارف را 25 هزار بار کوچک کنيم. آيا چنين چيزي ممکن است؟ قدرت تشخيص چشم انسان دو دهمِ ميلي‌متر است که برابر با يکي از نقطه‌هاي کوچک دايره‌المعارف يادشده است. اگر آن را 25 هزار بار کوچک کنيد، هنوز هشتاد انگسترم (هشت نانومتر) پهنا دارد، يعني به پهناي 32 اتم در يک فلز معمولي. به زبان ديگر، يکي از آن نقاط هنوز هزار اتم در خود جاي مي‌دهد. بنابراين، هر نقطه مي‌تواند در اندازة لازم براي چاپ تنظيم شود؛ ديگر شکي نيست که در سر سوزن فضاي کافي براي قرار دادن «دايره‌المعارف بريتانيکا» موجود است.

اشاره
اين کار در زمان حاضر امکان‌پذير است. اگر سر سوزن از جنس سيليکون و تخت باشد، با ليتوگرافي پرتوي الکتروني مي‌توان نقوشي در اين ابعاد و با اين دقت ايجاد کرد.

فاينمن:
حال که «دايره‌المعارف بريتانيکا» روي سر سوزن جا شد، بياييد همة کتاب‌هاي عالم را در نظر بگيريم. کتابخانة کنگره حدود نُه ميليون جلد کتاب دارد، کتابخانة موزة بريتانيا پنج ميليون جلد و کتابخانة ملي فرانسه پنج ميليون جلد ديگر. مسلماً در ميان اينها نسخه‌هاي تکراري هم وجود دارند. بنابراين، فرض کنيم 24 ميليون جلد کتابِ غير تکراري در دنيا وجود دارند. کتابدار ما در کَلتِک (مرکز تحقيقاتي که فاينمن در آنجا تدريس و تحقيق مي‌کرد) هر چه قدر تند و تيز باشد، بعد از ده سال فقط مي‌تواند اطلاعات مربوط به 120 هزار جلد کتاب را توي کارت‌ها بنويسد. متن کتاب‌هايي که از کف تا سقفِ همة ساختمان کتابخانه چيده شده‌اند، و کارت‌هايي که همة کشوهاي کتابخانه را انباشته‌اند، همه مي‌توانند تنها در يک کارت نگه‌داري شوند. آيا چنين چيزي ممکن است؟

اشاره
اگر فرض کنيم هر کتاب يک ميليون حرف دارد، 24 ميليون جلد کتابي که فاينمن مي‌گويد، در فضايي معادل با 24 ترابايت ذخيره مي‌شود. در چند سال آينده، يک آرايه از لوح‌هاي RAID گنجايش همة اين اطلاعات را خواهد داشت. گرچه هنوز به اندازة يک کارت کتاب نيست، اما خيلي به آن نزديک است.

3. ارتباط بين فيزيک، شيمي و زيست‌شناسي

فاينمن:
بنابراين بايد بتوانيم اتم‌هاي منفرد را ببينيم. اگر اتم‌ها را از هم جدا ببينيم، چه فايده‌اي دارد؟... ما دوستاني در رشته‌هاي ديگر داريم، مثلاً در زيست‌شناسي. ما فيزيکدان‌ها معمولاً به آنها نگاه مي‌کنيم و مي‌گوييم:«مي دانيد چرا همکاران شما اين‌قدر کُند پيشرفت مي‌کنند؟ (در واقع، من رشته‌اي را نمي‌شناسم که در زمان ما رشدي به سرعت زيست‌شناسي داشته باشد) شما بايد رياضيات را بيشتر به کار ببريد، همان کاري که ما مي‌کنيم.» آنها مؤدبانه پاسخ مي‌دهند:«کاري که شما بايد انجام دهيد تا ما سريع‌تر پيشرفت کنيم، اين است که ميکروسکوپ الکتروني را صد مرتبه بهتر کنيد.»

