منو
 کاربر Online
707 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline احمد رزاقی 3 ستاره ها ارسال ها: 44   در :  چهارشنبه 09 دی 1383 [16:08 ]
  سری اخبار نجومی: و اما مریخ
 

سلام...
خواهشن نظر بدید یک چیزی بگید تا من هم بیشتر از این خبر ها بگذارم.ممنون



عکسی با دوربین (HRSC) فضاپیمای ناسا گرفته شده  و آتشفشان خاموش قله کوه المپوس ، مرتفعترین آتشفشان منظومه شمسی ، را نشان می دهد .
یکی از مدیران ناسا می گوید:« ما برای دیدن چنین فورانی خیلی خوش شانسیم . » اگر چه سطح مریخ پر از باقیمانده های آتشفشانی است اما درحال حاضر هیچ نشانی از فعالیت وجود ندارد . عکس های اخیر نشان می دهد که برخی ازاین آتشفشان ها خاموش اند نه مرده .
بررسی عکس ها نشان می دهد که در دو میلیون سال پیش جریانهای گدازه ای قویی از آتشفشان المپوس سرازیر بوده است . دو میلیون سال از نظر زمین شناسی جزء دوران اخیر، یعنی آخرین بخش از دوران شکل گیری سیارات ، به حساب می آید .
بعنوان مثال خط بندی سمت چپ وجلوی عکس دربخش جنوبی آتشفشان گسل های تکتونیک را نشان می دهد .در حین فروریزش آتشفشان که پس ازتولیدگدازه ها اتفاق افتاده است، سطح سیاره تحت تأثیرکشش و گسل ها تشکیل شده است . گدازه ها ی بعدی باعث تشکیل تورفتگی های دایره ای شکل شده است .
با وجود اینکه آتشفشان المپوس امروزه خاموش است،دانشمندان متقاعد نمی شوند که همواره خاموش بماند .

منبع:باشگاه خبری نجوم(WWW.IR-NOJUM.CO.TO)و PARSSKY.COM

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline احمد رزاقی 3 ستاره ها ارسال ها: 44   در :  پنج شنبه 03 دی 1383 [14:40 ]
  انتقال یافته از فیزیک >> سری اخبار نجومی:کشف راز منبع تشعشعات کیهانی
 

سلام...
این رو هم بخونید.


پرتوهای شگفت انگیز کیهانی ذراتی بسیار پرانرژی در کهکشان هستند که زمین را بی وقفه و به مقدار زیاد - 1000 ذره بر مترمربع در ثانیه - بمباران می کنند.
این پرتوها با سرعتی معادل 90 درصد سرعت نور حرکت می کنند و فقط 5 تا 10 سال بعد از فوتون ها به زمین می رسند و قادرند اتمهای اجرام روی زمین را بشکنند.
برد انرژی پرتوهای کیهانی 109 تا بیش از 1020 ev است که فقط تا 100 Tev مستقیما قابل مطالعه اند، ولی بررسی انرژی های بالاتر از 100 Tev به طور مستقیم و با استفاده از رگبارهای گسترده هوایی امکانپذیر است.
این امواج از کجا می آیند؟ منشا این ذرات از زمان کشف آنها در سال 1912 همواره مورد سوال اخترشناسان بویژه دانشمندان فیزیک کیهانی بوده است.
بتازگی تیمی بین المللی از ستاره شناسان به منبع این امواج پرقدرت پی برده اند.
آنها در رصدخانه ای موسوم به HighEnergyStereoscopicSystem (HESS) متشکل از 4 تلسکوپ نجومی در نامیبیا موفق شدند نخستین تصویر مناسب از منبع اشعه گاما را به دست آورند. دیوید برگ ، ویژه گر فیزیک فضایی در موسسه اختر فیزیک مکس پلانک (MaxPlanck) هیدلبرگ در آلمان و یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی می گوید: دانشمندان مدتها با شک و تردید، منبع پرتوهای کیهانی را در ابرنواخترها یا سوپرنواها (Supernova) می دانستند اما مدرکی برای اثبات آن در دست نداشتند.
مشکل اشعه گاما این است که نمی توان به راحتی تصویری از آن تهیه کرد، اما ما توانستیم در حین مطالعه بقایای ابراختری که ده قرن از زمان انفجار آن گذشته بود به کمک تلسکوپ تلفیقی نیروی عظیم اشعه گاما از منبع این امواج پرقدرت عکس بگیریم.
دکتر پائولا چادویک از دانشگاه دورهام (Durham) در این باره می گوید: این تصویر جدید گام بزرگ و نویی در عرصه نجوم و تحقیقات مربوط به ابرنواخترها است.
گفتنی است دانشمندان کشورهای بریتانیا، ارمنستان ، فرانسه ، ایرلند، نامیبیا، آفریقای جنوبی و جمهوری چک همپای دانشمندان آلمانی در این تحقیق بین المللی شرکت داشتند.


  امتیاز: 0.40    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 02 خرداد 1386 [12:53 ]
  اخبار جدید نجومی
 

اطلاعات جدید کیهانشناسی و نجومی در سایتhttp://quarkandquasar.blogfa.com/

  امتیاز: 0.00