منو
 کاربر Online
1692 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  دوشنبه 19 تیر 1396 [08:57 ]
  منحرف‌کردن مدار سیارک‌ها توسط فضاپیما
 

ناسا از آخرین طرح خود برای ساخت فضاپیمایی رونمایی کرده که می‌تواند با یک سیارک برخورد کرده و مسیر آن را تغییر دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان امیدوارند این سامانه که `دارت`(Dart) نام گرفته در سال 2022 به اولین هدف سیارکی خود برخورد کند.
دارت نخستین ماموریت ناسا برای نشان‌دادن توان انسان‌ها جهت مقابله با یک سیارک، تغییر دادن مدار آن و در نهایت محافظت از زمین در مقابل برخورد این اجرام کیهانی با زمین در آینده است.
هدف فضاپیمای `دارت` سیستم سیارکی به نام `دیدیموس` (Didymos) است که در سالهای 2022 با فاصله 11 میلیون کیلومتر از کنار زمین عبور خواهد کرد.
`دیدیموس` نامی یونانی برای واژه`دوقلو` است زیرا این جرم کیهانی در واقع یک سیستم دوگانه سیارکی است و دارای دو سیارک است. یکی از این اجرام Didymos A نام دارد که اندازه آن حدود 780 متر است و سیارک کوچک‌تر که حول آن مدارگردی می‌کند، نیز Didymos B نام دارد و اندازه آن 160 متر گزارش شده است.
دارت به اندازه یک یخچال است و با سرعتی 9 برابر سرعت یک گلوله یعنی 5.955 کیلومتر در ثانیه به سیارک کوچک‌تر یعنی Didymos B برخورد خواهد کرد.

دانشمندان ناسا از سال 2003 در حال بررسی این سیستم سیارکی هستند و Didymos A یک شی صخره‌ای است و ساختار آن به سیارک‌های دیگر شباهت دارد. با این حال، ترکیب Didymos B ناشناخته است اما اندازه آن مانند سیارک‌های دیگر است و می‌تواند در صورت برخورد با زمین اثرات منطقه‌ای ایجاد کند.
پروژه `دارت` گامی اساسی در اثبات توانایی‌های انسان در محافظت از سیاره زمین در مقابل برخورد سیارک‌ها به شمار می‌آید.


منبع: http://www.isna.ir/news/96041004008

  امتیاز: 0.00