اشاره
ميکروسکوپ‌هاي پيمايشيِ امروزي قدرت تشخيص پستي و بلندي‌هايي از مرتبة دهم انگستروم (صدم نانومتر) را دارند. يعني فيزيکدان‌ها درخواستي را که زيست‌شناسان آن زمان از زبان فاينمن بيان کرده‌اند انجام داده‌اند.

فاينمن:
اصلي‌ترين مسائل در زيست‌شناسي امروز چه هستند؟ سؤال‌هايي هستند مثل:ترتيب پايه‌هاي DNA چيست؟ وقتي يک جهش ژنتيکي رخ دهد، چه اتفاقي مي‌افتد؟ ترتيب پايه‌ها در DNA چه ارتباطي با اسيدهاي آمينه در پروتئين دارد؟ ساختار RNA چيست؟ يک‌زنجيره‌اي است يا دوزنجيره‌اي و چگونه در ترتيب پايه‌ها با DNA مرتبط مي‌شود؟ ساختار ميکروزوم چيست؟ پروتئين‌ها چطور سنتز مي‌شوند؟ RNA کجا مي‌رود؟ چگونه قرار مي‌گيرد؟ پروتئين‌ها کجا قرار مي‌گيرند؟ آمينواسيدها از کجا داخل مي‌شوند؟ در فتوسنتز، کلروفيل کجاست؟ چگونه چيده شده است؟ کاروتنويدها کجا در اين فرآيند دخيل مي‌شوند؟ سيستم تبديل نور به انرژي شيميايي چيست؟
پاسخ دادن به اين سؤالات بنيادي زيست‌شناسي بسيار ساده است. کافي است به ساختارها نگاه کنيد. مي‌توانيد ترتيب پايه‌ها را در زنجيره يا ترکيب ميکروزوم را ببينيد. متأسفانه ميکروسکوپ‌ها در حال حاضر، مقياسي را مي‌بينند که بسيار زمخت است. ميکروسکوپ را صد مرتبه بهتر کنيد. در اين صورت، بسياري از مسائل زيست‌شناسي ساده‌تر مي‌شوند.

اشاره
امروزه با استفاده از انبرک‌هاي ليزري مي‌توان يک مولکول DNA را زير ميکروسکوپ نيروي اتمي ثابت و تصويرش را ثبت کرد.

فاينمن:
...اگر فيزيکدان‌ها بخواهند، مي‌توانند دشواري کار شيميدان‌ها در مسائل تجزية شيميايي را حل کنند. تجزية هر ترکيب پيچيدة شيميايي بسيار ساده است، فقط بايد به آن نگاه کرد و ديد اتم‌ها کجا هستند... يک سيستمِ زيستي مي‌تواند بسيار کوچک باشد. سلول‌ها خيلي ريز، اما بسيار فعال‌اند. آنها ترکيبات مختلفي مي‌سازند، حرکت مي‌کنند، و همه جور اعمال شگفت‌انگيز انجام مي‌دهند، همه در مقياسي بسيار ريز. همچنين آنها اطلاعات ذخيره مي‌کنند. امکانش را تصور کنيد که ما هم بتوانيم چيزي بسيار کوچک بسازيم که آنچه ما مي خواهيم انجام دهد يا به عبارت ديگر بتوانيم شيئي بسازيم که در آن ابعاد مانور دهد!

اشاره
امروزه نانوبيوتکنولوژيست‌ها تلاش مي‌کنند تا با مهندسيِ سلول‌هاي جديد، فعاليت‌هاي اين سلول‌ها را مطابق هدف مطلوبشان کنترل کنند.

