منو
 صفحه های تصادفی
نامتناهی بودن فضائل علی علیه السلام
آزادی مطلق یا محدود
هپاتیت A
دماسنج گازی
تبدیل سهام با نام و بی نام به یکدیگر
نص بر امامت امام موسی کاظم علیه السلام
آثار بی حجابی
آلتراسیون
حلقه while
پیش درآمد
 کاربر Online
462 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  سه شنبه 11 خرداد 1395 [03:46 ]
  رصد گذر عطارد 20 اردیبهشت 1395 توسط انجمن نجوم پژوهش سرای دانش آموزی دکتر حسابی مهاباد
 

رصد گذر عطارد از مقابل خورشید
-مهاباد
-پارک بهارستان
- دوربین CANON D60 - تلسکوپ SKY watcher 12 inch با فیلتیر HAlfa
- انجمن نجوم پژوهش سرای دکتر حسابی مهاباد- عکاس: انور اسمعیل پوری- سلیمان معروفی.
رصد گذر عطارد 20 اردیبهشت 1395
روز دوشنبه 20-2-95 از ساعت 15 لغایت 19:30 انجمن نجوم پژوهشسرای دانش آموزی دکتر حسابی در محل پارک بهارستان با حضور دانش آموزان و کارشناسان نجوم گذر عطارد از مقابل خورشید را رصد و عکاسی نمودند.
اطلاعات مربوط به گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید
گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید، زمانی اتفاق می افتد که سیاره عطارد میان خورشید و زمین قرار بگیرد، و عطارد از دید ناظر زمینی همانند نقطه سیاهی از قرص خورشید عبور خواهد کرد.
گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید، زمانی اتفاق می افتد که سیاره عطارد میان خورشید و زمین قرار بگیرد، و عطارد از دید ناظر زمینی همانند نقطه سیاهی از قرص خورشید عبور خواهد کرد. از روی زمین تنها می توان گذر دو سیاره عطارد و ناهید را شاهد بود. به طور تقریبی در هر قرن ۱۳ الی ۱۴ گذر عطارد رصد می شود که این به دلیل مدار نزدیکتر به خورشید و مدار متناوب تر است که در مقایسه با سیاره ناهید که در هر دو قرن، جفت گذر با فاصله ۸ سال انجام می دهد. آخرین گذر ناهید سال ۲۰۰۴ و ۲۰۱۲ با اختلاف هشت سال بود که جفت گذر بعدی این سیاره در سال های ۲۱۱۷ و ۲۱۲۵ باز هم با اختلاف هشت سال خواهد بود.
گذر عطارد در ماه های May (اردیبهشت،خرداد) یا Novamber (آبان،آذر) اتفاق می افتد. سه گذر اخیر در سال های ۱۹۹۹، ۲۰۰۳ و ۲۰۰۶ روی داده که گذر بعدی در ۹ May سال ۲۰۱۶ یعنی ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ به وقوع خواهد پیوست.
وضعیت منحصر به فرد گذر پیش رو این است که عطارد در اوج مداری خورشید (دورترین فاصله از خورشید) واقع شده است و شرایط بهتری را برای رصد رقم خواهد زد. نکته جذاب تر داستان اینجاست که گذر بعدی با چنین شرایطی انتظار ۳۳ ساله را می طلبد!
گذر با «تماس اول» شروع می شود، که اولین تماس لبه سیاره با قرص خورشید است، بعد از مدت کوتاهی «تماس دوم» اتفاق می افتد، که سیاره از این زمان به طور کامل وارد قرص خورشید می شود. در طول چند ساعت سیاره به آرامی قرص درخشان خورشید را خواهد پیمود و نوبت به «تماس سوم» می رسد، که سیاره به لبه قرص خورشید رسیده و آماده خارج شدن از قرص خورشید است و در نهایت بعد از مدت کوتاهی «تماس چهارم» به وقوع می پیوند و سیاره به طور کامل از قرص خورشید خارج می شود.
این ساعت‌ها با توجه به ساعت تابستانی ایران محاسبه شده اند:
رویداد زمان:
تماس اول ۱۵:۴۲
تماس دوم ۱۵:۴۵
میانه گذر ۱۹:۲۷
تماس سوم ۲۳:۰۹
تماس چهارم ۲۳:۱۲




منبع: http://uipteacher.com/news/117

  امتیاز: 0.00