4. نانوماشين‌ها

فاينمن:
...امکانات يک ماشين کوچک با قابليت تحرک چيست؟ آنها ممکن است به‌دردنخور باشند، اما مسلماً ساختن آنها مُفرّح است. من نمي‌دانم به طور عملي چطور در ابعاد ريز اين کار را انجام دهم، اما مي‌دانم که ماشين‌هاي محاسبة بسيار بزرگ هستند، آنها اتاق‌هاي متعدد را اشغال مي‌کنند. چرا نمي‌توانيم آنها را خيلي کوچک بسازيم، آنها را از سيم‌هاي ريز بسازيم، از اجزاي کوچک ــ و منظور من از کوچک اين است که به عنوان مثال سيم‌ها 10 يا 100 اتم پهنا داشته باشند و مدارها در گسترة چند انگستروم قرار گيرند.

اشاره
اين شبيه همان مرحله‌اي است که فناوري سنتي سيليکون امروزه در آن قرار دارد. روش‌هاي زيادي براي ساخت اجزاي سنتي الکترونيک طراحي شده است. در عين حال، اصول جديدي براي کار ماشين‌هاي محاسبه با افزايش کنترل انسان در ابعاد نانو پيشنهاد شده است. ترانزيستورهاي مولکولي، ترانزيستورهاي تک‌الکتروني و اسپينترونيک حوزه‌هاي جديدي هستند که مورد مطالعة دانشمندان حوزة نانو قرار دارند.

عنوان اسپينترونيک از تشابه اين حوزه با رقيب (يا همکار) سنتي خود يعني الکترونيک ريشه گرفته است. در شيمي خوانده‌ايم که الکترون‌ها و برخي ديگر از ذرات بنيادي به غير از بار الکتريکي و جرم، خاصيت ديگري به نام اسپين هم دارند که يکي از خواص ذاتي الکترون به حساب مي‌آيد و دو مقدار مثبت يا منفي يک‌دوم به آن نسبت داده مي‌شود. جريان الکتريکي، پتانسيل الکتريکي و ميدان الکتريکي (که از روابط ماکسول پيروي مي‌کنند) ابزار اصلي در تحليل يک مدار الکترونيکي هستند و بيشتر با «بار الکترون» سر و کار دارند. محققان اسپينترونيک تلاش مي‌کنند تا با استفاده از قواعد حاکم بر برهمکنش و تغييرات «اسپين الکترون» روش‌هاي جديدي براي ساخت سيستم‌هايي معادل با مدارهاي الکترونيکي به‌خصوص براي محاسبه و ذخيرة اطلاعات بيابند.

فاينمن:
امکانات ماشين‌هاي کوچک اما متحرک چيست؟ ...دوست من، آلبرت هيبس، امکان جالبي براي يک ماشين کوچک پيشنهاد مي‌کند. او مي‌گويد که اگرچه ايدة بسيار خامي است، اما بسيار جالب است اگر بتواني جراح را ببلعي. جراح مکانيکي را درون رگ قرار مي‌دهي و او به داخل قلب مي‌رود و اطراف را مشاهده مي‌کند (مسلماً اطلاعات بايد به خارج ارسال شوند). او پيدا مي‌کند که کدام دريچه مشکل دارد و با يک چاقوي کوچک آن را جراحي مي‌کند. بعضي ماشين‌هاي کوچکِ ديگر مي‌توانند به طور دائم در بدن کار گذاشته شوند تا به اعضايي که نارسايي دارند، کمک کنند.

اشاره
ايدة بديع نانوماشين‌ها و کاربرد آنها در بدن انسان نخستين‌بار در سخنراني فاينمن مطرح شد. هر چند هنوز هم دانشمندان نسبت به عملي بودن اين ايده در آيندة نزديک مشکوک‌اند، اما بسياري از تحليلگران آينده آن را امکان‌پذير مي‌پندارند. در يک نانوروبوت، ابزارهايي براي حس کردن، پردازش اطلاعات، حرکت، ارسال اطلاعات به خارج و انجام عمليات خاص لازم است. دانشمندان موفق شده‌اند نمونه‌هايي از حسگرها، ردياب‌ها و موتورهاي بسيار کوچک شيميايي را در ابعاد نانومتر ايجاد کنند، اما هر کدام از اين عناصر نياز به سيستم‌هاي پيچيدة جانبي براي تکميل عملکرد خود دارند، مثلاً براي مشاهدة ردياب‌ها نياز به ميکروسکوپ و براي تحليل سيگنال حسگرها نياز به سيستم‌هاي پردازندة ماکروسکوپيک وجود دارد. درست مانند يک کامپيوتر خانگي که هرچند پردازندة آن بسيار کوچک (در حدود چند ميلي‌متر مربع) است، اما براي ايجاد کارايي نياز به قطعات بزرگ جنبي دارد. امکان گنجاندن همة اين ابزار در ابعادي کوچک‌تر از يک باکتري، به‌شدت مورد ترديدِ بسياري از دانشمندان نانو است.

فاينمن:
اما من هراسي ندارم که سؤال آخرم را طرح کنم. آيا ــ در آيندة بسيار دور ــ مي‌توانيم اتم‌ها را آن‌جور که مي‌خواهيم بچينيم؟ خود اتم‌هاي بسيار ريز! چه اتفاقي مي‌افتد اگر بتوانيم اتم‌ها را يکي‌يکي طوري بچينيم که مي‌خواهيم؟

اشاره
اين کار در حال حاضر، با استفاده از ميکروسکوپ نيروي اتمي بر روي سطوح تخت ممکن است، در عين حال قدرت طراحي اجزاي جديد با استفاده از کنترل خودآرايي مولکولي روز به روز در حال پيشرفت است. هرچند ايجاد ساختارهاي دلخواه سه‌بُعدي در اين روش‌ها و روش‌هاي مشابه محدود به چيدن لايه‌به‌لايه آنها مي‌شود. به‌تازگي اَبَربلورهايي با لايه‌نشاني توسط ليزر ساخته شده‌اند که در واقع موادي مصنوعي به حساب مي‌آيند که قبلاً وجود نداشته‌اند. در يکي از جديدترين اين دستاوردها، يک گروه هلندي با چيدن يک در ميان لايه‌هاي اتمي از يک نارسانا و يک فلز ضعيف، موفق به مشاهدة خاصيت ابررسانايي شده است. براي مطالعة بيشتر نشاني زير را ببينيد:

http://www.ims.tnw.utwente.nl/news/lego.doc/

ريچارد فاينمن توانسته است به نحوي شگفت‌انگيز بيشتر حوزه‌هاي فعاليت دانشمندان امروزي علوم نانو را در سخنراني خود معرفي کند. آن‌هم زماني که هنوز فعاليت چشمگيري در اين رشته شروع نشده بود. او اين کار را به دور از توهّم‌سازي و کاملاً حساب‌شده انجام داد. امروز به‌خوبي مي‌دانيم اهدافي که او 45 سال پيش مطرح کرد، يا به دست آمده‌اند يا در آيندة نزديک به وقوع خواهند پيوست. اينها همه نشان از پختگي و شهود قوي اين فيزيکدان برجسته و رهبر علمي دارد.

ريچارد فاينمن (11 مي 1918 تا 15 فوريه 1988) يکي از تأثيرگذارترين فيزيکدانان آمريکايي در قرن بيستم بود که نظرية الکتروديناميک کوانتومي را پيش برد. او سخنراني برجسته و نوازنده‌اي غيرحرفه‌اي بود. فاينمن به خاطر کارهايش بر روي نظرية الکتروديناميک کوانتومي، جايزة نوبل فيزيک را در سال 1965 به همراه جوليان شوينگر و شين ايچيرو توموناگا از آنِ خود کرد. سخنراني او را هنگام دريافت جايزه نوبل مي توانيد بخوانيد.
سه جلد کتاب فيزيک پايه با عنوان «سخنراني‌هاي فاينمن درمورد فيزيک عمومي» بر اساس يک دوره آموزش درس فيزيک پايه در دورة کارشناسي توسط وي تهيه شده‌اند که شايد بتوان گفت به اندازة جايزة نوبل‌اش، ماية شهرت فاينمن بوده‌اند.

__













نانوتکنولوژي، فناوري جديد است که تمام دنيا را فرا گرفته است و به تعبير دقيقتر \"نانوتکنولوژي بخشي از آينده نيست بکله همه آينده است\" . در اين نوشتار بعد از تعريف نانوتکنولوژي و بيان کاربردهاي آن دلايل و ضرورتهاي توجه به اين فناوري آورده شده است:

تعريف نانوتکنولوژي و آشنايي با آن

نانوتکنولوژي، توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستمهاي جديد با در دست گرفتن کنترل در سطوح ملکولي و اتمي و استفاده از خواص است که در آن سطوح ظاهر مي­شود. از همين تعريف ساده برمي­آيد که نانوتکنولوژي يک رشته جديد نيست، بلکه رويکردي جديد در تمام رشته هاست. براي نانوتکنولوژي کاربردهايي را در حوزه هاي مختلف از غذا، دارو، تشخيص پزشکي و بيوتکنولوژي تا الکترونيک، کامپيوتر، ارتباطات، حمل­و­نقل، انرژي، محيط زيست، مواد، هوافضا و امنيت ملي برشمرده اند.کاربردهاي وسيع اين عرصه به همراه پيامدهاي اجتماعي، سياسي و حقوقي آن، اين فن ­ آوري را به­عنوان يک زمينه فرا رشته­اي و فرابخش مطرح نموده است.

هر چند آزمايش­ها و تحقيقات پيرامون نانوتکتولوژي از ابتداي دهه 80 قرن بيستم بطور جدي پيگيري شد، اما اثرات تحول آفرين، معجزه آسا و باورنکردني نانوتکنولوژي در روند تحقيق و توسعه باعث گرديد که نظر تمامي کشورهاي بزرگ به اين موضوع جلب گردد و فناوري نانو را به عنوان يکي از مهمترين اولويتهاي تحقيقاتي خويش طي دهه اول قرن بيست و يکم محسوب نمايند .

استفاده از اين فن­آوري در کليه علوم پزشکي، پتروشيمي، علوم مواد، صنايع دفاعي، الکترونيک، کامپوترهاي کوانتومي و غيره باعث شده که تحقيقات در زمينه نانو به­عنوان يک چالش اصلي علمي و صنعتي پيش روي جهانيان باشد. لذا محققين، اساتيد و صنعتگران ايراني نيز بايد در يک بسيج همگاني، جايگاه، موقعيت و وضعيت خويش را در خصوص اين موضوع مشخص نمايند و با يک برنامه­ريزي علمي دقيق و کارشناسانه به حضوري فعال و حتي رقابتي سالم در اين جايگاه، عرض­اندام و ابراز وجود نمايند و براي چنين کاري طراحي يک برنامه منسجم، فراگير و همه جانبه اجتناب­ناپذير است.

نانوتكنولوژي و كاربردهاي آن
علوم و فناوري نانو، عنصر ي اساسي در درك بهتر طبيعت در دهه‌هاي آتي خواهد بود. از جمله موارد مهم در آ ي نده، همكاريهاي تحقيقاتي ميان‌رشته‌ا‌ي، آموزش خاص و انتقال ايده‌ها و افراد به صنعت خواهد بود. بخشي از تأثيرات و کاربردهاي نانوتکنولوژي به­شرح زير مي‌باشد:

1 – توليد ، مواد و محصولات صنعتي:
نانوتكنولوژي تغيير بنياني مسيري است كه در آينده، موجب ساخت مواد و ابزارها خواهد شد. امكان سنتز بلوك‌هاي ساختماني نانو با اندازه و تركيب به دقّت كنترل‌شده و سپس چيدن آنها در ساختارهاي بزرگتر، كه داراي خواص و كاركرد منحصربه‌فرد باشند، انقلابي در مواد و فرآيندهاي توليد آنها، ايجاد مي‌كند. محقّقين قادر به ايجاد ساختارهايي از مواد خواهند شد كه در طبيعت نبوده و شيمي مرسوم نيز قادر به ايجادشان نبوده‌است. برخي از مزاياي نانوساختارها عبارتست از:مواد سبك‌تر، قوي‌تر و قابل برنامه‌ريزي ؛ كاهش هزينة عمر كاري از طريق كاهش دفعات نقص فنّي ؛ ابزارهايي نوين بر پاية اصول و معماري جديد ؛ بكارگيري كارخانجات مولكولي يا خوشه‌ا‌ي كه مزيّت مونتاژ مواد در سطح نانو را دارند.

2- پزشکي و بدن انسان:
رفتار مولكولي در مقياس نانومتر، سيستمهاي زنده را اداره مي‌كند. يعني مقياسي كه شيمي، فيزيك، زيست‌شناسي و شبيه‌سازي كامپيوتري، همگي به آن سمت درحال گرايش هستند.

• فراتر از سهل‌شدن استفادة بهينه از دارو، نانوتكنولوژي مي‌تواند فرمولاسيون و مسيرهايي براي رهايش دارو ( Drug Delivery ) تهيه كند، كه به‌نحو حيرت‌انگيزي توان درماني داروها را افزايش مي‌دهد.

• مواد زيست‌سازگار با كارآيي بالا، از توانايي بشر در كنترل نانوساختارها حاصل خواهدشد. نانومواد سنتزي معدني و آلي را مثل اجزاي فعّال، مي‌توان براي اعمال نقش تشخيصي (مثل ذرات كوانتومي كه براي مرئي‌سازي بكار مي‌رود) درون سلولها وارد نمود.

• افزايش توان محاسباتي بوسيلة نانوتكنولوژي، ترسيم وضعيت شبكه‌هاي ماكرومولكولي را در محيط‌هاي واقعي ممكن مي‌سازد. اينگونه شبيه‌سازي‌ها براي بهبود قطعات كاشته‌شدة زيست‌سازگار در بدن و جهت فرآيند كشف دارو، الزامي خواهدبود.

3- دوام‌پذيري منابع:كشاورزي، آب، انرژي، مواد و محيط زيست پاك:
نانوتكنولوژي چنان چ ه ذكر شد، منجر به تغييرات ي شگرف در استفاده از منابع طبيعي، انرژي و آب خواهد شد و پس ا ب و آلودگي را كاهش خواهدداد. همچنين فنّاوري‌هاي جديد، امكان بازيافت و استفادة مجدد از مواد، انرژي و آب را فراهم خواه ن د كرد. در زمينه محيط زيست ، علوم و مهندسي نانو، مي‌تواند تأثير قابل ملاحظه‌ا‌ي ، در درك مولكولي فرآيندهاي مقياس نانو كه در طبيعت رخ مي‌دهد ؛ در ايجاد و درمان مسائل زيست‌محيطي از طريق كنترل انتشار آلاينده‌ها ؛ در توسعة فنّاوري‌هاي \"سبز\" جديد كه محصولات جانبي ناخواستة كمتري دارند و ي ا در جريانات و مناطق حاوي فاضلاب، داشته‌باشد. لازم به ذكراست، نانوتكنولوژي توان حذف آلودگي‌هاي كوچك از منابع آبي (كمتر از 200 نانومتر) و هوا (زير 20 نانومتر) و اندازه‌گيري و تخفيف مداوم آلودگي در مناطق بزرگتر را دارد

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 28 مرداد 1385 [06:47 ]
  تأثیر نانوتکنولوژی بر امنیت جهانی
 

از نظر دفاعی، نانوتکنولوژی برای کشورها، هم فرصت است هم تهدید. به لحاظ کاربردهای بسیار زیادی که این فناوری می‌تواند در امور نظامی داشته باشد، گرایش زیادی در بخش دفاعی کشورها به تحقیق و توسعه نانوتکنولوژی صورت گرفته است. این کاربردها از لباسهای مانع خطر تا پرنده‌های بسیار کوچک، تجهیزات اطلاعاتی و بسیاری موارد دیگر است که هم‌اکنون با حمایت وزارتخانه‌های دفاع کشورهایی چون آمریکا، ژاپن و برخی کشورهای اروپایی به صورت پروژه‌های تحقیقاتی در حال انجام هستند.

از این جهت این فناوری برای کشورها یک تهدید محسوب می‌شود. اما برای کشورهایی که بتوانند با استفاده از روند موجود، جایگاهی را در آینده امنیت جهانی برای خود در نظر بگیرند، یک فرصت خواهد بود. با توجه به اینکه این کاربردها بسیار متنوع هستند، هر کشوری می‌تواند زمینه‌ای را برای پیشگامی در جهان سهم خود نماید و در آینده رقابتهای بین‌المللی نقشی داشته باشد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 08 آذر 1385 [12:27 ]
  نخستین کنگره بین‌المللی علوم و فناوری نانو
 

نخستین کنگره بین‌المللی علوم و فناوری نانو از ‪ ۲۷‬تا ‪ ۲۹‬آذر ماه سال جاری در پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

دبیر این کنگره افزود هدف از برگزاری کنگره یاد شده گردهمایی و تبادل نظر استادان و متخصصان داخلی و خارجی از طریق ارایه مقاله و دستاوردهای جدید تحقیقاتی می باشد. به گفته دکتر `محمود حیدرزاده سهی`، نانوبیوتکنولوژی، نانوکامپوزیت ها، تاثیر اجتماعی نانوتکنولوژی، نانو الکترودها و کاربرد نانو در پزشکی و محیط زیست محورهای اساسی این کنگره را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد در حال حاضر حدود ‪ ۳۰۰‬مقاله از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ‪ ۲۵۰‬مقاله مورد پذیرش داوران قرار گرفته است و از آن میان ‪ ۱۷۰‬مقاله به صورت شفاهی و پوستر در کنگره ارایه خواهد شد. وی اظهار داشت مقاله‌های برتر پس از داوری در مجله علمی پژوهشی انجمن فناوری نانو ایران و مجله معتبر خارجی به چاپ خواهد رسید.

دکتر سهی تصریح کرد نمایشگاه و کارگاه‌های آموزشی در زمینه تجهیزات مورد استفاده در نانو، معرفی شرکت‌های فعال در زمینه نانو و تولیدات نانو و ارایه نتایج تحقیقات شرکت‌های تحقیقاتی نانو در کنار نخستین کنگره بین‌المللی علوم و فناوری نانو برگزار می‌شود.

وی افزود در این کنگره تعدادی از محققان خارجی فعال در زمینه نانو جهت سخنرانی و برگزاری دوره‌های آموزشی مذاکره و مکاتبه کردند که دبیرخانه کنگره در حال بررسی شرح حال علمی آنها می‌باشد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر از نخستین کنگره بین‌المللی علوم و فناوری نانو می‌توانند به آدرس الکترونیکی ‪ WWW.ICNN.IR‬مراجعه کنند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 22 فروردین 1386 [17:53 ]
  نانو تکنولوژی (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:مهسا حقیقی

سلام. با عرض خسته نباشید به شما: مقاله ای درباره ی نانوتکنولوژی می خواهم . لطفا کمکم کنید متشکرم

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  پنج شنبه 23 فروردین 1386 [12:12 ]
  پاسخ به: نانوتکنولوژی
 

سلام

مطالبی قبلا در خود انجمن آمده که با پیام ارسالی شما ادغام شده و ملاحظه می کنید.

برای اطلاعات بیشتر به لینکهای زیر مراجعه کنید:



  امتیاز: 0.00